Lumilautailijat

Piiroinen ja Ikola tauolle laskemisesta

A-maajoukkuelaskijat Peetu Piiroinen ja Henna Ikola joutuvat jättämään laskemisen väliin joksikin aikaa – Piiroinen vähintään pariksi kuukaudeksi ja Ikola useammaksi kuukaudeksi.

Ikola tuli Laax Openin slopestylen karsinnoissa hypyn kumpuun ja loukkasi polvensa. Jalan tutki maanantaina Dextra Lääkärikeskuksessa ylilääkäri Mikko Kirjavainen, joka totesi, että oikean polven eturistiside on poikki. Piiroisen kaularangasta ja olkapäästä otettiin Dextrassa magneettikuvat. Niistä selvisi, että kaularangassa on hermopinne. Tarkentavia jatkotutkimuksia on maajoukkueen lääkärin Klaus Köhlerin mukaan tulossa, mutta vähintään pari kuukautta tulee hypyistä taukoa.

– Tulin joulun aikaan Talmasta laskemasta himaan ja yhtäkkiä veti yläselän jumiin. Kun tulee jumeja, niin ne menee yleensä muutamassa päivässä ohi, mutta tämä jäi päälle. Varasin ajan Dextraan, ja tiesin, että on hermojuttua.

– Luu painaa hermoa kaularangassa. Sen takia pitää levätä, koska pään taivutus taakse sattuu ja säteilee oikeaan käteen. Se on tullut pitkältä aikaväliltä. Noita tulee ihmisille ajan myötä, mutta myös tärskyt ovat saattaneet sen kehittymistä avittaa. Ärsyttää, kun tässä on ollut niin paljon pientä vaivaa. Aina kun joku tulee kuntoon niin sitten tulee uusi, Piiroinen harmittelee.

A-maajoukkueen tämän kauden tulokkaan, hyvinkääläisen Henna Ikolan (s. 1998) polvi tullaan leikkaamaan 7.2., minkä jälkeen hänellä on edessä useamman kuukauden kuntoutus.

– Laaxissa toisella kisalaskulla yritin caballerial 540:tä ekasta hyndästä. Temppu lähti vähän liian ajoissa ja vauhdit jäi lipalle. Tipuin tasaiselle, enkä päässyt ländiin asti. Etujalan polvi taittui, eturistiside meni poikki ja kierukka irtosi, Ikola kuvaa loukkaantumista.

– (Ylilääkäri) Kirjavainen totesi, että nyt kävi näin. Taivutteli ja heti tuumasi, että poikki on. Otettiin vielä magneetti, että saatiin selville lisävauriot – ja niitähän oli. Kierukka on irronnut takaosasta etuosaan. Sovittiin leikkausaika 7.2. ja sitten on toipumista ja kuntoutusta sen jälkeen.

Ikolalla on lukio vielä kesken Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa, joten laskutauolla hän keskittyy kuntoutumisen lisäksi koulunkäyntiin.

– Kyllä tässä vähän aikaa joutuu huilia ottamaan. Olen kotosalla ainakin leikkaukseen asti, ja sitten menen Vuokattiin kouluhommiin ja kuntouttamaan. En ihan pakettiin asti saa koulua keväällä, mutta nyt voi kesälläkin jotain kursseja hoitaa pois. Syksyllä jatketaan sitten laskemiseen keskittymistä.

peetu-piiroinen-img_2084
Peetu Piiroinen


Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia