Lumilautailijat

Piiroinen 12:s halfpipen avauksessa – säästeli kroppaansa

Peetu Piiroinen palasi kolmen vuoden halfpipekisatauon jälkeen starttipaikalle samassa paikassa kuin missä viimeksi pipeä kisasikin. Uuden-Seelannin Cardronassa lasketussa halfpipen maailmancupin avauksessa Piiroinen oli lopulta kahdestoista jouduttuaan ottamaan selän vuoksi varman päälle.
Cardronassa oli sääolosuhteiden vuoksi ensin aikaistettu karsintoja päivällä, sitten siirretty semit seuraavalle päivälle, finaaleja aikaistettu päivällä ja lopulta semit peruttu. Enteilevän myrskyn vuoksi finaaliin otettiin kuusitoista laskijaa, ja näin ollen semeihin laskenut Piiroinen oli myös jatkossa. Hänen kisakumppaninsa Janne Korpi ja Markus Malin jäivät karsintoihin.
Karsinnoissa hienosti laskenut Piiroinen joutui laskemaan finaaleissa varovaisesti edellisen päivän karsinnoissa kipeytyneen selän takia. Hän laski vain yhden laskun ja senkin ilman suurempia riskinottoja, että sai kerättyä kisasta pisteet.
– Ei nyt mikään erityinen fiilis ole tämän päivän kisasta. Totta kai on kiva, että pääsin finaaliin ja oli kiva laskea taas pipeä, mutta vähän on selkä kipeä, kun tulin eilen flätille alas. En sitten laskenut kuin yhden laskun, että sain jonkunlaisen sijoituksen. Olen jo niin monta vuotta laskenut kivuissa, että olen tälle vuodelle tehnyt päätöksen, että jos sattuu johonkin paikkaan, niin en laske vaan lepää, että pystyn vielä tulevaisuudessakin laskemaan. Näin vähällä pipelaskemisella yllättävän hyvältä tuntuu. Jos vaan on hyvä pipe on hyvä, niin mukava sitä on laskea, Piiroinen kommentoi.
Vancouverin olympialaisten halfpipen hopeamitalisti on jo hieman ehtinyt pohtia tulevaakin. Kisoja hän aikoo käydä, mutta olympialaisten suhteen päätöstä ei vielä ole tehty – suuntaan tai toiseen.
– Kyllä mä ajattelin laskea tällä kaudella kaikki pipekisat missä on samassa paikassa myös slopestyle. Sama kai se on laskea pipeä, kun ei meitä Suomessa ole kuin Markus (Malin) ja Janne (Korpi) ja meillä on kolme maapaikkaa. En kuitenkaan vielä tiedä Olympialaisista, että haluanko siellä laskea. Vielä olen tosi kaukana ihan kärjestä, mutta jos tuossa sattuu kehittymään, niin ei sitä koskaan tiedä. Ei laiteta ovea vielä lukkoon, mutta jos me saadaan vain kaksi maapaikkaa, niin kyllä mä mieluummin ne annan Korvelle ja Malinille. Ne kuitenkin sitä enemmän tosissaan laskevat kuin minä.
Freestylejoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen harmittelee epäonnea, mikä joukkueella kisassa oli, mutta on laskijoihinsa myös tyytyväinen:
– Harmi, etteivät Janne ja Markus päässeet jatkoon. Markus oli ensin vatsataudissa ja sitten otti flunssan perään, niin hän joutui puolikuntoisena laskemaan eikä sitten saanut laskua päälle. Jannella myös vähän laskuja alla, niin ei nyt natsannut karsinnoissa. Molemmat olisivat ihan perus suorituksilla  päässeet kuudentoista joukkoon. Kiva kuitenkin, että Peetulla sen verran kulkee, että jatkoon pääsi. Ja hyvä tuloskin tuli siihen nähden, että tavoitteena oli vain pysyä pystyssä ja ehjänä alas saakka, ettei kausi olisi mennyt pilalle heti kättelyssä. Olisihan se ollut hieno nähdä, että Peetu olisi voinut laskea yhtä lujaa kuin karsinnoissa, joissa kuitenkin frontti tuplankin veti, mutta kropan ehdoilla se on mentävä.
Seuraavaksi maailmancup jatkuu big airilla 4.11. Kööpenhaminassa.
1. Yuto Totsuka, JPN, 93,25
2. Aymu Hirano, JPN, 92,25
3. Patrick Burgener, SUI, 88,50
12. Peetu Piiroinen, 52,75
25. Markus Malin, 45,00
34. Janne Korpi, 23,66
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia