Artikkelit Laskettelukeskukset Lumilautailijat

Pertti Ruokaselle Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto

Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -rahasto on 17.3.2016 myöntänyt 2 000 euron tunnustuspalkinnon rovaniemeläisen Mountain Club Ounasvaaran pitkäaikaiselle valmentajallePertti Ruokaselle lumilautailun eteen tehdystä pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä nuorten valmennuksessa.

Tuki julkaistiin ja stipendi ojennettiin Ruokaselle Ounasvaaralla sunnuntaina 17.3.

Lumilautailussa seuravalmentajan työ merkitsee kokonaisvaltaista laskijoiden tukemista. Seuravalmentajat muun muassa organisoivat harjoituksia, auttavat lähikeskusten olosuhteiden luomisessa, kuljettavat laskijoita tapahtumiin ja kannustavat sekä ohjaavat laskijoita lautailijan polulla. Mountain Club Ounasvaaralta on noussut useita laskijoita lautailun huipulle, joista näkyvimpänä pitkän uran rakentanut Antti Autti.

– Kiitämme Perttiä pitkäjänteisestä työstä suomalaisen lumilautailun hyväksi. Mountain Club Ounasvaaralla on ollut merkittävä rooli pohjoisen kasvattajaseurana, mistä näkyvimpänä osoituksena on seurasta ponnistaneiden laskijoiden meriitit kansainvälisiltä kilpakentiltä. Pertin jämerä ote niin valmennuksessa, olosuhdekehityksessä ja junioreiden kuljettamisen parissa on mahdollistanut monelle lumilautailijalle hyvän pohjan lajin pariin. Pertti, olet hieno mies, Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Mika Andersson kommentoi.

Tukea hakee valmentajan lajiliitto valmentajan itse sitä tietämättä ja tuen haussa Suomen Valmentajat ry toimii asiamiehenä Alfred Kordelinin suuntaan. Suomen Valmentajien ja säätiön yhteistyö alkoi tämän vuoden haun yhteydessä ja jatkuu tulevina vuosina. Säätiön myöntämät tuet ovat yksi keino tuoda lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan valmentavien arvokasta työtä esiin.

Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, taidetta, kirjallisuutta ja vapaata sivistystyötä sekä edistänyt tekijöiden kansainvälistymistä. Vuonna 2015 säätiö jakoi runsaat 4 MEUR apurahoina ja palkintoina. Vuonna 1978 perustettu Urheilun Tuki -rahasto on yksi Kordelinin säätiön 15 kaupunki- ja kohderahastosta.

pertti

 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia