Tapahtumat

Eero & HP Tour Tahko 12.-13.4.2024

Eero Ettala ja muun muassa Duudsoneista tuttu HP Parviainen ovat pitäneet tämän talven aikana kolmen tapahtuman kiertueen, joka huipentui keväisellä Tahkolla samaan aikaan Flatin (aka Lumilautaliiton) banked slalomin SM-kisojen kanssa. Tapahtumia on järjestetty pitkin talvea muissa SkiOne-keskuksissa, eli Vuokatissa ja Kasurilassa. Nämä olivat luonteeltaan enemmän meet & greet -tyylisiä sessareita paikallisille, mutta pitää kyllä sanoa että molemmissa paikoissa oli niin hyvän näköiset setit että olisi ollut kiva olla niissäkin paikalla. 

Itse vastuuhenkilöt neuvonpidossa. Eero Ettala ja HP Parviainen.

Tahkon stoppi oli kumminkin kauden päätapahtuma, josta olisi tarkoitus muotoilla jonkinlaista kauden lopettajaista etelässä, niille ketkä eivät jaksa tai kykene Wappulounaalle ja muihin pohjoisen kevätbileisiin lähtemään. Viikonloppu toimikin tässä tarkoituksessa varsin hyvin. Tahkon tuolihissin alle oli koottu perjantaiksi aivan erinomainen setup, jossa oli linjoja vaikka viikon ajaksi. Oli QP:tä, hyppyriä, gäppiä ja putkea, joka suuntaan ja poikittain. Yksi parhaista tapahtuma-setupista mitä olen nähnyt. Erityisesti lämmitti se, että kamat oli kompaktisti yhdessä paketissa ja porukan oli helppo haikata niitä, jolloin meininki pysyi yhtenäisenä. Erikoistapaus parkissa oli rainbow uima-altaan yli – tässä oli käynyt vaan sellanen homma, että allas oli oikeasti uima-allas, eli sinne ei halunnut laudan kanssa mennä uimaan. Syvyyttä oli nimittäin yli metri. Kahden tunnin sessareiden aikana HP ja Eero päättivät eri obstaakkeleihin parhaan jutun ja päivän MVP-vetäjän, joille jaettiin päivän päätteksi yhteensä 1500€ palkintorahaa. Paikalle oli eksynyt paljon kovaa tekijää, joista mm. Roope Rautiainen, Antti Komulainen, Elias Hämäläinen, Janne Lipsanen, Mikko Rehnberg ja Topias Joensuu Laittoivat varsin kovia juttuja ympäri parkkia. Legendojen puolella kovia laittoi mm. Itse Eero ja mm. Heikki Sorsa, joka pokkasi lauantaina myös rataennätyksen ja Suomen Mestaruuden Bankedissä. 

Perjantai huipentui sitten Kätfishin keikkaan Piazzassa. 

Lauantaina oli vuorossa vähän kompaktimpi korner-sessari, jossa otettiin sitten ilmatilaa hallintaan. Vetäminen oli todella nätin näköistä varsinkin hissistä katsottuna. Kovia ilmoja tuli paljon kun mm. Elias Hämäläinen, Aleksi Partanen, Mikko Rehnberg ja Antti ”Komu” Komulainen pistivät parastaan. Myös itse HP kävi leiskauttamassa yhden päivän isoimmista metodeista. Erityisesti mieleen jäi Jallun koko kornerin ylitys ja Komun switch bs metodi. 

Aina tapahtuu kun tämä parivaljakko astuu areenalle. Rasse ja Jallusparta comboylitys.

HP ja Eero olivat varsin tyytyväisiä viikonloppuun ja koko kiertueeseen. 

”Tahkolle tämä oli nyt erilainen ja vähän isompi panostus, mikä onnistui mielestämme loistavasti! Kiitos parkkitiimi, kiitos erityisesti Priidik Vesi – kiertueen eteen on tehty kovaa työtä. Ja Eeron parkkivisiot on toimineet hyvin kaikissa keskuksissa.”

Lähtökohtaisesti onnistuttiin juuri siinä, minkälainen tapahtuma haluttiinkin luoda ja miten se näkyi laskijoille ja yleisölle. Samaan tapahtumaan mahtui kaikenikäiset ja tasoiset laskijat, samat kamat toimivat koville laskijoille, mutta sieltä löytyi paljon linjoja, jotka palveli myös seniorilaskijoita ja junnuja. 

Halusimme nimenomaan tehdä tapahtumaa, joka kerää kaikenikäisiä laskijoita samaan tapahtumaan – nyt ollaan ensi kertaa lumilautailijoiden historiassa siinä tilanteessa, että on kaiken ikäisiä ihmisiä jotka tykkäävät laskea, tämän toteutuminen lämmitti erityisesti sydäntä.

Tapahtuman pystyy varmasti vielä kasvamaan – laskijoita ja katsojia mahtuu kyllä mukaan lisää. Mutta voimme olla tyytyväisiä jo tähän, meno oli selkeesti isompaa kun viime kaudella ja laskijoilta tullut palaute on ollut todella posiitiivistä”, kertoo HP.

Kaiken kaikkiaan voimme myös suositella tapahtumaa varaukseksetta. Kisa setuppia sai vetää koko viikonlopun vapaasti, ihmisiä ja meininkiä riitti juuri sopivasti. Laittakaahan jo ensi vuoden kalenteriin – tapahtumasta ei ole vielä päätöstä SkiOnen puolelta ensi kaudelle, mutta eiköhän näin hyvää konseptia ole syytä jatkaa myös kaudelle 2024/2025.

Lisätietoja tapahtumasta TÄÄLTÄ

Teksti ja kuvat: Mikko Kempas

Elias Hämäläinen tykitteli koko viikonlopun tyylillä ja vauhdilla.
CASHMONEEIYYY!
Samaan aikaan kisattiin myös Banked SM. Heppu Pentti painaa.
Alueelta löytyi linjoja aivan loputtomasti. Tätä olisi helposti vetänyt vaikka viikon.
Perjantain MVP, Komu ja switch metodi samoihin korkeuksiin mihin moni ei yltänyt edes normina.
HP multitasking…bankedlaskujen välillä ehtii käydä heittämässä myös yhden päivän isoimmista metukoista.
Mikko Rehnberg vääntää klassikkoa.
Kyllä se Eerokin vielä hyppää. Bs7 gäpistä toiseen ländiin.
Aleksi Partanen painaa kaiken yli.
Rasmus Rönkä
Paikalla oli monen ikäistä laskijaa, mikä on aina ilo! Nuoriso voi hyvin ja lajin tulevaisuus on turvattu.
Elias Hämäläinen ja proper indy air.
The Man, the myth, the legend… DJ Doowutchyalike
Edellinen

Kommentit

kommenttia