Laskettelukeskukset

Kasurila – Siilinjärven kotoisa parkkihelmi

Avustajamme Siv Knudsen kävi viime kauden loppupuolella tutustumassa Kasurilan parkkiolosuhteisiin. Tässä Sivin kokemukset sitä mitä Kasurilasta jäi käteen.

Edellisen kauden mittaan oli Instagramfeedissäni näkynyt useita kertoja jokin erityisen hauskan näköinen uusi parkki ja pian kävi ilmi, että kyseessä oli Kasurilan parkki. Tiesin ennakkoon, että Kasurilassa on hyvä pipe mutta tällainen uusi kunnon parkki tuli iloisena yllätyksenä. Kevään korvalla teimme retken Savon sydämeen, Kuopion kyljessä sijaitsevalle Siilinjärvelle ja siellä meitä vastassa oli lähes sadan metrin korkuinen kukkula.

Uuden parkin Kasurilaan on tehnyt saksalainen Schneestern, joka on tehnyt parkkeja ympäri maailmaa. Kasurila on osa Skione:a ja Schneesternin tekemät parkit löytyvät myös puljun muista paikoista Vuokatista ja Tahkolta.

Hollantilainen Alieke Everts viihtyi Kasurilan maisemissa. Fs nosepress. “Friendly vibes and a fun set up!”

Kasurilassa vallitsi ystävällinen ilmapiiri ja rennon lempseä savolaisuus paistoi henkilökunnasta. Laskettelukeskustyöntekijä ja pitkän ajan lumilauta-aktiivi Riku Tuutti vastaa Kasurilan parkin sheippauksesta sekä ylläpidosta, ja niin kuin kunnon parkin ylläpitoon kuuluu, Riku pitää huolen, että parkki sheipataan tarpeen tullen päivittäin. Alkavalle kaudelle parkkitiimiin on myös palkattu pitkän kokemuksen sheippaamisesta omaava Tuomas Jumppanen, joten tulevalla kaudella lienee parkki sheipissään.

Pitkän ankkurihissin huipulta paljastuvat komeat suomalaiset maisemat ja havahdun siihen, että harvoin Keski-Suomessa pääsee näin korkealle ihastelemaan tällaisia maisemia. Ylä-asemalta pääsee heti parkille ja hitusen kauempaa lähtee rinne pienemmälle parkille. Molemmat parkit ovat loppuun saakka suunniteltuja sekä turvallisesti tehtyjä, ja mittaa molemmille kertyy sen verran, että hengästyy, mikäli ne laskee pysähtymättä läpi. Eli kunnon fiilis! Kun kysyn Rikulta, voisiko hissiä laittaa hieman nopemmalle, repeää Riku nauramaan ja kertoo se oleva heidän nopein hissinsä. Kiire ei Savoon mahdu ja hyvä niin.

Ransu Rutonen fs board suomalaisessa maatalousmaisemassa. 

On tuubeja, pressejä ja paljon erikoisempia reilejä sekä luovia ratkaisuja, joita on ilo laskea. Hyndät ovat turvallisesti tehty ja ländeissä riittää mittaa. Pienempi parkki on oikeastaan miniversio isommasta, joten siellä on hyvä saada tatsi kohdalleen ja helppo viedä temput isommalle puolelle. Kasurilan nettisivuilla on hyvät kuvaukset parkkien tarkasta set upista. Hatunnosto myös paikallisliikenteelle, bussilla pääsee helposti rinteen viereen ja Wikipedian mukaan kausikortilla bussiin pääsee ilmaiseksi.

Ransu Rutonen bs boardslide waterfall reilin läpi. 

Yksi erityisen hyvä yksityiskohta Kasurilassa on päärakennuksen edessä sijaitseva ilmainen mattohissi, josta pääsee kahteen mini rinteeseen. Se mahdollistaa lajien matalan kynnyksen kokeilun ja löytyypä siitä muutama pieni putki ja pressi, joihin on helppo ottaa ensi kosketus parkkilaskemiseen tai käydä nopealla tahdilla hinkkaamassa uudet (tai vanhat) temput tatsiin.

Alieke Everts noseslide. 

Pipe sijaitsee hieman kauempana parkeilta ja siinä pääsee helposti ottamaan kiekkaa ankkurihissillä. Pipe on yksi niistä harvoista täydellisistä pipeista, mitä Suomessa on enää jäljellä. Sellainen täydellisen mukavan kokoinen, josta halutessaan pääsee hyvin ilmaan mutta se ei ole liian iso. Paikalliset aktiivilaskijat, Rutosen veljekset Osku ja Ransu, kävivät treenailemassa paippilaskua SM-kisoja varten, jotka viime keväänä oli tarkoitus Kasurilassa järjestää, mutta ne valitettavasti jouduttiin perumaan koska korona. 

Rutosen veljekset ovat tyytyväisiä uusittuun Kasurilan parkkiin ja kundit suuntaavat lähes päivittäin koulun jälkeen suoraan mäkeen. 

Kasurilan laadukas parkki ja eritoten pipe tekevät keskuksesta erinomaisen. Näkisin, että etenkin etelästä laskureissulle suuntaaville, on Kasurila erittäin potentiaalinen vaihtoehto pohjoiseen saakka ajamisen sijaan. Kuopioon avattu biokaasu-asema myös mahdollistaa reissun tekemisen ympäristöystävällisemmin meille biokaasu-autoilijoille. Kuopiossa on muuten myös hitosti katureilejä sekä mainio skeittihalli. 

Allekirjoittaneen fs blunt ilmaisen mattohissin miniparkissa, Alieken ottama kuva. 

Lisätietoa Kasurilan sivuilta.

Seuraa myös Instassa.

Teksti ja kuvat: Siv Knudsen

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia