Tuotteet Varusteet

Intersport Forum

Facebookin ”Lumilautailu Suomessa” -ryhmässä on kyselty useaan otteeseen mistä voi enää ostaa lautailukamoja, kuten kenkiä, muualta kuin netistä. Mielellään vieläpä useamman valmistajan kamoja, eikä vain yhden tai kahden edustetun merkin tuotteita. 

Helsingin keskustasta löytyy edelleen tälläinen paikka, joka on ollut olemassa itseasiassa jo vuosia, mutta lajin ja alan muutosten takia osasto on muuttunut aiempaa kompaktimmaksi ja moni onkin luullut sen jopa kadonneen Forumin kauppakeskuksesta. 

Interistä voi bongata lautoja, jota ei muualta Suomesta löydy, kuten tämä Salominin mielenkiintoinen First Call. 

Kyseessä on siis Forumin Intersportin lumilautailuosasto, joka siis puheista huolimatta on edelleen voimissaan Intersportin alemmassa kerroksessa. Osasto onkin vähän hankala löytää, mutta sisään vaan rohkasti, liukuportaat liikkeen sisällä kerrosta alemmas ja sieltä tilan perälle. Liikkeeseen on helppo tulla myös autolla parkkihallin kautta. 

Osaston valikoima on Suomen mittakaavassa edelleen varsin monipuolinen ja laaja, varsinkin kovan kaman puolella. Valikoimasta löytyy tuotteita niin parkin puolelle kuin takamaastoonkin, sekä naisille, miehille että junnuillekin. 

Laatulautoja löytyy myös alennetuin hinnoin myös alkukaudesta. 

Merkeistä edustettuna on mm. Ride, Salomon, Nitro, Vimana, K2, Korua, Burton, Thirtytwo, Giro, Jones, Capita, Union ja monta muuta. 

Myös junnuille löytyy kattava valikoima kaikkea mitä tarvitaan. 

Lautapuolella on paljon valikoimaa myös kovaan parkkikäyttöön, mm. Nitrolta on varsin kattava valikoima parkkilankkua kaikenlaiseen laskemiseen. Vapaalaskupuolella löytyy splittejä, rentoja carver-lautoja ja ihan all-mountain tykkejäkin. Myös erikoisvarusteet kuten skinit, reput, lapiot, reput, sauvat ja vastaavat kuuluvat valikoimaan. 

Nitron parkkilautoja joka lähtoon. Beast, T1 ja Team. 

Yksi mielenkiintoinen osa-alue on erilaiset carverit, jotka sopivat takamaaston ohella myös rinnelaskuun ja rentoon parkkikruisailuun, sidehitteihin ja kornereihin. Esimerkiksi Nitron SMP ja Drop Out sekä Koruan Trannyfinder ovat tälläiseen tarpeeseen sopivia lautoja. 

Riden Mountainpig on Warpigistä kehitetty lauta isompaan meininkiin ja isokenkäiseen kurvailuun. 

Erityisesti voisi mainita Riden Warpig-laudat, joista löytyy monipuoliseen käyttöön leveää lautaa vähän isompijalkaisille laskijoille. Osastolla on myös paljon kauden samplejä, joiden joukosta voi tehdä hyvin edullisia löytöjä jo alkukaudesta. Riden valikoima on muutenkin hyvä ja näistä löytyy varmasti parkkilautaa moneen käyttöön. 

Riden Twinpig on taas Warpigistä tehty parkkikäyttöön suunnattu versio. Nähdään mm. Mikko Rehnbergin jalassa uudessa Iso-Syötteen RPR-pätkässä. 

Kenkien ostaminen netistä on aina hankalaa ja epävarmaa. Kenkäpuoli onkin otettu Intersportissa hyvin huomioon. Sekä miesten että naisten malleja on moneen lähtöön mm. Burtonilta, Nitrolta, Salomonilta ja Thirtytwolta. 

Kenkävalikoima on laaja sekä miehille että naisille. 
Kenkävalikoiman erikoisuuksia on mm. K2:sen Taro Tamai Snowsurferit, jotka eivät päästä lunta läpi pidemmälläkään haikkauksella. Toimii myös erinomaisesti snowsurf-hommissa. 
Monessa yhteydessä loistavaksi kengäksi kehuttu ThirtyTwon Lashed Double Boa löytyy miehille ja naisille. 

Myös sidevalikoima on kattava ja Unionilta, Nitrolta ja Burtonilta. Valikoimassa on myös splittisiteitä Unionilta ja Jonesilta. 

Sidevalikoimasta löytyy vaihtoehtoja kaikille. 
Unionin Strata on kauden erittäin pätevän oloinen sideuutuus. 
Nitron klassikot eivät petä. 
Vapaalaskuvarusteiden valikoima on kattava. On nousukarvoja, lapioita, teleskooppisauvoja, lapioita ja splittisiteitä. 
Spittejä on muun muassa Jonesilta ja Nitrolta. 
Giron kattavaa kypärävalikoimaa. 
Oakleyn laskulasit hyvin edustettuna. 
Jonesin valikoimaa, toimii niin rinteessä kuin vuorillakin. 
Vaatepuolella Burton on hyvin edustettuna. 
Burtonin kysyttyjä StepOn -siteitä ja kenkiä löytyy hyllystä hyvä valikoima. 
Lautabägejä löytyy pyörilla ja ilman monessa eri kokoluokassa. 

Katso aukiolojat TÄÄLTÄ

Intersport Helsinki Forum, Mannerheimintie 20, 00100 Helsinki
09-612 2380 
forum@intersport.fi 

Teksti ja kuvat: Mikko Kempas

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia