Muut

QKLS Games 2022 Kasurilassa

QKLS Games eli lumilautailun SM-kisat aloitettiin big airilla.

Kasurilassa Siilinjärvellä lumilautailun Suomen-mestaruuskisat saatiin käyntiin, kun torstaina laskettiin big air. Kisa oli todella kovatasoinen, kun lähes jokaisessa sarjassa koitettiin tuplakorkkeja ja rookie-pojissa jopa triplakorkkia.

Avoimen sarjan voittoon laskivat Eveliina Taka ja kotiyleisön edessä Mikko Rehnberg. Toiseksi miehissä tuli Kalle Järvilehto ja kolmanneksi kisakentille SM-kisoissa palannut Roope Tonteri. Naisissa toisen sijan otti Karoliina Wuorivirta ja kolmanneksi Carola Niemelä. Neljänneksi tullut Telma Särkipaju yritti kisassa caballerial tuplakorkkia, mutta ei aivan saanut sitä pystyyn.

Eveliina Taka oli ensimmäisestä Suomen-mestaruudestaan todella iloinen:

– Aivan hemmetin hyvät fiilikset. Aamulla oli vähän paha olo ja tähän päivään lähdin katsomaan, että mitä tästä tulee. Lähdettiin testaamaan ja rakentamaan rauhassa. Ensimmäisen kierroksen backside 540 nosegrab meni paremmin kuin ikinä, ja siitä tuli sikahyvä fiilis. Harjoituksissa ehdin tehdä yhden switch backside 180:n, mutta kun kisassa sain ensin switch backside 540:n, niin siitä tuli sellainen fiilis, että hitto koitetaan 720:ntä ja se tuli alas. Ei oikein itsekään tajunnut mitä siellä tapahtui, mutta siellä kaikki vaan loksahti paikoilleen. Taso oli tosi kova. Siistiä nähdä, miten täällä naisten lumilautailua pusketaan eteenpäin – tosi siistiä, Taka kommentoi.

Mikko Rehnberg oli myös todella iloinen voitostaan:

– Hyvälle tuntuu. Viikon olen lepäillyt ja nyt pääsin laskemaan. Keli oli hyvä ja niin oli tasokin. Meillä ei Kasurilassa ollut niin isoa hyppyriä kuin monessa muussa paikassa, mutta kaikki laittoivat parastaan ja monelle oli maksimit tuosta hyppyristä – ainakin itselle oli. Kyllähän tuolla rookiesarjassa nähtiin triplakorkkiakin. Siellä nuoruuden innolla painettiin, mutta ei tässä iässä enää kerkeä pyöriä.

Kotiyleisön edessä oli Rehnbergillä ilo laskea, ja varsinkin Tonterin paluun kisakaveriksi Rehnberg otti riemulla vastaan:

– Hyvältä tuntui. Tosi kiva, että kisat on täällä. Parkkiin on nyt pari vuotta panostettu enemmän. Siistiä, että tänne saatiin kisat ja hyvä keli niin huippua oli. Kyllä siellä puskettiin toisiamme eteenpäin, ja oli hienoa, että Tonterikin (Roope) tuli kisaamaan. Se oli kiva. Kaikki puski toinen toistaan, että nyt vähän enemmän ja taas vähän enemmän. Hyvä meininki kaikin puolin. Tästä kisaviikko jatkuu hyvällä mielellä päälajia eli halfpipeä kohti. Se on tähtäimessä, että pari päivää slopestyleä alle ja sitten pipeen. Hyvällä fiiliksellä.

Muut kisan voittajat olivat kids-sarjan Aurelia Kaila ja Ukko Raatikainen, groms-sarjassa Janni Joenväärä ja Ville Jukola sekä rookies-sarjassa Saana Korhonen ja Aapeli Kumpulainen.

Tulokset: https://liveheats.com/events/7484

Särkipaju ja Järvilehto slopestylen Suomen-mestareiksi Kasurilassa

QKLS Games jatkui upeassa auringonpaisteessa lasketulla slopestylellä.

Vesisateisen slopestylen karsintapäivän perään kisaajia ja katsojia hellittiin upealla auringonpaisteella, jonka alla laskettiin Kasurilassa slopestylen Suomen-mestaruuksista QKLS Gameseissa. Kasurilan upealla radalla nähtiin todella kovaa laskemista, kun laskijat laittoivat parastaan. Lähes joka sarjassa nähtiin tuplia, ja kids-sarjassakin useat laskijat hyppivät isommista hyppyreistä.

Avoimessa sarjassa kisa oli todella tiukka niin miehissä kuin naisissakin. Lopulta voiton miehissä otti Kalle Järvilehto ja naisissa avoimen sarjan ensimmäisen SM-kullan ottanut Telma Särkipaju. Hopealle tulivat Mitja Kauranen ja Carola Niemelä sekä pronssille Roope Tonteri ja Eveliina Taka.

Järvilehto oli kisasta tyytyväinen, vaikka joutuikin jo hieman taktikoimaan:

– Fiilis on oikein hyvä. Oli tosi kiva laskea. Rata oli tosi hyvässä kunnossa ja kaikkina päivinä siinä on ollut hyvä flow. Ei ole siitä kiinni, että olisi huonosti rakennettu tai liian pientä tai isoa. Itseltänihän sitä aina parannettavaa löytyy. Olisin halunnut tehdä vähän muita juttuja, mutta piti ottaa semmoinen turvallinen valinta tänään. Ekalla lähdin testaamaan switch backside rodeota, mutta sillä ei kannattanut tänään lähteä liikkeelle. Otettiin sitten tokalla vähän helpommalla. Hyppyreistä tein caballerial tupla underflipin ja backside 1260:n. Kyllähän se täällä sai ihan kisata. Moni osasi vetää noista hyndistä ihan maksimit, niin tasohan oli tosi kova – onhan täällä myös maailmanmestarikin paikalla. Kyllähän silloin taso on korkea. Huomenna vielä halfpipeen mukaan – se on pääpäivä, Järvilehto kommentoi.

Naisissa voiton ottanut Telma Särkipaju oli arvatenkin ensimmäisestä avoimen sarjan SM-kullasta iloinen:

– Aika hienolta se tuntuu. Tämmöistä ei vielä ollut takataskussa, niin löytyy sekin. Tiukka skaba oli tänään, ja hyvä niin. Oli sairaan kiva laskea, eikä tuntunut mitenkään hirveän haastavalta. Ei tuntunut mitenkään hirveän haastavalta. Pystyin tekemään semmoisia omia varmoja perustemppuja hyvällä tatsilla, Särkipaju kertoo.

Big airissa Särkipaju ei saanut aivan pystyyn caballerila tupla underflipiä, jonka hän näin olisi ensimmäisenä suomalaisena naisena kisassa tehnyt päälle. Se jäi hieman Särkipajua kaivelemaan:

– Olisihan se ollut siistiä ländätä ekaa kertaa siinä kisassa, mutta sanotaan näin, että se on tuloillaan. Ihan näinä lähipäivinä tulee. Huomenna vielä halfpipe, ja sitten kisakausi on purkissa ja lähden Rukalle setittämään. Toivottavasti luvassa olisi paljon hyvää keliä, pääsisi opettelemaan uusia temppuja, laskemaan kavereiden kanssa ja pitämään hauskaa.

Muut voittajat olivat kids-sarjassa Aurelia Kaila ja Ukko Raatikainen, gromeissa Ville Jukola ja Vuokko Hyvärinen sekä rookieissa Saana Korhonen ja Aapeli Kumpulainen. QKLS Games päättyy huomenna halfpipen Suomen-mestaruuskilpailuihin.

SM-kisat päätökseen halfpipellä hyvin vaihtelevassa säässä.

Kasurilassa saatiin sunnuntaina päätökseen QKLS Games eli lumilautailun Suomen-mestaruuskilpailut, kun halfpipen titteleistä miteltiin. Päivän aikana aurinkokin välillä pilkahti esille, mutta enimmäkseen taivaalta saatiin runsaasti märkää lunta, mikä hidasti vauhtia huomattavasti ja sai hyppyjen korkeudet totuttua pienemmiksi. Kaikesta huolimatta laskijoilla oli hauskaa ja kaikki laittoivat parastaan.

Avoimessa sarjassa voittoon laskivat jo yhdet SM-kullat aiemmin Kasurilasta ottaneet Telma Särkipaju ja Mikko Rehnberg. Mikko otti aiemman kultansa big airista, Telma slopestylestä. Rehnberg veti päivän isoimpia hyppyjäa ja muun muassa hienot back-to-back 720:t ja Särkipaju puhtaan, ison laskun, jossa hän muun muassa sai ensimmäisen kerran kisassa frontside 540:n.

Naisten mitalistit Eveliina Taka ja Telma Särkipaju

Toiseksi miehissä tuli slopestylen voittaja ja big airin hopeamitalisti Kalle Järvilehto ja kolmanneksi upeasti kolme pronssia ottanut, Kasurilassa jälleen kisoihin hetkeksi palannut Roope Tonteri. Naisissa toisen sijan otti big airin voittaja ja slopestylen pronssimitalisti Eveliina Taka sekä kolmanneksi big airista pronssia ottanut ja slopestylessä hopealle tullut Carola Niemelä.

– Sain ländättyä aika lailla sellaisen ranin kuin suunnittelinkin. Ei mennyt mitenkään maailman isoiten, mutta olen tyytyväinen, että sain ekan kerran kisassa ländättyä frontside 540:n. En ole eläissäni montaa niitä ländännyt, niin oli hyvä fiilis. Oli hauska laskea paippia, se oli tosi hyvässä kunnossa. Keli oli vähän mitä oli, mutta ei se menoa kummemmin haitannut. Nyt on kisakausi purkissa ja nyt Rukalle laskemaan, Särkipaju kertoo.

Kokemus puhui avoimissa: Kalle Järvilehto, Mikko Rehnberg ja Roope Tonteri

– Ihan hyvälle tuntuu. Vähän oli vaihtelevassa kelissä kisa tänään, mutta onneksi saatiin yksi rani vedettyä hyvässä kelissä, Rehnberg kommentoi.

Muut voittajat halfpipessä olivat kids-sarjassa Aurelia Kaila ja Ukko Raatikainen molempien ottaesssa Kasurilasta kolme SM-kultaa, gromeissa kolmeen kultaan yltänyt Ville Jukola ja kaksi kultaa napannut Janni Joenväärä, rookieissa kolmeen kultaan niin ikään yltänyt Saana Korhonen ja halfpipestä ensimmäisen kultansa ottanut Sami Vasarainen sekä masters-sarjassa entinen maajoukkuelaskija Toni-Markus Turunen ja kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen maailmanmestari, World Snowboard Federationin presidentti Satu Järvelä.

Seuraavaksi SM-mitaleista taistellaan Tahkolla 22.-24.4. banked slalomissa.

Tulokset: https://liveheats.com/events/7486

Teksti: Tuukka Tams / Suomen Lumilautaliitto Kuva: Samu Karvonen

QKLS Gamesin viralliset kumppanit ovat Kasurila, Urheilu Mehiläinen, Kuoma, Blue Tomato, Burton ja Siilinjärvi.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia