Artikkelit Tapahtumat

Rukajärvi ja Paumola slopestylen Suomen-mestareiksi

Vuokatissa lumilautailun Suomen-mestaruuskisat huipentuivat slopestylen finaaliin. Vaikka heikohko sää jatkui, ei se vaikuttanut laskemiseen millään tavalla. Livenäkin näytetystä kisasta kehkeytyi erittäin kovatasoinen, ja kaikissa sarjoissa sai laittaa parastaan, jos mieli korkealle.

Avoimessa sarjassa Ville Paumola (90,25 p.) otti voiton miehissä ja naisissa eilisen tapaan Enni Rukajärvi (90,75 p.) vei kultaa. Toiseksi miehissä laski Rene Rinnekangas (88,50 p.) ja kolmanneksi Mikko Rehnberg (86,25 p.). Naisissa toiseksi nousi Kristiina Nisula (57,50 p.) ja kolmanneksi Ella Klemola (49,50 p.)

Rukajärvi otti voiton suvereenisti erittäin teknisellä ranilla backside 720, switch backside 540, frontside 360, frontside bluntslide to fakie ja switch boardslide. Miehissä finaali oli erittäin tasainen, kun viiden kärki teki tonneja, eikä virheitä juurikaan tullut. Paumolan voittolasku oli frontside 1080, backside 900, switch backside 900, backside 270 boardslide ja frontside bluntslide 270.

fsa-sm16-janikarppaphoto-8252

– Totta kai hyvät fiilikset on tuplamestaruudesta. Oli mukava viikonloppu, hyvä oli laskea ja meininki mitä mainioin. Tänään koitin joka runilla hieman tehdä uutta. Piti ainakin tehdä jotain, mitä en yleensä tee. Siitä tuli haastetta itselle jonkin verran. Backside 720 ja switch backside 540 ovat sellaisia temppuja, mitä en yleensä kisoissa tee. Oli kyllä kovemmat paineet Suomessa laskea – tekee mieli laskea hyvin kun tutut katsovat. Kauden lopussa on nyt hyvät fiilikset. MM-kisat piti olla viimeiset kisat, mutta nämä taitaa nyt sitten oikeasti ne viimeiset olla. Nyt sitten kevätlumille laskemaan, Rukajärvi kommentoi.

– Tosi hyvät fiilikset on nyt, siinäpä ne tärkeimmät. Tämä oli nyt ensimmäinen Suomen-mestaruus, mutta monta kakkossijaa on. Taso oli kyllä kova ja pirun kiva oli laskea. Oli siisti katsoa, kun junnutkin pisti tosi hyviä juttuja. Paljon oli hyviä laskijoita. Tähän loppuu kisakausi, ja nyt alkaa se mukavin osuus kevätkeleillä. Tosi hauskaa on ollut olla Vuokatissa. Pehmeä laskea, ja vaikka keli tänään olikin vähän huono, niin se ei latistanut tunnelmaa. Hyvin järkätyt kisat, hyvä parkki ja mukava ollut laskea junnujen kanssa, Paumola kommentoi.

fsa-sm16-janikarppaphoto-7851

Myös rookieissa ja gromeissa nähtiin kovaa suorittamista sekä tytöissä että pojissa, kun useat laskijat laittoivat isoja pyörityksiä ja vaikeita reilitemppuja. Voittajiksi rookieissa ylsivät Henna Ikola ja Saska Halmes ja gromeissa Veera Immonen ja Valtteri Kautonen.

SM-kisojen overall-voittajat olivat Rene Rinnekangas, Enni Rukajärvi, Sami Kallo, Emmi Parkkisenniemi, Valtteri Kautonen ja Veera Immonen.

Tulokset: http://www.fsa.fi/kilpailuttapahtumat/tapahtumat/sm-kisat/

fsa-sm16-janikarppaphoto-8955

SM-kilpailuiden yhteistyökumppanit ovat Vuokatti, Burton, Dumle, Barebar, Honor, Sokos Vuokatti ja Nescafe

SM-kilpailuiden mediapartneri on Rodeo

Kuvat: Jani Kärppä (Lappikuvat)

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia