Lumilautailijat

Rinnekangas kuudes ja Rukajärvi seitsemäs X Games -slopestylessä

Hafjellissä Norjassa Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi jäivät haastavassa säässä lasketussa X Gamesin slopestylessä niukasti mitaleilta. Kumpikaan ei aivan onnistunutta suoritusta saanut tehtyä, joka olisi siivittänyt korkeammille sijoille. Rinnekankaan sijoitus oli kuudes ja Rukajärven seitsemäs.

Jam sessiona lasketuissa kisoissa sekä naiset että miehet saivat neljä laskua. Rukajärvi aloitti pienellä hapuilulla, mutta sai sitten kohtalaisen laskun aikaiseksi. Myöhemmissä laskuissa ei kuitenkaan parannusta tullut. Naisten kisan voitti Uuden-Seelannin Zoi Sadowski-Zynnott.

– Ei se ihan nappiin mennyt. Yhden ranin sain jotenkin ländättyä. Sitten oli pallo hukassa, että pitäisikö koittaa jotain uutta vai samaa, ja sitten tuli tehtyä aika lailla samaa. Ei vaan lähtenyt. Lupasi kisaan huonompaa säätä, mutta oli lopulta ihan ok. Enemmän oli päästä kiinni. Ehkä vielä SM-kisoihin lähden, mutta muuten on kisakausi tässä, Rukajärvi kommentoi.

Miehissä Rinnekangas osui ensimmäisellä laskullaan kaikkiin mahdollisiin epätasaisuuksiin, mitä sateinen sää oli rinteeseen saanut aikaiseksi. Hän pysyi pystyssä alas saakka, mutta paras terä jäi puuttumaan. Toinen ja varsinkin kolmas lasku näyttivät viimeisen hyppyrin alastuloon saakka erinomaiselta, mutta lauta tarttui alastulossa pehmeään lumeen, eikä mitään ollut enää tehtävissä. Viimeisellä laskulla epätasaisuutta löytyi juuri ennen ensimmäistä hyppyriä, jolloin lasku oli siinä. Miesten kisassa voiton otti eilisen kakkonen Max Parrott eilisen voittajan Mark McMorrisin nenän edestä

– Alkuun oli huippu fiilis. Tykkäsin tosi paljon radasta ja sopi hyvin omaan laskutyyliin: pystyi tekemään paljon erilaisia temppuja. Mutta ei vaan kulkenut. Hiton hyvällä ja varmalla fiiliksellä lähdin, ja omasta mielestä oli hyvä buugi päällä. En ole vielä raneja uudestaan nähnyt, mutta pienestä se jäi kiinni. Kolmas rani varsinkin oli hyvä. Vikalla hyndällä vaan upposi kantti tai jotain, en tiedä mikä siinä kävi. Vikalla ranilla horjahdin hyppyrin nokalla, enkä pystynyt tekemään sitä mitä halusin. Harmi ettei nyt lähtenyt, mutta ei mitään. Ensi kauteen sitten kisojen suhteen. X Games Real Snow julkistetaan tämän kuun lopussa, että sitä vielä jännitetään miten siinä käy, Rinnekangas kertoo.

Päävalmentaja Antti Koskinen on harmissaan laskijoille kohdistuneista vastoinkäymisistä:

– Kyllä se tässä vaiheessa harmittaa joutavasti, ettei taaskaan natsannut. Ennin kohdalla tuntui, että oli huonoa tuuria matkassa. Huonoa oloa valitteli eilisestä lounaasta lähtien, että en tiedä oliko syöny jotain huonoa. Pienen pahoinvoinnin kanssa joutui veivaamaan läpi harmaan kiven. Tosi hyvän taistelun pisti pystyyn, mutta ei ihan voimat riittäneet, että olisi saanut sen ranin mitä olisi halunnut. Hienoa nähdä, että taas sai viikon parhaan puristettua kisaan, mutta siitä ultimaattisesta jäi pikkuisen, Koskinen kertoo.

– Renen kohdalla oli vain huonoa tuuria. Ekalla ranilla törmäsi reililinjalla kaikkiin mahdollisiin töyssyihin. Kolmosranilla oli muuten aivan täydellinen, mutta survoutui sitten viimeisen hyndän alastuloon. Vikalla ranilla kaikki näyttää hyvältä, mutta juuri ennen ekaa hyndää putoaa johonkin uraan. Juuri tuollaisia, että on väärässä paikassa oikeaan aikaan. Ärsyttää, ettei nyt ihan saatu täyttä onnistumista milloin mistäkin syystä. Herkkää tämä on touhu ja vaihdantaa on. Kuten esimerkiksi Darcylla (Sharpe), joka voitti Aspenissa ja nyt oli finaalin viimeinen. Markilla ja Maxilla oli kova viikonloppu ja ansaitsivat paikkansa. Ehkä tässä paistaa, että sekä Renellä että Ennillä on ollut rikkonainen kausi, ja oikeastaan kaikki kilpakumppanit ovat saaneet laskea ehjän talven läpi. Siinä se ero varmaan tulee. Pitää panostaa tulevilla kausilla entistä enemmän siihen, että saataisiin ehjä kausi laskea.

Tulokset: http://www.xgames.com/events/2020/norway/schedule/

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia