Tapahtumat

Kukkulan Kuningas -kisakiertue by Eero Ettala & HP Parviainen

Eero Ettala ja HP isännöivät kevään 2022 mittaan Kukkulan Kuningas -kisakiertuetta, jonka pysäkkeinä toimivat Ski One-keskukset Vuokatti, Kasurila ja Tahko. Kisat olivat yhteistyössä Lumilautaliiton QKLS-kiertueen kanssa Vuokatin Rookie Festillä, Kasurilan SM-kilpailuissa sekä Tahkon Banked Slalomin yhteydessä. 

Eero ja HP ovat tutustuneet lumilautailun merkeissä aikoinaan Wappulounaalla ja idea yhdessä tekemisestä on muhinut jo pidempään. He halusivat järjestää laskijoille matalan kynnyksen tapahtumia, joka mahdollistaisi yhdessä snoukkailun ja toisi eri sukupolvet yhteen samoille sessareille, viihtymään yhdessä. Kiertueella haluttiin tuoda Ski-One keskusten parhaita puolia esiin ja siksi jokainen osakilpailu näytti omanlaiseltaan. Erityistä tapahtumista teki Eeron ja HP:n ammatillinen juonto ja yleisön mukaanotto, etenkin HP:n häpeilemätön mikin käyttö sai kunnon festarimeiningin tapahtumiin. 

Eeron ja HP:n välinen kemia toimii myös ulospäin, ammattimainen taito osallistaa yleisöä toi tapahtumiin festarimeininkiä, eivätkä kisat jääneet vain lumilautakuplan omaksi tapahtumaksi.

Vuokatissa kisattiin reilisessareilla pitkän World Rookie Fest kisapäivän päätteeksi, mutta se ei laskijoiden intoa tuntunut painavan. Haikkisessareilla nähtiin huikeita suorituksia ja itsensä ylityksiä, set upissa oli laaja valikoima erikokoisia reilejä ja pressejä, joten jokainen osallistuja pääsi haastamaan omaa taitotasoaan. Eero ja HP halusivat kisakiertueella mahdollistaa matalan kynnyksen osallistumisen ja tarjota tekemistä kaikentasoisille laskijoille, jotta jokainen voisi kisata itseään- eikä muita vastaan. He halusivatkin pitää pilkeen silmäkulmassa, jottei kisaaminen olisi liian vakavaa.

Kasurilassa kisaformaattina toimi Spin to Win hyndä sessarit, jossa hyrriä laitettiin pyörimään 180 alkaen, onnistumisesta pääsi jatkoon ja kaatumisesta tippui pois. Paikalla oli iso joukko laskijoita sekä myös runsaslukuinen yleisö, jota HP huudatti ammattitaitoisesti, ja nähtiimpä  kisojen aikana yleisön toimesta useampi aalto liike. Kunnon meininki siis. Formaatti oli erittäin laskijaystävällinen ja osallistujia oli perheistä maajoukkuelaskijoihin. Kisoihin osallistunut Niilo SIlander fiilisteli kisoja: “Oli huippu meininki, pyörittiin niin paljon kun lähti pikku hyppyristä. Mikä vois hölliä enemmän, ja vielä kunnon yleisö.” Niilon lisäksi erityis fiilistelyä Eerossa, HP:ssa sekä varmasti myös yleisössä, herätti Saku Tiilikais show. Saku tykitti menemään, nautien huomiosta ja lautailusta huolella ja ländäsi lopulta pikkuhyppyristä näyttävän sb7.  

Yleisö viihtyi kun jengi paineli peräkanaa hyppyriin Niilo Silanderin johdolla, HP:n ja Eeron haipatessa vieressä. 

Kiertueen päätti Tahkon Banked Slalom radan kylkeen käsin rakennettu Modified Banked Slalom erikoisrata, jossa yhdistyi hyndät, kornerit ja bankkien ajo. Tässä vaadittiin jo nopeaa laudan ajoa, rataa laskettiin kahdestaan kilpaa samaan aikaan. Radan laskussa ei pelkkä nopeus välttämättä riittänyt, vaan myös tehdyt temput vaikuttivat HP:n ja Eeron mielivaltaiseen päätökseen siitä, kumpi pääsi jatkoon. Yleisö pääsi todistamaan nopeita ja jännittäviä tilanteita kun radalla kaahattiin kilpaa kaksin, eikä kepulikonsteiltakaan vältytty. Päivän parhaimmaksi haastajaksi nousi Pyry Posio, joka takaa-ajo asemasta teki uskomattomia nousuja kaahatessaan kilpakumppaneistaan ohitse sensaatiomaisella pelisilmällä.

Pennanen ei kuitenkaan pannut pahakseen. “Ainahan se on hauska laskee käsipelillä raksattuja erikoislinjoja. Parkkia ja suoria hyppyreitä saa laskee talven aikana aivan tarpeeksi niin hyvää vaihtelua ja piristystä tuo tällainen toiminta. Kisaformaatti oli hyvä ja erityisesti se toimi tuollaisessa kieli poskella suhailussa. Ei harmittanu yhtään (Pyryn ohitus), todella tyly kaahaus koska siinä oli just sitä rädisyyttä mikä tekee siitä sen.” 

Pyry Posio haastoi myös Tamsin Tuukan ilma-aikaa. Takavoltti ja kaverille femmat. 

Pyry Posion edustus oli vahvaa myös Vuokatissa sekä Kasurilassa ja hänet kruunattiin Tahkolla, kaikkien kolmen osakilpailun yhteispisteiden voittajana Kukkulan Kuninkaaksi. 

Kukkulan kuningas palaa tälle kaudelle kevääksi 2023. Lisää infoa tulossa.

Teksti ja kuvat: Siv Knudsen

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia