Nitro Phantom
Tuotteet

Nitro Phantom siteet -kokemuksia

Nitroa ei usein mainita ”parhaat siteet” keskusteluissa, mutta tähän toivoisi muutosta, sillä Nitron siteet ovat kaikkien ylisanojen arvoisia. Nitron siteiden ”lippulaiva” on Phantom. Phantomeiden rakenne on kestavyydessään vertaansa vailla ja monet muutkin yksityiskohdat tekevät niistä erinomaiset siteet kaikkeen käyttöön. Ensimmäisenä plussalistalle pitää laittaa ilmatyynyt kantapäille ja päkiöille. Siteet ottavat ländejä vastaan erinomaisen hyvin. Kolmen asteen canting säästää myös polvia – jaksat laskea pidempään ja paremmin, lisäksi canting pitää jalan ländeissä myös paremmassa kulmassa, mikä säästää polvia. Canting tarkoittaa sitä, että siteen pohja on hieman kulmassa niin että jalkapöytä ei ole aivan suorassa suhteessa laudan pintaan.

Kestävät osat 

Erittäin hyvä idea mielestäni on vaijerivahvistetut strapit. Kaikkien Strappien sisällä menee metallivaijerit, mikä lisää paitsi strapin rakenteen kestävyyttä, takaa myös sen että laskupäivä ei mene katkenneen strapin takia pilalle. Metallivaijerit pitävät sträpin sen verran kasassa, että katkenneellakin laskee vielä loppupäivän. 

Kiinnitysratkaisuna on minidisk, joka pitää kontaktipinnan pienenä ja mukailee laudan flexiä. Minidiskissä on myös kätevä lukitus siteen asteille, eli kiekko ei irtoa siteestä kun vähän painamalla. Näin astekulmat pysyvät kiinni jos vaihdat siteet vaikka laudasta toiseen. Ruuvit pysyvät myös siirrossa mukana, eivätkä hypi pitkin rinnettä. Siteiden mukana ei tule Burtonin Channeliin sopivia kiekkoja ja ne pitää ostaa erikseen TÄÄLTÄ. Näillä Nitron siteet saa kumminkin ongelmitta myös Burtonin (ja muihin) Channel-lautoihin.

Vibram-kumista valmistettu hyvin mukautuva ja napakka varvas-strap on myös mainitsemisen arvoinen, se pysyy todella hyvin paikallaan ja harvemmin sitä tarvitsee liikutella takaisin paikalleen. 

Siteissä on erinomaiset säädöt siihen, että siteen saa kengälle oikean kokoiseksi ja high backin haluttuun kulmaan. Pipe-laskua (ja muuta missä haluat enemmän painetta kantille) ajatellen itseäni miellytti hyvin nopea forward lean -säätö. Kun tekee mieli vetää pipeä saa high backin säädettyä sekunnissa etunojaan ilman työkaluja. Pohjaa voi isokenkäsille pidentää stardardista kolmella pykälällä noin sentin verran enintään. Tälle kaudelle siteestä on tullut myös carver-malli, mikä on suunniteltu vielä enemmän karvausta ajatellen, siinä on varpaiden alla mm. pieni canting, mikä muodostaa ”kaasupolkimen” kanttaustehon parantamiseksi.

Entäs hinta?

Lähes 300€ (ovh 299€) voi tuntua toki siteistä kovalta hinnalta, mutta Phantomit ovat elinikäiset luottopelit jalkojen liittämiseksi lautaan. Työn ja osien laatu on sitä luokkaa, että näistä ei tarvitse luopua ehkä ikinä. Strappejä ja pumppuja voi toki hajota, mutta varaosia saa aina uusia. Siteen baseplatea ja muita perusosia ei saa varmasti rikki vaikka kiskoisi elämänsä metodit. Phantom on muun muassa Eero Ettalan luottopeli ja Eerohan ei tunnetusti siteitä usein vaihda.

Erittäin suositeltava hankinta. Koon suhteen oma Nitron laskukenkäni on 10.5 ja erittäin sopiva M-kokoiseen siteeseen. Kengän koko 11 olisi luultavasti vielä aivan passeli M-kokoon, mutta tästä eteenpäin L koko on varmasti oikea.

Saatavissa mm. Nitro Finlandin nettikaupasta: Miesten siteet

Phantomien seuraksi sopii mainiosti mm. Nitron Beast, kuten Eerollakin.

Vibram-kuminen varvas-sträppi pysyy paikoillaan erinomaisesti ja on mukava.
Pumput ovat tukevaa tekoa.
Baseplaten irrotus tapahtuu ruuvimeisselillä tuosta välistä. Myös baseplaten ruuvi pysyy irroituksessa pohjassa mukana, eikä hypi pitkin lattiaa.
Hi-backin lukko on pitävä ja kulmaa saa varmasti riittävästi.
Sträpeissä kulkee sisällä metallivaijerit, jotka lisäävät sträpin kestävyyttä huomattavasti. Vanhemmissa malleissa olleesta tuplahammastuksesta, minkä piti nopeuttaa kiristämistä, on luovuttu. Kantapään kuppi on metallia, mikä tekee kokonaisuudesta todella kestävän oloisen.
Pikalukitus on tukevaa tekoa ja kestävä.
Pohjallista voi pidentää noin sentin verran isokenkäisille.
Kärjessä ja kantapäässä näkyy iskuja pehmentävät ilmatyynyt.
Baseplaten kiekon paras ominaisuus on lukkohammastus, mitkä pitää kiekon paikallaan sidettä irrotettaessa. Näin kulmat pysyy varmasti samana jos siirrät siteet vaikka laudasta toiseen.

Testaaja: Mikko Kempas

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia