Artikkelit Laskettelukeskukset Lumilautailijat

Antti Autti johdatti Team Europen voittoon Iceland Winter Gamesien Video Battlessa

Autti ja Sveitsin puuterihaukka Levi Luggen hoitivat kisan voiton kotiin Animalsseista tutun Teemu Laama Lahtisen taltioidessa ja editoidessa koko paketin kasaan. Eli toisin sanoen Laama teki kaiken raskaan työn ja raahasi 20kg kamerareppua muniin asti upottaneessa lumessa poikien tuikatessa putikkaa mukavissa maisemissa. Onneksi Laamakin pääsi muutaman mäen laskemaan viikon aikana.

Konsepti tapahtumalla oli yksinkertainen: Team Amerikka Scotty Lago, Greg Bretz ja kuvaaja Rich Goodwin vastaan jo yllä mainittu Team Eurooppa. 5 päivää aikaa kuvata videopätkä, käytettävissä moottorikelkkoja, lumikissa, purjelaiva ja helikopteri, sekä tietysti maun mukaan haikkausta. Sää suosi kisaa kolme ensimmäistä päivää ja aurinko möllötti taivaalla, lumi oli syvää ja tuoretta. Sitten iski lämmin tuuli ja siirryttiin turismointiin eli kuumiin lähteiseen, vesiputouksiin ja kupliviin mutalätäköihin. Erityismaininnan arvoisena paikkana oli Dimmu Borgirin laavakivikenttä ja kraateri, joka inspiroi Eurooppalaiset sekoilemaan sopivan sopimattomasti.

Antti Autti

Materiaalia tarttui usealle eri tallennusvälineelle Laaman ja Richien heiluessa useamman kameran voimin laskijoiden perässä. Kisan virallisten editeistä säästyikin suhteellisen runsaasti A-materiaalia leffapartteihin ja muihin projekteihin, joista pääsemme syksymmällä nautiskelemaan lisää.

Tapahtuma oli kaikinpuolin mukava ja avasi kaikkien paikallaolijoiden silmät Islannin loputtomista laskumahdollisuuksista, mutta myös muistutti saaren karuista oloista ja nopeista sään muutoksista.

Pidemmittä puheitta käykääpä vilkaisemassa miehistöjen tuotokset ja samalla kannattaa käydä äänestämässä omaa suosikkiaan ja voittaa lennot, majoitukset ja kissalla huristelua Akureyrissä kahdelle ja tietysti mukaan kuuluu perushissiliput 5 päiväksi. Tekeminen ei kyseisestä kylästä kyllä lopu.

Iceland_Winter_Games_2016-photo_Ilmo Niittymaki-_DSC8062

http://woobox.com/ndt7mk

Voita kahden hengen matka Islantiin
Icelandair lennot Reykjavikiin (max 600 USD)
5 yötä ja aamiainen Icelandair hotel Akureyrissa
1/2 Lumikissa laskua + 1 revontuliretki yöllä (sään salliessa)
3 päivän hissilippu Hlidarfjalliin
1 päivän lippu, joka käy kaikissa alueen viidessä hiihtokeskuksessa.5/5
Arvonta päättyy 17.4.2016

Suosittelemme tsekkaamaan myös seuraavat palveluntarjoajat..

Kissakyydit: facebook.com/arcticfreeride
Kelkkakyydit: facebook.com/amazing-mountains-ehf
Venematkat (Kaikki paitsi purjehdus on turhaa): facebook.com/whalewatchingiceland
Helikopteri aka kallis istumahissi: facebook.com/arcticheliskiing

ps. Vinkkinä vielä aikuisväestölle, että suosittelemme lämpimästi ostamaan aftereissä oleelliset palautusjuomat jo lentokentän tax freestä, sillä kyseiset tuotteet ovat jopa suomalaissilmin kohtuuttoman hintavia normaaleissa marketeissa.

Pieni maistiainen reissun kuvasalkusta: Iceland_Winter_Games_2016-photo_Ilmo Niittymaki-_DSC8100Iceland_Winter_Games_2016-photo_Ilmo Niittymaki-_DSC8246 Antti Autti & Levi LuggenIceland_Winter_Games_2016-photo_Ilmo Niittymaki-_DSC9005

 Ja sitten itse videoihin:

 

Kuvat: Ilmo Niittymäki & Ben Burnett
Teksti: Ilmo Niittymäki

 

 

 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia