Lumilautailijat

Minihaastis: Valtteri Kautonen

Hyvinkään Sveitsin hiihtokeskuksessa majaileva Sputnik-seura on tuottanut maamme eturivin laskijoita ennenkin, kuten Peetu Piiroinen ja Henna Ikola. Vuoremmasta polvesta yksi lupaavimpia on Valtteri Kautonen, joka on rohmunnut SM-kisoissa ja Suomitourilla podiumsijoituksia omassa sarjassaan tasaiseen tahtiin. Vadella onkin edellytykset kohdallaan. Temput lähtee varmasti ja todella hyvällä tyylillä. Uskomme että tästä herrasta tullaan kuulemaan vielä lisää. Pistimme inboxiin  muutaman kysymyksen, jotta saisimme tietää herrasta vähän enemmän.

valtteri1
Backflippi nosegrab

Miten aloitit lumilautailun ja mistä saakka olet laskenut?
Olin aluksi laskenut suksilla muutaman kerran. Lumilautailu taisi lähteä käyntiin noin 7-vuotiaana. Halusin varmaankin kokeilla jotain uutta.

Missä vaiheessa lautailu alkoi aueta syvemmin ja temput kehittyä?
No kehitys alkoi kun liityin Sputnikkiin Hyvinkäällä ja sain ensimmäisen kausikortin! Silloin taisin treenata lähes joka päivä kun vaan pääsi rinteeseen.

Sveitsi on sun kotikeskus, mikä siellä on hyvää ja mitä toivoisit enemmän?
Vaikka sieltä ei kauhean isoja rinteitä löydy, niin ainakin saa paljon  toistoja, jolloin taas on mahdollista hinkata uutta temppua tiuhaan tahtiin. Olisi kyllä siistiä, jos sinne saisi rakennettua vähän omaperäisempiä linjoja.

Missä muualla tulee käytyä laskemassa?
Mä käyn myös paljon Talmassa, kun se on vaan pikku ajomatkan päässä ja on kausari sinnekkin. Useimmiten käyn viikonloppuisin, kun viikolla pitää keskittyä kouluun.

valtteri1-4
Fs nosepress bs1

Tykkäätkö enemmän reileistä vai hyndistä? Tuleeko ajettua tämän lisäksi muuta, esim. katua tai paippia?
Olen ehkä hiukkasen enemmän hyppyrien puolella, jos reilitkin luistaa niin mikäs siinä. Vähän paippiakin on tullut laskettua Talmassa, vaikka en kauhean kiinnostunut siitä olekkaan. Katuspottejakin olen joskus kokeillut, mutta ei se ole mun juttu.

Kotimaiset suosikkilaskijat?
Kotimaisia suosikkilaskijoita… Ei mulla sinänäsä ole suosikki laskijoita, kaikki maajoukkueesta on kovia. Jos nyt pitäisi valita niin varmaan olisi Enni Rukajärvi, Henna Ikola, Peetu Piiroinen, Rene Rinnekangas, Mikko Rehnberg ja Joonas Bergman.

Lempitemppu?
Lempitemppu ois varmaankin caba viitonen.

Mitä uusia temppuja tällä kaudella on tullut treenattua?
Bägille olen treenannut tuplia, ihan lumelle on tullut tehtyä ysejä ja muutamat tonnit. Tavotteena olisi vielä tänä vuonna tehdä joku tupla lumelle.

Mitä muuta teet lumilautailun lisäksi?
Lumilautailun lisäksi harrastan freerunningia, joka on vähän kuin parkouria, jossa vaan tehdään voltteja ja kaiken näkösiä temppuja esteitten ylityksen lisäksi.

Mitä on loppukaudelle suunnitelmissa?
3.4 Kapruniin World Rookie Tour kisoihin ja sitten ainakin meno Rukalle, jossa ois tietenkin hyvä mahdollisuus haastaa niitä tuplia! sekä pääsiäiseksi Leville.

Kiitos! Nähdään mäessä


Teksti ja kuvat: Mikko Kempas (Kuvat Hyvinkään Sveitsistä, Liiton parkkisessareilta)
 
sveitsi_-27
Bluntti2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia