Lumilautailijat Muut

Suomen uusi lumilautamaajoukkue on julkaistu alkavalle kaudelle

Suomen Lumilautaliitto julkaisi uuden aikuisten maajoukkueen kaudelle 2019-2020. 

Tänä kautena maajoukkue koostuu kahdestatoista laskijasta, joista Matti Suur-Hamari laskee paracrossia ja Anton Lindfors crossia. Freestyle-joukkueessa laskevat Enni Rukajärvi, Rene Rinnekangas, Henna Ikola, Mikko Rehnberg, Joonas Bergman, Carola Niemelä, Aleksi Nevakivi, Emmi Parkkisenniemi, Kalle Järvilehto ja joukkueeseen nouseva, lahtelainen Emppu Väisänen.

– Meillä on mahtava, innostunut ja erittäin sitoutunut joukkue. Kesän fysiikkaleirit ovat osoittaneet, että kaikilla on erittäin hyvä työmoraali ja vahva halu päästä eteenpäin ja kehityksen eteen kaikki ovat valmiita tekemään töitä. Kovasti odotan, että saamme ajettua entistäkin vahvemmin nuorempaa kaartia kansainvälisiin kisaympyröihin mukaan. Hienoa on myös, että on kokeneempaa osastoa jakamassa myös osaamistaan. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja tykkäävät tehdä asioita yhdessä, päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi.

Joukkueesta jäi tälle kaudelle pois maailmanmestari Roope Tonteri, joka on tähtäämässä Olympialaisiin rullalautailun puolella. Maajoukkue paikasta luopui myös kuusi vuotta (ensin junnu-) maajoukkueessa laskenut Axel Thelen. Syyksi mies kertoo kokevansa, ettei kisaaminen kuitenkaan tuntunut täysin omalta jutulta, vaan kuvaaminen veti enemmän puoleensa. Tulevalla kaudella jää enemmän aikaa kuvailuun, kun kisaaminen jää kalenterista pois. Mies kertoo jäävänsä toki ikävöimään yhteisiä maajoukkueenleirejä ja kisamatkoja, mutta odottavan myös mitä tulevaisuuden seikkailut tuovat tullessaan. 

Enni Rukajärveltä kysyttäessä, monesko kausi tällä maajoukkueessa lähtee käyntiin, ei nainen meinaa muistaa sitä itsekään. Hieman yli vuosikymmenen oli arvio. Hän kertoo tulevalla kaudella kiertävänsä kutsukilpailut, mutta haluavansa myös kuvailla putikkahommia. Nainen kokee näiden täydentävän toisiaan hyvin, kun välillä käy takamaastossa virkistymässä, jaksaa taas kisata uudella energialla. 

Myös maailmanmestari Matti Suur-Hamari on tyytyväinen paikkaansa maajoukkueessa ja tyytyväinen uuteen joukkueeseen kokonaisuudessaan. Mies on ollut maajoukkueessa vuodesta 2014 lähtien ja toivoo säilyttävänsä paikkansa vielä monien talvien yli. Matti toteaa osuvasti lajin voivan hyvin, kun saadaan uutta verta kisakentille. 

Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Tiina Lindström on joukkueeseen erittäin tyytyväinen: “Maajoukkueessa on urheilijoita, jotka ovat urallaan jo saavuttaneet paljon ja sitten on myös uusia kovia tulokkaita. Vaikka kyseessä on yksilölaji, on upea nähdä näin vahva joukkue yhdessä, joukkue jolla jokaisessa kilpailussa voidaan voittaa.” 

Vaikka tänä kautena ei MM-kisojen tai olympialaisten kaltaisia isoja kilpailuja olekaan tiedossa, on edessä iso kausi ennen olympiakarsinnan alkamista. 

– Haasteita kaudessa toki riittää. Maapaikkakiintiöt maailmancupissa ovat tiukentuneet huomattavasti, joten jo maailmancupiin pääseminen on saavutus sinänsä. Maailmancup tulee luonnollisesti olemaan koko joukkueelle tärkeä tavoite, ja kauden päätavoitteeksi tänä kautena nousee X Games Aspen, jonka viime vuotista hienoa menestystä lähdemme nyt täydentämään, päävalmentaja Koskinen summaa tulevan kauden tavoitteita. 

Teksti: Siv Knudsen (Lähde: Suomen lumilautaliitto)
Kuvat: Mikko Kempas, Siv Knudsen

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia