Lumilautailijat Tapahtumat

Rukajärvi ja Tonteri suoraan big airin finaaliin

Sierra Nevadassa Espanjassa sekä Enni Rukajärvi että Roope Tonteri jatkoivat suoraan finaaliin. Lisäksi Kalle Järvilehto oli ryhmänsä neljäs ja hänet nähdään semifinaaleissa.

Tonteri voitti oman ryhmänsä pistein 92,00. Päivän parhaat pisteet miehissä sai Ruotsin Sven Thorgren. Hän voitti toisen ryhmän pistein 96,33. Tonterin temppu oli backside 1440.

– Oli aurinkoinen päivä ja oma lasku tuntui erittiän hyvältä. Hyppyri oli pehmeä ja ehkä vähän pieni. Tosi vaikea laskea, kun ei flättiä ole ennen nokkaa ja hirveät pomput ländissä. Tavoitteena oli, että ekalla vedetään täysiä ja suoraan finaalin. Näin kävi, ja tästä on hyvä jatkaa huomenna, Tonteri kommentoi.

Järvilehto oli ryhmänsä neljäs pistein 82,00. Hänen temppunsa oli backside 1440 triplakorkki. Ville Paumola, Rene Rinnekangas ja Mikko Rehnberg eivät päässeet jatkoon. Paumola oli 21:s (67,66 p), Rehnberg 48:s (23,33 p.) ja Rinnekangas 54:s (16,66). Kisojen ensikertalaiset Rinnekangas ja Rehnberg tekivät elämänsä ensimmäiset tripla 1440:t juuri ennen kisoja, mutta eivät enää kisassa niissä onnistuneet. Paumola yritti frontside 1260:tä, mutta ei saanut sitä kunnolla päälle.

Naisissa Rukajärvi teki caballerial 720 ja sai siitä pisteet 84,66. Hän yritti myös caballerial 900:aa, mutta ei pysynyt sitä pystyssä. Hän oli ryhmänsä toinen. Karsintojen parhaat pisteet sai Kanadan Laurie Blouin. Hänen pisteensä oli 91,66. Kisojen ensikertalainen Emmi Parkkisenniemi ei saanut hyppyään pystyyn. Hän yritti backside 540:tä ja oli pistein 23,33 33:s.

– Vähän jännitti tehdä cab seiska, kun ländi oli niin pottupeltoa. Oli tosi hyvä fiilis, että se meni ekalla tosi hyvin ja switchinä sai laskettua alas. Oli kova kisa, kesäinen meininki ja hyvä tunnelma. Tarkoitus oli päästä suoraan finaaliin. Oli siistiä että pääsin. Huomenna vedetään täysiä, Rukajärvi kommentoi.

MM-kisat huipentuvat huomenna big airin finaaliin. Lähetyksen kisasta tarjoaa Yle TV2 ja Yle Areena.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia