Lumilautailijat Tuotteet Varusteet

Minun varusteeni: Roope Tonteri / Burton

Minun varusteeni on Rodeon uusi ja kevyt artikkelisarja, jossa tarkastellaan erilaisten laskijoiden valintoja rinteeseen. Ensimmäisenä on vuorossa isoista hyndistä ja monipuolisesta laskemisesta tunnettu Roope Tonteri ja hänen Burtonin kokoonpanonsa.

Burton Custom 151cm.

Roopen lautana rinteissä ja big airissa toimii Burtonin klassinen Custom 151cm. Lauta on ollut mallistossa vuodesta 1996 saakka ja jos johonkin lautaan voidaan liittää titteli ”klassinen camber” niin tähän. Ei kummempia kikkailuja vaan varma, klassinen lauta, joka toimii parhaiten hyppyreihin, pipeen ja kovempiin vauhteihin, mutta hoitaa silti reilitkin. Laudasta on olemassa myös Flying V hybridimalli, joka on keskeltä ja kärjistä rocker, mutta siteiden alta camber. Tämä sopii vähän kevyempään menoon ja pienempään parkkiin kuin Roopen perinteinen camber. Kyseessä on laatulauta, jonka pohja ja kaikki materiaalit ovat viimeisen päälle. Vauhdissa ja popissa löytyy vaikka muille jakaa, eikä kiertojäykkyys petä kovemmissakaan olosuhteissa. Sopii siis mitä parhaiten Suomen vaihteleviin oloihin. Custom on valintasi jos lasket kovaa ja haluat ajaa isoihin hyndiin ilmaan että kantti lipsuu milliäkään. Custom menee sinne minne käsketään.
”Ite tykkään Customista koska se on todellinen joka paikan höylä, jolla lähtee niin pipe kuin reilitkin.” -Roope
Custom ovh 600€
custom

Name Dropper 148cm tai 151cm

Katureilejä Roope laskee Burtonin Name Dropperilla, pituus 148cm tai 151cm. Name Dropper on järkevän hintainen parkkilauta, joka on silti täynnä kovan luokan ominaisuuksia. Profiililtaan lauta on keskeltä flätti ja kärjistä rocker. Lauta on rakenteeltaan kevyt, mutta Burtonin Off-Axis Squeezebox teknologia takaa silti uskomattoman popin. Kanteissa on käytössä Burtonon Off-Axis Frostbite Edges, joka tarkoittaa sitä että kantit tulevat hieman ulos siteiden kohdalta. Näin kantteihin syntyy voimakkaampi kontakti rinteeseen juuri siinä kohtaa missä sitä eniten tarvitaan.
Namedropper ovh 440€

namedropper

Malavita

Siteissä Roope luottaa perinteiseen tiimin suosikkiin, eli Malavitaan. ”Ne antaa hyvän tuen jalalle ja tykkään tosi paljon niiden ulkonäöstä”. Malavita on parantunut vuosi vuodelta yhä paremmaksi Burtonin malliston ikoniseksi lippulaivaksi Cartelin ohella. Yksi keskeinen uudistus vuosien varralle on Asym Hammockstrap™ ja Supergrip Capstrap™ sträpit. Burton onkin luopunut lähes kokonaan perinteisistä pehmustetuista sträpeistä ja luottaa pehmeään kumiseokseen. Epäsymmetrisen nilkkasträpin voi kääntää ympäri sen mukaan haluaako enemmän vai vähemmän tukea.Hi-backissa on mielenkiintoinen kaksinkertainen pehmeä kumi kantapään kohdalla, mikä varmasti pitää jalan entistä paremmin siteissä ja mahdollistaa myös mahdollisimman pienet kulmat. DialFLAD™ antaa tuplasti mahdollisuuksia siteiden hi-back säätöihin kuin normaalisti. Siteistä löytyy sopiva malli kaikkiin sidejärjestelmiin ja niiden valmistuksessa on käytetty kierrätettyjä materiaaleja. Erinomainen ja monipuolinen side kaikenlaiseen laskemiseen.
Malavita ovh 330€
malavita

Imperial

Laskukenkinä Roopella on käytössä Burtonin Imperialit. Imperialit on keskijäykät laskukengät, jotka toimivat hyvin kaikenlaisessa laskemisessa. Roopen sanojen mukaan kenkä on suoraan boksista valmis mäkeen, totuttelua ja sisäänajoa ei tarvita. Kengissä on Shrinkage™-rakenne, joka pienentää kengän ulkomittoja normaalista noin yhden numeron verran. Suositellaankin siis isojalkaisille laskijoille, joille toe drag saattaa olla ongelma ja estää syvimmät eurokurvit. Pohjaprofiili on matala, mikä tuo jalan lähelle lautaa, mutta Vibram-pohjallinen ja B3 Gel -pehmuste vaimentavat silti tehokkaasti iskut lautatuntuman kärsimättä. Nauhoituksena toimii kätevä kahden narun pikakiristysjärjestelmä Speedzone. Tällä on helppo säädellä jalkapöydän ja varren kireyttä erikseen. Nauhoissa on elinikäinen takuu, joten pikakiristyksen kestävyyskään ei tule tässä ostopäätöksen tielle. Erityistä kiitosta Imperial saa siitä, että sen rakenneratkaisut pitävät jalat kuivina ja lämpiminä kelissä kuin kelissä. Imprint™ 3 sisäkengän ansiosta Imperial on helppo saada jalkaan ja sisäkenkä pitää kantapään kengässä tukevasti paikoillaan. Kaiken kaikkiaan erittäin suositeltava tuote, jos etsit uutta laskukenkää. Toimitus suosittelee.
Imperial ovh 330€
imperial2017lautailumonot

Tuotteita voi tiedustella Sörnäisten Burton Storesta:

Seuraa Roopea netissä:
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia