Artikkelit Lumilautailijat

MM-Kisojen joukkue on valmis

Tiistai 15.12. oli Yabulin MM-kisoihin valittavien laskijoiden osalta tärkeä päivä, sillä silloin World Snowboarding Points Listin rankingin mukaan valittiin laskijat kisoihin. World Snowboard Federationin neljän vuoden välein järjestettävät MM-kisat mitellään 9.-16.3. Yabulissa Kiinassa.

Suomen joukkueeseen liittyi jo aiemmin paikkansa varmistaneiden lisäksi Kristiina Nisula ja Petja Piiroinen. Muut paikkansa lunastaneet laskijat ovat Peetu Piiroinen, Janne Korpi, Roope Tonteri, Kalle Järvilehto, Markus Malin, Enni Rukajärvi ja Ella Suitiala. Näin ollen Suomesta lähtee yhdeksän hengen joukkue. Järvilehto on joukkueen ainut MM-debytoija.

– Yabuliin lähtee isohko ja pääasiassa todella kokenut joukkue. Paikat on pitänyt ansaita jokaisen henkilökohtaisesti maailman kovimpia laskijoita vastaan viimeisen vuoden kisatulosten perusteella, joten uskon, että meillä on kilpailukykyinen jengi kasassa. Kevääseen on vielä hieman matkaa,ja nyt pitää panostaa treenaamisen pariin, jotta maaliskuussa oltaisiin parhaassa mahdollisessa kisaiskussa. Muutamia loukkaantumisia joukkueella on, mutta niistä toivottavasti toivutaan riittävän ajoissa, valmentaja Antti Koskinen kommentoi.

Yabulin kisapaikkaan vaadittiin miehissä top 50 sijoitus World Snowboarding Points Listillä halfpipeen ja slopestyleen ja top 25 sijoitus big airiin. Naisissa vastaavat rajat olivat top 30 halfpipessä ja slopestylessä, minkä lisäksi top 8 slopestylerankingista pääsevät big airiin. Näiden lisäksi jaetaan vielä tulevan kauden mittaan muutamia villejä kortteja kauden näyttöjen perusteella. Myös viime vuoden SM-kilpailujen avointen sarjojen voittajat saivat henkilökohtaiset paikat. Tätä kautta paikkansa ansaitsivat Markus Malin, Ella Suitiala ja Kalle Järvilehto.

Suomen MM-kisajoukkue:
Peetu Piiroinen – slopestyle, big air
Janne Korpi – slopestyle, big air
Roope Tonteri – slopestyle, big air
Petja Piiroinen – slopestyle, big air
Kalle Järvilehto – slopestyle
Markus Malin – halfpipe
Enni Rukajärvi – slopestyle
Kristiina Nisula – slopestyle
Ella Suitiala – halfpipe ja slopestyle

Lähde: SFA

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia