Lumilautailijat

Roope Tonteri lopettaa kansainvälisen kisauransa

Yksi Suomen menestyneimmistä lumilautailijoista ei aio enää palata kansainvälisille kisakentille. Pitkässä haastattelussa paneudutaan syihin. (Linkki Lumilautaliiton sivuilta löytyvään haastatteluun jutun lopussa.)

Moninkertainen maailmanmestari, Burton European Openin voittaja ja yksi menestyneimmistä suomalaisista lumilautailijoista Roope Tonteri on päättänyt, että hänen kansainvälinen kisauransa päättyy. Tonteri jäi viime kaudella pois maajoukkueesta suunnitelmissaan pitää välivuoden. Takaisin maajoukkueeseen hän ei kuitenkaan aio enää pyrkiä.

Syitä on useita, mutta kaikki alkoi viimeistään puolitoista vuotta sitten Sveitsistä:

– Laax Openissa 2019 menimme ylös kabiinilla, joka oli ahdettu ihan täyteen. Se eskaloitui siihen, että kesken kisan sain paniikkikohtauksen. Silloin en vielä ajatellut kisaamisen lopettamista, mutta vähän jo aloin ajatella, että onkohan tässä mitään järkeä: tästä tulee enemmän pahaa oloa ja jännitystä kuin hyvää oloa, Tonteri kertoo hetkestä, kun lopettamispäätös alkoi kehittyä.

Tänä päivänä metsäyrittäjänä ja edelleen lumilauta-ammattilaisena työskentelevä Tonteri koitti vielä viime vuonna myös skeittimaajoukkueen mukana Tokion olympialaisiin, mutta se vain vahvisti ajatusta:

– Kun funtsin kesän, tein metsätöitä ja olin paljon metsässä, niin huomasin, ettei mua ahdista. Metsässä saan olla ihan rauhassa ja on kiva lähteä töihin, niin miksi enää itseäni kiusaisin tekemällä jotain, joka tuntuu tosi pahalta. Tämä on monen asian summa, että kisaaminen tuli päätökseen. Ja onhan se fakta, ettei mun enää kannata käydä kisoissa, jos mä olen kymmenes tai kahdeskymmenes. Kisoihin pitäisi lähteä siitä lähtökohdasta, että ollaan palkintopallilla. Nuoremmat menee ohi: sille ei voi mitään. Mä olen joskus ollut siinä asemassa, että olen mennyt vanhemmista ohi – ja nyt se on kääntynyt toisinpäin.

Lue koko haastattelu Lumilautaliiton verkkosivuilta: http://fsa.fi/ajankohtaista/roope-tonteri-kisaaminen-jaa-talta-osin-pois/

Tiedote ja kuvat: Suomen Lumilautaliitto

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia