Nitro Mountain
Tuotteet

Nitro Mountain kokemuksia

Selkeästi parkkikulmalla tehtyjen lautojen lisäksi kovassa huudossa on nyt all terrain -pulkat, joilla nauttii kaikesta laskemisesta hyppyreistä ja puuteriin ja tuoreen rinnepöydän laskemiseen. Nitrolta löytyy useampikin genren alle mahtuva malli (Fusion ja SMP esimerkiksi) mutta otetaan nyt käsittelyyn vastikään Nitrolle päätyneen Axel Thelenin jaloissakin nähty Mountain. 

Mountain on Cam-Out Camber, kuten Nitron parkkilaudoista mm. T1. Tämä lisää vähän käsiteltävyyttä ja helppoutta laudan profiiliin ja kelluttaa myös nosea helpommin syvässä lumessa. Muoto on selkeästi directional, mutta set back on suhteellisen maltillinen (Jos vertaa vaikka Squashiin). 

Laudassa on Nitron Progressive sidecut, mikä directional laudassa tarkoittaa sitä että kääntösäde tiukkenee hieman kohti teiliä. Näin lauta ikäänkuin ampuu käännöksen lopussa seuraavaan käännökseen tehden laudasta toimivan myös vikkelissä käännöksissä ja lisää käsiteltävyyttä hitaammissa vauhdeissa. Nose pysyy näin enemmän ”catch freenä”. Erittäin hauska profiili laskea.

Laudasta on myös Griffin Siebertin kanssa tehty malli eri grafiikoilla.

Axelhan on suvereenisti dominoinut Mountainilla Talman parkkilinjaa ja katureilejäkin niin kysytäänpä Axelilta itseltään mielipidettä laudasta: ”Nitro Mountain – älä anna ulkonäön hämätä. Sairaan hyvä lauta myös kovapohjaiselle parkille ja jopa streeteille! Laudan pitkän nosen takia kelluvuus puuterissa on hyvä mutta tehopituus on kuitenkin saman verran kun tailissa eli käytännössä laudalla pystyy laskemaan switchina ja normina samalla lailla parkissa! Se mihin itsekin yllätyin oli poppi tässä all-mountain laudassa, lyhyt ja jämäkkä taili ei anna periksi. Ottakaa testiin! Yksi hauskimmista laudoista millä oon itse laskenut.”

Profiili: Cam-Out Camber. 

Koot 157, 160 ja 163cm. Lauta on Mid-wide. Mid-wide ei ole mikään erityisen leveä, eli ihan maksimikokoiseen monoon ei tätä kannata sovittaa, mutta toimii loistavasti 10-11.5 kokoiselle jalalle. Sitä isommalla kannattaa katsella wide-lautoja tai sitten pitkää pulkkaa. Nitrolla mid-widen ja normin ero on varsin pieni, joten kantilta kantille nopeuteen vaikuttavuudesta ei kannata huolestua. Sitä ei käytännössä ole.  

Sheippi: TAPERED DIRECTIONAL (Nose on teiliä pidempi, nose on tailia leveämpi)

Flex: ALL TERRAIN

Sidecut: PROGRESSIVE (tiukkenee kohti teiliä)

Mountainia löytyy muun muassa täältä: https://nitrosnowboards.fi/tuote/mountain-21/

Tarkempi esittely tästä videosta:

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia