Artikkelit Tuotteet

Burton Kilroy Custom – Parkkilauta menevällä sheipillä

Burtonin Kilroy-mallit ovat heidän amatöörilaskijoiden palautteen pohjtalta tehtyjä lautoja, joissa on kuunneltu tämän hetken parkkilaskijoiden toiveita. Toisen Kilroy-laudan, Processin, esittelimme jo aiemmin TÄSSÄ

Kilroy Custom on parkkilauta niille, jotka haluvat tietää miten päin laskevat. Tai oikeastaan haluvat myös muiden tietävän. Kyseessä on siis ominaisuuksiltaan lähes symmetrinen lauta, vaikka sheippi on direktionaali. Channel-kiskoilla on helppo säätää nosen ja tailin suhde halutuksi, oli se sitten täysin keskitetty tai vähän takapainoinen. Sheippi ei ole puuterikäyttöön sopiva ”tapered”, eli nose ja teili ovat tässä samanlevyisiä. Lauta on profiililtaan täysin perinteinen camber ja muodostaan huolimatta täysin parkkilaskuun suunniteltu. Processiin verrattuna Kilroy Custom on vähän enemmän hyppyreihin, pipeen ja vauhtiin suunnatulla kulmalla tehty. Lauta on ns. normaalilevyinen, eli viimeistään kenkäkoon 11 paikkeilla suosittelemme etsimään wide-lautaa muista malleista. Ilman toedragejä on vain niin paljon hauskempaa laskea. 

Fiiliksen ja ominaisuuksien takia tätä voisi suositella myös erinomaisesti 90-luvulla Burtonin (tai muidenkin merkkien) laudoilla laskeneille. Meno tuntuu hyvin kotoisalta esim. twintip rockeriin verrattuna ja on suorastaan pakko lähteä repimään japan aireja ja cross rocketeja kornerista, mutta uudet teknologiat ja ominaisuudet tekevät silti laskukokemuksesta aivan erilaisen. Mutta tiivistettynä Kilroy Customissa on hyvin perinteinen 90-luvun puolivälin camber-laudan henki ja laskuominaisuudet tuotuna nykyaikaan. 

Monissa Burtonin laudoissa käytössä oleva Squeezebox Low -profiili on mielenkiintoinen ominaisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että lauta on ohuempi nosesta ja tailista, mutta paksumpi siteiden alta. Tämä lisää poppia vähemmällä voimankäytöllä ja muutenkin tuo keveyttä laudan käsittelyyn,

Squeezebox Low

Rakenteena laudassa on Triax™ Fiberglass, joka takaa laudalle kimmoisan ja ”vahvan” tuntuman. Core on Dualzone™ EGD, joka tuo lautaan lisää jäykkyyttä ja kanttipitoa. Sinteroitu pohja on nopea ja pitää vahan hyvin. Tuttuun tapaan lauta on Burtonin Infinite Ride -teknologialla valmistettu. Tämä on Burtonin oma tapa valmistaa lautoja, mikä takaa sen, että laudan ominaisuudet säilyvät samanlaisina koko sen käyttöiän ajan. (Katso video alta)

https://www.youtube.com/watch?v=buscXvhTAuc

Lauta on saatavilla kooissa 154cm ja 158cm ja sen hinta on 440€ (Pelkkä lauta). Katso teknisiä lisätietoja TÄSTÄ

Lautaa myy Burton Store Helsinki ja Intersport Forum 

Tiesittekö muuten mistä laudan nimi ja siinä kurkkiva hahmo on lähtöisin? ”Kilroy Was Here” oli toisen maailmansoden aikainen ”esigraffiti”, mitä sotilaat levittivät ympäri maailmaa. Graffitin lisäksi tätä voisi pitää jonkinlaisena meemin esiasteena. Tsekkaa tästä alla olevasta videosta tarkemmin mistä oli kyse: 

https://www.youtube.com/watch?v=M9wkcmk9n6o
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia