Ruka valmistautuu ennätysaikaiseen laskukauden avaukseen

Suomen laskukauden avausta juhlitaan Rukan hiihtokeskuksessa perjantaina 5. lokakuuta klo 9:30 alkaen. Rukalla kausi avataan kahden rinteen ja kahden tuolihissin voimin. Rukalle rakennettavien uusien hissien avaustavoitteet ovat myös tarkentuneet.

Suomen laskukauden avaajaa on haettu viime syksyn tapaan nettikilpailussa, johon osallistumisia on tullut jälleen tuhansittain. Viime syksynä laskukauden avasi oululainen Marjo Korva perheineen ja avausviikonloppuna Saaruan säilölumirinteillä laski yli tuhat laskijaa. Vähintään samanlaista ryntäystä lumille odotetaan myös tämän talven avausviikonlopulle.

– Viime vuoden majoituksen varaustilanteeseen peilaten näyttää siltä, että avausviikonlopusta on tulossa entistä vilkkaampi ja säilölumirinteet ovat vakiinnuttaneet paikkansa vakituisten laskijoiden parissa. Odotamme perjantain avaukseen innokkaiden laskettelijoiden lisäksi erityisesti parkkilaskijoita Suomen lumilautamaajoukkueen johdolla sekä alppihiihdon harjoitusryhmiä, jotka aloittavat ratalaskuharjoitukset Saarua 12 rinteessä lauantaista lähtien, Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen ennakoi.

Parkkilaskijoille Ruka tarjoaa suorituspaikkoja harjoitteluun ja harrastamiseen Saarua 13 rinteessä. Heti avauspäivästä lähtien rinteeseen rakennetaan reilejä sekä hyppyri, lumitilanteen niin salliessa. Kauden avaavan temppuilulinjan saapuvat suunnittelemaan lumilautailijat Eero EttalaAntti Jussila ja Toni Kerkelä. Lautailijat myös kuvaavat tuoreella laskulinjalla videon, joka julkaistaan heti rinteiden avautuessa.

– Tavoitteena on, että saamme tehtyä sellaiset setit ja videon, mikä inspiroi kaikkia lähtemään mäkeen. Vielä ei tiedetä mitä kaikkea rinteeseen laitetaan ja tai mitä voimme lumitilanteen puolesta viedä, mutta tarkoituksena on, että emme tee mitään överi spesiaalia vaan lähdemme siitä, että settejä on kiva laskea ja että se toimii kaikille, viime kauden avauksesta innostunut Ettala miettii.

Suomen laskukausi avataan kahden tuolihissin voimin ja lisäksi Rukan kylästä on non-stop bussikuljetus Saaruan rinteen yläosaan ja takaisin. Rukalle rakennettavien hissiuutuuksien avauspäivät ovat tarkentuneet marraskuulle.

– Maisemagondoli Village-2-Valley valmistuu Rukan Talven avajaisten viikonloppuun 9.-11. marraskuuta ja uusi etutuoli Village Express otetaan asiakaskäyttöön itsenäisyyspäivän aikaan, jolloin lasketaan myös kumparelaskun maailmancupin avauskilpailu, Parviainen summaa.

Rukan rinteiden lumetus käynnistyy heti jatkuvien pakkasten saavuttua Kuusamoon. Hissi-investointien lisäksi Rukalle on rakennettu kesän aikana lisää automaattista lumetuskalustoa, joka mahdollistaa rinteiden lumetuksen entistä energiatehokkaammin.

– Saarua 16 rinnettä on levennetty ja siihen on rakennettu uusi lumetuslinja ja odotamme tästä rinteestä uutta suosikkia erityisesti aloittelijoille. Parannettua rinnettä voi laskea joko huippunopealla Saarua Express tuolihissillä tai uudella Village-2-Valley maisemagondolilla. Lisäksi Eturinteiden maatyöt ovat hyvässä vauhdissa ja jatkossa huipulta voi laskea huomattavasti helpompaa rinnettä pitkin aina Talvijärvelle saakka, Parviainen kertaa rakennustöitä.

Rukan syyslomaviikoista odotetaan koko perheen aktiviteettilomaa, kun laskemisen lisäksi ensilumen latu avataan 12.10.2018 säilölumella Rukan kylästä Kelorinteen suuntaan. Ladun pituus on 500 metriä suuntaansa eli yhteensä hiihdettävää yhdelle kierrokselle tulee 1 km.

– Tänä syksynä on ollut komein ruska useaan vuoteen ja syyslomaviikoilla pääsee kokemaan oikeastaan kolme vuodenaikaa kerralla. Laskemisen lisäksi vaellus- ja polkupyöräreitit ovat parhaimmillaan ja Rukan kylässä on tekemistä skeittauksesta sisäleikkipuisto Touhulaan sekä ohjattua toimintaa ja kilpailuja. Odotamme syyslomaviikoista entistä isompaa, koko talven avaavaa sesonkia, Rukakeskuksen tuore markkinointijohtaja Jenni Ihatsu ennakoi.

Tutustu Rukan uutuuksiin talvikaudelle 2018–2019: www.ruka.fi/uutuudet
Lisätietoa Rukan rinneuutuuksista: www.ruka.fi/rinneuutuudet

Rinne-, hissi- ja lumetustiedot: ski.ruka.fi/rinteet
Suomen laskukauden avaus: www.ruka.fi/laskukauden-avaus

Tiedote: Ruka Keskus

Kuva: Mikko Kempas

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia