Tapahtumat

Iso-Syötteellä vapaalaskutapahtuma FreeKing Ride 30.1.2016

Suomen eteläisimmällä tunturilla on perinteisesti kilpailtu vapaalaskijoiden kesken tammikuun viimeisenä viikonloppuna jo vuosikaudet. Tapahtuma on kerrasta toiseen kerännyt joukon innokkaita laskijoita, joille hyvä meininki ja yhdessä tekeminen ovat olleet etusijalla. Suomen lumisimpana alueena hyvät maastot omaava Iso-Syöte on sopii tapahtuman järjestämiseen mainiosti.

Kesällä 2013 hiihtokeskus investoi vapaalaskurinteeseen ja sen yhteyteen rakennettiin Suomen ensimmäinen vapaalaskupuisto, Iso-Syöte FreeridePark. Puiston isänä ja rakentajana toimi Kimmo ”Skipe” Oivo, joka sai idean Euroopassa nähneistään vastaavista. Puiston punaisena lankana oli tukea olemassa olevia maastonmuotoja rakentamalla sinne erilaisia hyppyreitä ja droppaus-lavoja. Materiaalit valittiin tarkoin sopimaan alueeseen, käytössä oli pääosin puuta.

Myös vuoden alun perinteinen vapaalaskutapahtuma tuunattiin sopimaan uuteen puistoon. Se sai nimekseen FreeKing Ride ja ensimmäiset kisat laskettiin tammikuussa 2014. Kilpailussa haluttiin silloin ja halutaan edelleen saattaa vanhan liiton vapaalaskijat ja uusi koulukunta yhteen kaikille sopivassa ja hauskassa muodossa. Tässä ollaankin onnistuttu hienosti, Syötteellä on nähty vuosien saatossa niin kansallisia kuin kansainvälistä menestystä saavuttaneet Mart Berendi, Tuukka Terva-aho, Paul Siljama ja Nipwitz-laskuporukka.

Skipe on toiminut kilpailuissa vastuuhenkilön ja järjestäjän roolissa. Hänelle FreeKing Ridessä mukavinta on ollut tapahtuman kokonaisuuden onnistuminen saattamalla yhteen eri välineiden, sukupuolten- ja sukupolvien edustajat. “Myös Syötteen alueen yrittäjien ja palvelujentarjoajien saumaton yhteistyö tapahtuman eteen on ollut palkitsevaa” Oivo kertoo.

Tänä vuonna kilpailuissa on ensimmäistä kertaa Junnu-sarja. On hienoa saada mukaan innokas nuori laskijajoukko jolle harvemmin järjestetään tapahtumia! “Suomessa on loistava nuori sukupolvi taitavia laskijoita ja on ilo saattaa he yhteen vanhemman koulukunnan kanssa, yhteistyö auttaa kaikkia kehittymään” Oivo lopettaa.

FreeKing Ride lasketaan Iso-Syötteellä 30.1.2016

http://syote.fi/iso-syote/vapaalasku

Kuva: Matti Möttönen

_______

Hiihtokeskus Iso-Syöte on Suomen eteläisin tunturi, jonne Helsingistä kertyy matkaa 750km.

Iso-Syöte on perinteinen hiihtokeskus jossa laskettelu ja hauskanpito lumella ovat pääasiassa. Hiihtokeskuksessa on yhteensä 17 rinnettä ja kahdeksan hissiä. Suomen lumivarmimmalla alueella sijaitsevassa keskuksessa panostetaan erityisesti lapsiperheisiin. Hiihtokeskus Iso-Syötteeseen kuuluu rinnetoimintojen lisäksi vuokraamo, hiihtokoulu ja lastenhoitotalo. Tunturin ympäristössä sekä kansallispuistoalueella kulkee 120 kilometriä pitkä latuverkosto. Suomen hiihtokeskusyhdistys valitsi Iso-Syötteen vuoden 2012 parhaaksi hiihtokeskukseksi.

 

 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia