Lumilautailijat

Joona Saikkonen – Hyvää meininkiä omalla tyylillä.

Joona Saikkonen on laskija, joka todella kaipaa esittelyjä. Nuoresta iästään huolimatta tämä miehenalku on jo ennättänyt kääntämään katseet puoleensa kenties juuri persoonallisen tyylin, temppuvalintojen sekä toinen toistaan rajumpien videoiden siivittämänä. Joonan suunta on ollut nousujohteinen vuodesta toiseen, mutta siitäkin huolimatta suuri yleisö, tai edes Rodeon toimitus, tuskin tuntee miestä lainkaan. Tähän oli tehtävä muutos ja sopivasti kohtalo johdattikin meidät jutustelemaan Oulun Ruskotunturin parkkisessareiden aikaan. On aika ottaa selvää, mikä Joona on miehiään ja mitä hän itse ajattelee omasta lumilautailustaan. Arvoisat Rodeon lukijat, tässäpä olisi Joona Saikkonen lyhyesti ja ytimekkäästi

Screenshot 2017-01-26 14.51.24
Fiftari – kattoride – bs lipslide Kuva: Mauno Mertaniemi

Moikka Joona! Mun täytyy heti alkuun tunnustaa, etten mä tiedä susta kovinkaan paljoa. Oletan myös etten ole ainoa, joten tehdäänpä asiaan muutos. Luettele meille heti alkuunsa viisi faktaa, jotka kuvastaa hyvin muuan oululaista Joona Saikkosta.

– En oo enää oululainen hahah!
– Oon jyväskyläläinen
– Oon 19-vuotias
– Lumilautailen
– Ja opiskelen

Hahah selvä se! Onneksi tuli pyydettyä anteeksi jo etukäteen etten tunne sua kovinkaan hyvin… Joka tapauksessa sä oot duunaillu OFF crewin kanssa elokuvia jo ymmärtääkseni kolme vuotta, joista viimeisin nimeltään WOKED ja sun ender-partti todella räjäytti pankin. Miten kolmessa vuodessa voi oppia tekemään noin hyviä lumilautailuelokuvia, paljasta meille salaisuutesi!

Kiitos! Itseasiassa tuo WOKED video oli vähän semmoinen, että haluttiin päästä eroon siitä OFF nimestä, kun se oli aika huono nimi. Nyt meillä ei oikeestaan oo nimeä ollenkaan eli nimiehdotuksia otetaan vastaan haha!

Kysymykseen vastaten, niin ainakin itsekriittisyys on asia, mitä ei voi koskaan olla liikaa eli rohkeasti roskakoriin kaikki temput mihin ei ole oikeasti tyytyväinen. Tässä on vielä meilläkin paljon opeteltavaa!

Näinhän se menee, turhat shotit on turhia shotteja ja eihän nimi, tai pikemminkin nimettömyys miestä pahenna. Päinvastoin, nimittäin WOKEDin myötä sulle tuli uusi lautasponsori, mikä taitaakin olla tämän hetken kuumin brändi markkinoilla. Miten tämä kaikki tapahtui ja millaisesta diilistä me oikein puhutaan?

Joo Euroopan maahantuojan kautta tulee Publicin lautaa, tosi fiiliksissä siitä!

IMG_8461
Switch bs 50-50 Kuva: Sakarias Paaso

Kuulostaa oikein hyvälle ja Publicin (Joe Sextonin uusi lautamerkki) laudoilla kelpaakin varmasti laskea. Onko Joe Sexton sun(kin) idoli vai kenties joku muu?

Nykyään on niin paljon kovia laskijoita, että vaikee sanoa ketään tiettyä. Viime aikoina eniten on varmaankin tullut katsottua Cole Navinin parttia Rendered Uselessista, mutta Sexton tietenkin on yhä yksi kovimmista!

Sepä se, kun netti on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia laskijoita. Olisin melkein sun kohdalla liputtanut joko Sextonin tai itseasiassa Jake OE:n puolesta, sulla kun ei ole hibackeja siteissä. Minne ne muuten jäi ja miksi?

Joskus viitisen vuotta sitten luin jostain, että ne voi ottaa pois ja pakkohan sitä oli kokeilla. Kun olin jonkun aikaa laskenu ilman hibackeja huomasin, ettei niitä voinut laittaa enää takaisin. Olo tuntui niin vangitulta kun kokeili joitakin kaverien lautoja, missä ne oli paikoillaan!

Tuon olen ennenkin kuullut että kerran kun kokeilee niin eipä muuten enää uskallakaan vaihtaa takaisin! Eli hibackit puuttuu ja sun meno on muutenkin melko kaukana totutusta Suomi-snoukasta. Kyllästyttääkö Suomi-snoukka vai onko sun persoonallinen tyyli ja temppuvalinnat muotoutuneet ohimennen?

Ei Suomi-snoukassa mitään vikaa ole mun mielestä! Pyrin vaan siihen, että jokaisessa tempussa tai spotissa olis jotain mielenkiintoista, että ei olis semmoista suoraan hänkkään satanen sisään ja kolmonen ulos jyystöä, hahah!

Poliittisesti korrekti ja ajankohtainen vastaus, hyvä Joona! Sä olet myös muuttanut hiljattain Jyväskylään opiskelemaan matematiikan opettajaksi eli kunnianhimoa riittää kun mietitään uravalintaa ja viimeisintä parttia. Nuorena jaksaa ja pitääkin jaksaa, mutta millaiselta sun tämä kausi näyttää lumilautailun valossa?

Eiköhän sitä partillisen saa taas kuvattua.

_MG_7498
Portaita äidin oomme kaikki. Kuva: Mauno Mertaniemi

Uskoisin. Työt ei tästä maailmasta tekemällä lopu ja opettajistakin taitaa olla jatkuva pula. Onko lumilautailu sulle intohimoinen harrastus vai aiotko sä tehdä töitä ammattilumilautailu-uran eteen?

Intohimo se on. Jos rahan perässä juoksee, niin on valinnut väärän alan!

Naulan kantaan! Tuli susta ammattilumilautailija tai ei, sun laskemisesta kohistaan jo nyt tietyissä piireissä. Mistä sä haluaisit, että sut tunnettaisiin tai muistettaisiin lumilautailun saralla?

En kyllä tiedä. Uusia nimiä tulee kokoajan niin paljon, että tuskinpa kukaan edes muistaa ketään viiden vuoden päästä!

Hahah vai että kiittämättömyys on maailman palkka. Heitä kumminkin lopuksi kiitokset, terveiset ja viisi elämänohjetta Rodeon lukijoille!

Viittä elämänohjetta ei ihan irtoa, mutta nauttikaa laskemisesta, syökää hyvin ja muistakaa nukkua. Kiitokset kaikille kenen kanssa on saanut laskea ja kaikille kenen videoista on imetty inspiraatiota. Kiitos myös Mindalle, sponsoreille (Public, 1817, Deeluxe) ja tietenkin sulle tästä mahdollisuudesta!

Kiitos itselles Joona. Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin!

Pistä Joonan Instagram seurantaan.

Teksti: Joonas Eloranta  Kuvat: Mauno Mertaniemi @maunomertaniemi, Sakarias Paaso @sakke774.

Street metukka. Kuva: Mauno Mertaniemi

Tsekkaa tästä Joonan partti Wokedista:

JOONA SAIKKONEN | WOKED Video from WOKED on Vimeo.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia