renerinnekangas
Lumilautailijat

Rinnekangas X Gameseissa slopestyleen ja big airiin – jättää knuckle huckin väliin

Viime vuonna jopa viiteen lajiin kutsuttu Rene Rinnekangas toteuttaa tällä kertaa X Gamesin kevyemmin. Halfpipeä lukuun ottamatta kaikkiin muihin kolmeen lajiin kutsuttu Rinnekangas jättää knuckle huckin väliin ja panostaa slopestyleen sekä big airiin.

– Mukava olla taas parin viikon jälkeen laskemassa, kun piti hieman huilia olkapään takia. Nyt on ensimmäinen treenipäivä takana ja hyvä pöhinä on, mutta pakko myöntää, että olkapää on vielä kipeä laskiessa. Ei auta kuin ottaa buranaa naamaan ja menoksi. Eikönän näistä silti aika hyvät kisat saada aikaiseksi. Sem verran haastava ja mielenkiintoinen rata, että on mukava laskea. Hyvillä mielin ollaan, Rinnekangas kertoo Aspenista.

Olkapäävaivan vuoksi juuri knuckle huck jää väliin. Big air -hyppyrin kummulta tehtyjen temppujen kilpailussa juuri käsi on kovalla koetuksella:

– Knuckle huck oli pakko jättää pois tuon olkapään takia, kun siinä tulee kuitenkin otettua kädellä kummusta: siitä ei käsi vielä tykkää. Jätetään se varmuuden vuoksi välistä ja keskitytään slopestyleen ja big airiin.

Slopestyle-radasta Rinnekangas on hyvin mielissään:

– Setuppi on uskomaton: paras mitä olen kolmen vuoden aikana nähnyt. Ensimmäiset reilit ovat todella skeittityyliset ja niissä on paljon erilaisia linjoja. Alkuosuus tuntuu omalta: pystyy hyvin jibbailemaan ja keksimään erilaisia juttuja. Reilien jälkeen tulee kaksi hyndää ja niiden jälkeen molemminpuoleiset kaarihyppyrit. Rataa vielä muokataan, että vauhtia saisi paremmin, mutta muuten on todella hyvä rata kyseessä.

Miesten slopestyle lasketaan lauantaina alkaen klo 21.30 Suomen aikaan. Big air kisataan alkaen 4.45 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kisat on nähtävissä suorana Elisa Viihteeltä.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia