Lumilautailijat

Järvilehto big airin maailmancupin päätöksessä kahdeksas

Kalle Järvilehto on sijoittunut viime yönä Suomen-aikaa kauden viimeisessä maailmancupin big air -kisassa kahdeksanneksi. Quebecissä Kanadassa kylmässä säässä lasketun kaupunkikisan finaaliin ei muita suomalaisia yltänyt. Kisan voitti miehissä kanadalainen Mark McMorris ja naisissa Itävallan Anna Gasser, jotka molemmat voittivat myös ensimmäistä kertaa järjestetyn Super Seriesin sekä maailmancupin kokonaiskilpailun.

– Olen ihan tyytyväinen omaan laskemiseen. Treeneissä oli aiempina päivinä aika pajon ongelmia, kun ränni oli aika jäinen ja möykkynen ja hyndä sketsin oloinen. Finaaliin oli saatu aika paljon sitä parannettua ja sain itsekin ländättyä bäkki triplan (backside 1440) ja caba kahdentoista (caballerial 1260). Niistä olen tyytyväinen. Hirveän pitkälle ei tullut kumpikaan, että aika huonot pisteet niistä tuli. Tuomaroinnista täytyy kyllä sanoa, että vaikka on ihan selkeä, että ketkä sen voiton ansaitsee, niin nytkin tuli vähän kyseenalaisia niille joillekin kavereille, Järvilehto kommentoi.

Järvilehto keräsi tempuistaan yhteispisteet 144,50. McMorrisin pisteet olivat 189,50. Järvilehdon tiivis kisakausi jatkuu seuraavaksi Los Angelesin Air & Stylellä ja Kiinan Super Banana Openilla, joiden jälkeen on luvassa US Open sekä MM-kisat.

– US Openin kutsusta olen aika fiiliksissä – pääsen ensimmäistä kertaa näkemään sitä meininkiä. Sitten onkin jo MM-kisat. Kiirettä pitää, mutta kyllähän sitä jaksaa. Pitää vaan keskittyä siihen, että ottaa helppoa kisojen välissä.

Quebecissä laskettiin eilen myös slopestylen karsinnat. Niistä suomalaisia ei päässyt jatkoon. Järvilehto ja Ville Paumola olivat omassa ryhmässään sijalla yhdeksän ensimmäiset putoajat ja Janne Korpi ryhmänsä 11:s. Myös Ella Suitiala oli oman ryhmänsä ensimmäinen putoaja sijalla 5, eikä Kristiina Nisula laskenut kisaa.

Big airin maailmancupin päätyttyä rankingin paras suomalainen oli Roope Tonteri. Hän sijoittui neljänneksi.

1. Mark McMorris, Kanada, 189,50
2. Max Parrot, Kanada, 184,75
3. Anton Mamaev, Venäjä, 174,75

8. Kalle Järvilehto, 144,50
28. Ville Paumola, 66,75
52. Janne Korpi, 36,00

Lisää Kalle Järvilehdon kaudesta ja lasku-urasta hiihtolomaviikon alkuun ilmestyvästä Rodeo Snowboarding printistä. Jaossa laskettelukeskuksissa ja erikoisliikkeissä.

 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia