Laskettelukeskukset

Rukan alkukausi

Ruka avasi kaksi säiliölumesta tehtyä rinnettä lokakuun toisena viikonloppuna. Seuraavina päivinä Instagram täyttyi materiaalista, kun innokkaimmat olivat matkanneet avaamaan kauttaan Pohjois-Pohjanmaalle. Aika kovalla tatsilla näytti Lumilautaliiton jengi jo alkukaudesta painavan. Parkki näytti erittäin hauskalta ja ruskan tuoma kontrasti toi mukavan tunnelman materiaaliin.

Siv Knudsen fs blunt. Kuva: Tytti Alapieti

Rukan ensilumen rinteen avajaisiin parkin olivat suunnitelleet Eero Ettala, Antti Jussila ja Toni Kerkelä. (Insta) Toni kertoo suunnittelun ja sen toteuttamisen olleen huikea setti. Raksaushommiin oltiin käyty heti kun lumet oltiin saatu rinteeseen levitettyä. Päivälle oli osunut upea keli, kuten miesten kuvaamasta videosta saimmekin nähdä. Rinteen kapeus kuitenkin johti siihen, että miesten suunnittelemaa parkkia piti turvallisuussyistä hieman muuttaa yleisöä varten. Eero sanoo, että tarkoituksena oli suunnitella set uppi jota on kiva laskea ja se toimii kaikille.

Piruliina tiimin Tytti Alapieti vauhdikkaalla fiftarilla. 

Täytyihän se itsekin päästä parkki kokeilemaan. Ruka ei pettänyt taaskaan, parkki oli juuri niin hauska, kuin miltä muiden materiaaleissa oli näyttänyt. Set uppi oli passelin kokoinen alkutalven tatsin hakuun, se oli aloittelija ystävällinen mutta sai pieniin reileihin pahojakin temppuja tehtyä, kuten Janne Kananoja todisti nakkelemalla ss bs satasia sisään pisimpään reiliin muitta mutkitta. Vaikka rinteessä väkeä olikin jonkin verran, etenkin parkkia laskemassa, ei hissijonoja kertynyt. Viime talveksi valmistunut uusi hissi oli niin nopea, että kiekkaa tuntui saavaan ottaa melkein yhtä nopeasti kuin Talmassa. Tämä tuntui harmittavan joitain, kun ei kuulemma ehtinyt somettamaan hississä tarpeeksi kauaa. Vaikka joissain Instagrammin videoissa parkki oli näyttänyt jo hieman jäiseltä, oli avajaisten jälkeen päällä melkoinen lämpöaalto, joka takasi pehmeän lumen ja liukuvat reilit. Vaikka lämpöaalto koetteli lumitilannetta, oli Rukan henkilökunta optimistisia, että rinteet saadaan pidettyä avoinna.

Ruut Laukkanen bs board.

Lipsasen Jannen ja Tiilikaisen Sakun keskinäistä usuttelua oli hauska seurata, kun miehet puskivat toisiaan mm. ss bluntti kakkosiin. Allekirjoittanut näki myös ensimmäisestä kertaa eläessään Antti Autin vetävän reiliä.

Miikka Kajakulma rainbowlla. 

Eritoten kuitenkin pisti silmään junnujen kova taso, oli mahdottoman hauska nähdä paljon aktiivisia nuoria puskemassa temppuja ja nahistelemassa keskenään hymyt huulilla. Erityisesti mieleen jäi 13-vuotiaan Telma Särkipajun frontti fiftarista bs 3 pihalle. Telman äiti oli haikannut ylätuubille kuvaamaan tytärtään ja kertoi tämän osallistuneen Lumilautaliiton yläkoulu leirille, jossa valmentajana toiminut Saku Tiilikainen oli antanut Telmalle kotiläksyksi bs3 ulos teon reilistä. Ja Telmahan teki läksyt mielellään. Tätä juttua puhtaaksi kirjoittaessa kävi ilmi, että kyseinen temppu olikin tehty switchistä! Katso Telman switch-taidot alta. Lupaavaa meininkiä! 

Janne Lipsanen ja Saku Tiilikainen spekuttamassa.

Rukan ensi lumen parkista näytti nauttivan lumilautailijoita ikä skaalalla kahdesta yli neljäänkymmeneen vuotta. Sanoisin, että Eero, Toni ja Antti olivat onnistuneet tavoitteissaan rakentaa parkki, joka toimii kaikille. Tämä oli erittäin hyvä kauden avaus. Rukan viralliset Talven avajaiset ovat 9.-11.11.2018. Parkki siirtyy vähitellen 1.11. avattavaan 15. rinteeseen tutummalle paikalleen. Tässä kumminkin esimakua tulevista kausista ja siitä, että Rukalla on hommat ns. 100% kohdallaan jos jo nyt on päästy nauttimaan näin hyvästä parkista. 

Seuraa Rukan parkkia Instassa ja Facebookissa

Laskemisesta kuuluvat äänet kantautuivat Valtavaaralle saakka. 

Teksti ja kuvat: Siv Knudsen

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia