Lumilautailijat

Olli Jylhä on valittu nuorten olympiavalmentajaksi

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian uudeksi nuorten olympiavalmentajaksi on valittu urheiluvalmentaja Olli Jylhä. Hän aloittaa tehtävässään lokakuun alusta.
Hakjoita oli runsaasti ja Vuokatin lukio kiinnosti osaavia valmentajia. Hakuprosessissa Jylhä erottui selkeillä näkemyksillä toiminnan kehittämisestä. Hänestä näkyi myös määrätietoisuus, palo työhön sekä innokkuus. Hän tuo Vuokattiin uutta osaamista, ja hänen avullaan sinne odotetaan entistäkin laadukkaampaa toimintaa.
– Otan työn vastaan suurella mielenkiinnolla ja haasteena. Paluumuuttajana tulen takaisin Vuokattiin ja toivon, että itsekin pääsen kehittymään valmentajana ja lautailijana. Tulen jääkiekkotaustasta, mutta viime vuodet kiinnostukseni on keskittynyt lautailuun. Vuokatissa aloitan alkukartoituksella yksilöittäin ja ryhmätasolla. Vahvuuksia korostetaan ja heikkouksia vähennetään. Ylipäänsä tarkoitukseni on ammentaa elämänohjeita. Jokainen ei lautailussa uraa tee, mutta jokainen voi saada hyvät eväät. Psyykkistä puolta kehitetään, ja fysiikkaharjoitteita tulee myös. Pitäähän penkkituloksella nuorten päästä myös mässäilemään, Jylhä kertoo.
Jylhä on Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kasvatteja. Lukion hän on käynyt jääkiekkopuolella, ja Rovaniemen ammattikorkeakoulussa hän opiskeli urheiluvalmentajaksi. Myös lumilautataustaa löytyy.
– Olen laskenut nyt neljä ehjää kautta. Lumilautakaverit saivat siihen innostettua, ja henkilökohtainen valmentajani Saku Tiilikainen on pistänyt koville. Hyvin ovat opit menneet perille ja tulen pistämään painetta myös nuorisolle. Mielenkiintoista on ollut lautailua seurata. Siellä tehdään jo aika kovia temppuja, mutta myös tyylittely ja taidokkuus ovat korostuneet. Nuorten on varmaan aika hankala ottaa koppia, kun lähdetään oikeasti isosti vetämään. Monipuolisesta lajista on kyse, jossa uutta opittavaa riittää loputtomasti. Asioita ei myöskään väännetä aina hampaat irvessä vaan osataan nauttia ja pitää hauskaa yhdessä. Hyvä haippi päällä, toinen toistaan tsempaten ja neuvoen on saatu ja saadaan tulevaisuudessakin hienoja asioita aikaiseksi.
Jylhän opiskelukaveri sekä Vuokatista että Rovaniemeltä, yläkoululeirien valmentaja Saku Tiilikainen, ottaa Ollin valinnan ilolla vastaan:
– Olen tuntenut Ollin urheilulukiosta saakka. Olli pelasi lätkää ja itse olin lautapuolella, mutta hän vietti paljon aikaa jo silloin lautailijoiden kanssa ja oli kiinnostunut kulttuurista. Näen Ollin isoimpana vahvuutena, että hän on hyvä toimimaan ihmisten ja erityisesti nuorten kanssa ja hänellä on palava halu kehittää asioita. Olin tosi iloinen kuullessani Ollin valinnasta, koska olen itsekin ollut Ollin kanssa skeittaamassa ja laskemassa, ja valehtelematta olen joka kerta oppinut jotain uutta hänen kanssaan. Hänellä on hieno kyky puskea ihmisiä eteenpäin. Mielenkiinnolla ja innolla odotan, mitä annettavaa Ollilla on.
Tiedote: Suomen Lumilautaliitto
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia