Laskettelukeskukset

Pyhän rinteiden erikoissuorituspaikat uudistuivat Polar Madnessiksi

 

Pyhän parkki Polar-rinteen ja Sinisen rinteen välissä on jatkossa monipuolinen laskualue nimeltään Polar Madness. Polar Madnessissä yhdistyvät banked slalom, freeride ja parkkilaskeminen.

Pyhä ei ole profiloitunut parkkilaskukeskukseksi ja parkki oli suhteellisen vähäisellä käytöllä, joten keskus päätti muokata parkkialueen monipuolisemmaksi. Perherinteiden ohessa sijaitseva Pyhä Fun Park säilyy edelleen ja sitä kehitetään entistä paremmaksi parkkilaskijoiden tarpeita ajatellen.

Suomen lumilautaliiton kotimaisista tapahtumista vastaava Juha Guttorm on ollut mukana Polar Madnessin suunnittelussa.

juha-guttorm_kuva-fsa
Juha Guttorm Kuva: Ville Pääkkönen

Suomen lumilautaliitto on järjestänyt useana vuonna kansainvälisen crossileirin Pyhällä marras-joulukuun vaihteessa. ”Leiri on järjestetty nyt neljä kertaa ja palaute laskijoilta on ollut positiivista, mutta mikään ei ole niin hyvää, ettei sitä voisi parantaa”, Guttorm kertoo.

Guttorm kertoo, että Pyhältä oltiin häneen yhteydessä ja hän lähti suunnittelemaan aluetta yhdessä laskijoiden ja keskuksen henkilökunnan kanssa. ”Kissakuski Antti Rikkilä on ollut paitsi loistavana apuna ideoinnissa, mutta myös käytännön maaston muokkauksessa”, Guttorm kehuu.

Polar Madness toimii mainiona alkukauden treenikeskuksena ja sieltä löytyy kaikki monipuoliseen laskemiseen tarvittavat elementit. Eri joukkueiden yhteenlaskettu henkilömäärä on ollut noin 100 henkeä.

pyha_f94i9801
Antti Autti kävi tutustamassa Pyhän mahdollisuuksiin.

pyha_f94i9680

”Lähdimme siitä ajatuksesta, että monipuolisuus on homman keskiössä ja pidetään paikat sen kokoisina, että mahdollisimman moni pääsee kokeilemaan. Siksi reilit, hyndät ja crossirata ovat maltillisen kokoisia, mutta kuitenkin riittävän kokoisia vaativampaankin laskemiseen”, Guttorm summaa.

Polar Madness hakee vielä lopullista muotoaan talven mittaan ja Pyhällä otetaan mielellään palautetta vastaan. ”Luovuudelle on aina tilaa”, Juha Guttorm päättää.


Varaa matkasi Pyhälle nyt!

www.pyha.fi

www.instagram.com/pyhaskiresort

www.facebook.com/pyhaskiresort

Laskukuvat: Harri Tarvainen

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia