Rukajärvi karsintojen ykkönen ja Järvilehto kahdeksas mc-avauksessa

Enni Rukajärvi ja Kalle Järvilehto jatkavat huomiseen finaaliin Uudessa-Seelannissa big airin maailmancupissa. 

Cardronassa Uudessa-Seelannissa laskettiin viime yönä Suomen-aikaan big airin maailmancupin avauksen karsinnat. Kisoja oli aikaistettu vuorille tulevaksi ennustetun myrskyn vuoksi. Karsintapäivänä saatiin kuitenkin nauttia upeasta säästä ja loistavasta laskemisesta. 

Suomalaisista jatkoon laskivat Enni Rukajärvi ja Kalle Järvilehto. Rukajärvi oli karsintojen ykkönen caballerial 720:llä ja Järvilehto kahdeksas backside 1440 triplalla. Carola Niemelä oli niin ikään kahdeksas, mutta naisia mennessä kuusi jatkoon jäi hän niukasti finaalista. Mikko Rehnberg oli kahdeksastoista. Miesten karsinnat voitti Kanadan Nicolas Laframboise. Enni Rukajärvi oli suoritukseensa tyytyväinen, vaikka erittäin kookas hyppyri aiheuttikin oman jännityksensä: 

– Ihan hyvältä tuntui lumilautailu, vaikka on ollut aika jännät pari päivää. Ihan hyvän kokoinen hyppyri niiin sanotusti näin alkukaudesta niin kyllä se vähän jännittää. Tänään oli ihan hyvä fiilis. Backside-spinit eivät ottaneet lähteäkseen, niin koitin switchinä. Onneksi tuli koitettua. Olin kyllä yllättynyt miten päivä meni näin mukavasti. Toivotaan, että sama meininki jatkuu finaalissa eli ihan vaan lähdetään laskemaan ja katsomaan mitä temppuja sieltä löytyisi. Varmaan ensin tehdään perustemput ja sitten koitetaan jotain lisätä. Toivotaan, että keli suosii, Rukajärvi kommentoi. 

Kalle Järvilehto oli niin ikään iloinen finaalipaikasta: – Oli tosi hyvä sää laskea ja parhaita laskupäiviä täällä tähän mennessä. Saimme pitkät treenit  ja vauhdit kohdilleen. Sain tehtyä ekalla mitä halusin ja hyvin sain sen alas. Kun ekan kierroksen jälkeen näytti, ettei tarvitse uudestaan tehdä 1440:tä, niin päätin koittaa backside 1620:tä. Se meni aika lähelle, ja finaaleihin jäi sopivasti vähän hampaankoloon. Finaalia kohti hyvällä fiiliksellä. Eka koitetaan perus varmat temput päälle ja sitten parannetaan, Järvilehto kertoo. 

Kalle Järvilehto

Päävalmentaja Antti Koskinen oli koko joukkueen suorituksesta tyytyväinen: – Oli paras päivä tähän asti ja meikäläiset vetivät erittäin mallikkaasti. Kiva mentaliteetti oli alusta asti, sillä olimme tänne lähteneet vain treenaamaan. Kaikki onnistuivat kisassa parhaiten, ja Mikolla ja Carolallakin oli finaalipaikka tosi lähellä: Mikolla tuli vain pieni käsikosketus switch backside 1440:ssä, mutta siitä luonnollisesti rokotettiin. Carola koitti fronttispinejä, ja kisassa frontti kolmonen kääntyi vitoseksi, mutta helposti otti sen alas. Gräbi jäi niin lyhyeksi, ettei sillä finaaliin päässyt, mutta hyvä sijoitus kuitenkin. Finaali lasketaan Cardronassa ensi yönä Suomen-aikaan.

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto
Kuvat: Krister Majander

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia