Laskettelukeskukset Muut

Matt Slocombe – Iso-Syötteen parkkimanageri tulee Uudesta-Seelannista saakka

Uusi-Seelanti on sen verran kaukana Iso-Syötteestä, että päätimme kysellä vähän Mattilta, miten hän on päätynyt tähän hommaan ja mitä Iso-Syötteen parkkimanagerin hommiin kuuluu. 

Mistä olet kotoisin? Kerro myös hieman lumilautailutaustoistasi.

Olen Uudesta-Seelannista. Perheeni muutti muutamia kertoja, kun olin nuori. Meillä oli maatila Southlandissa, ja muutimme Dunediniin, kun olin kaksivuotias, ja Alexandraan, kun olin 11.

Asuessamme Alexandrassa menimme koulureissuilla vuorille, ja pääsin ensi kerran lumilautailun makuun, kun olin 12. Ensimmäisen kausipassini sain 13-vuotiaana, ja vietin lumella niin paljon aikaa kuin mahdollista.

Ollessani 17-vuotias muutin Wanakaan asuakseni lähempänä vuoria, ja minusta tuli lautailuopettaja. Siitä lähtien olen viettänyt kaikki talvet Wanakassa.

Miten sinusta tuli parkkimanageri Iso-Syötteellä? 

Se oli kai aika sattumaa, haha. Mikko Terentjeff on töissä kanssani samassa kohteessa Uudessa-Seelannissa, Cardronassa. Hän oli nähnyt, mitä olin tehnyt Ruotsin Hemavanin parkin kanssa ollessani siellä puikoissa, ja hän halusi minun tulevan tänne hieman uudistamaan asioita. Kesä kyllä kiinnosti, ja tämä on kymmenes talveni putkeen, mutta nähtyäni tämän paikan näin sen potentiaalin ja mietin, että se oli kokeilemisen arvoinen.

Mikä Iso-Syötteen parkissa on parasta lumilautailijalle?

Täällä tapahtuu paljon kaikkea siistiä, mutta yksi juttu ainakin on se, että pidämme parkin tason ja sen kunnon korkealla. Kun rakennamme jotain, mietimme aina rakennelman kaikkia mahdollisia käyttötapoja, joilla laskijat saattavat hyödyntää luovuuttaan ja harjoitteluaan.

Millainen on tavallinen päiväsi? Onko parkkivastaavan työ kokopäiväistä, ja jääkö sinulla aikaa laskemiselle?

Yleensä muotoilen, suunnittelen rakennelmia, otan kuvia, filmaan ja editoin, päivitän nettisivua ja Facebook-sivua. Joinakin päivinä on kiireisempää, joskus helpompaa, mutta kyllä se on ihan kokopäivätyötä. Viime aikoina olemme rakentaneet niin paljon, ettei minulla ole ollut paljon aikaa laskemiselle, mutta se muuttuu pian. Kaiken testaaminen kuuluu toimenkuvaan.

Kuinka pitkä parkki on? Kuinka monesta härvelistä pystyy laskemaan matkalla ihan ylhäältä aivan alas?

Kokonaispituus on yli kilometrin. Tällä hetkellä meillä on 27 jibbailukamaa ja 10 hyppyriä kolmessa parkissa (Snowpark, Jib Park ja Mini Street). Pisimmässä runissa yhteen linjaan saa kymmenen juttua. Ja parkki kasvaa yhä!

Löytyykö sieltä myös pienempiä kamoja aloittelijoille ja nuorille?

Kyllä. Meillä on ollut muutamia juttuja aloittelijoille koko talven, ja viime viikolla saatiin ministreet vetämään; siinä on kuusi jibbailtavaa laitetta ja kaksi hyppyriä. Se on loistava paikka parkkiensikertalaisille.

IMG_0624

IMG_0580

IMG_0577

IMG_0574

Voitko mainita joitain kovia paikallisia, joita kannattaa pitää silmällä?

Aleksi Nevakivi ja Sami Kallo. He ovat hyviä nuorukaisia, ja he ovat auttaneet muutamissa rakennustöissä. He ovat kovia laskemaan. Täällä tosin käy niin monia hyviä nuoria laskijoita, että uskon, että heistä monista kuullaan vielä.

Sinne Storen pitämät parkkikauden avajaiset olivat joku aika sitten. Miten meni?

Hauskaa oli. Nuoriso oli innoissaan, ja tapahtuma toi parkkiin uusia kasvoja. Pieni lisätoiminta on aina hyvästä.

Entä kauden muut tapahtumat – mitä on luvassa?

Iso-Syöte Suomi Tour 2016 oli käynnissä viikonloppuna, ja se oli varmaankin kauden suurin tapahtuma. Me isännöimme kuitenkin vielä reilijameja ja big air -kisaa, jotka kuuluvat Iso-Syöte-kiertueeseen.

Onko sinulla kaudelle mitään hulluja suunnitelmia Snow Parkin suhteen?

Minulla on jibbiparkille muutamia ideoita, jotka poikkeavat normista hieman. Koska tämä on ensimmäinen kauteni täällä, haluaisin muuttaa paikkaa ja tehdä siitä niin erilaisen ja luovan kuin vain mahdollista.

Suosikkilumilautailijasi suomalaisista?

Eero Ettala. Kingi! Laskee kaikkea, ja ollut ihan huipulla pitkään.

Hoidatko myös vapaalaskupuistoa?

En oikeastaan, mutta saatan vilkaista sitä ihan hyppymielessä.

Miten näet lumilautailun tulevaisuuden kansainvälisesti?

Uskon, että laji kasvaa entisestään. Siistiä, miten kaartelu ja hand dragit ovat yleistyneet tänä vuonna niin paljon, ja uskonkin, että parkissa niidenkin suhteen nähdään luovia ratkaisuja. Ja kun nuoret tykittävät sellaista tahtia, tulevaisuus näyttää varmasti hyvältä.

Miksi valita Iso-Syöte? Jos sinun tulisi mainita siitä lukijoillemme kolme asiaa ihan vain mainostaaksesi, mitä ne olisivat?

Loistava parkki!

Ystävällinen henkilökunta.

Ei hissijonoja arkipäivisin.

www.isosyotesnowpark.com

www.facebook.com/isosyotesnowpark

IMG_0611

IMG_0605

IMG_0595

Iso-Syöte snowpark March 2016 from Jukka Tyni on Vimeo.

IS Tour Jib Master 13.02.2016 from Isosyote on Vimeo.

Early Season Warm Up with Aleksi Nevakivi from Isosyote on Vimeo.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia