Laskettelukeskukset Tapahtumat

Lumilautailun SM-kilpailut Iso-Syötteelle!

Lumilautailun suomenmestaruudet ovat jaossa Iso-Syötteellä 11.–14.4.2019. Edellisen kerran 2000-luvun alkupuolella Iso-Syötteellä käydyt SM-kilpailut palaavat keväällä Suomen eteläisimmälle tunturille lajeina slopestyle, big air, crossi ja reilit. Olympialajinakin tunnettu big air on ollut SM kisoissa aiemmin mukana vain vuonna 2016.
– Olemme jo vuosia tehneet töitä parkkiemme eteen ja lumilautailun suomenmestaruuskisojen saaminen meille on hieno tunnustus. On mahtava saada kilpailujen kautta sellaisia laskijoita tutustumaan suorituspaikkoihimme, joille Iso-Syöte ei ole ennestään tuttu, Iso-Syötteen yrittäjäperheen jäsen ja valmennusvastaava Mikko Terentjeff kertoo.
Iso-Syötteen parkit ovat nousseet koko Suomessa laskukansan tietoisuuteen juuri Terentjeffin ansiosta. Työtä on tehty perusteellisella tasolla palkkaamalla ammattilaisista koostuva parkkitiimi, tarjoamalla mielekkäitä tapahtumia laskijoille ja mahdollistamalla valmentautuminen parkkilaskuun. Syötteellä ovat jo kolmen vuoden ajan pyörineet Suomen ainoat lumilautailun alakoululeirit. Lisäksi Lumilautaliitto on kolmena peräkkäisenä vuonna järjestänyt Iso-Syötteellä kansallisen tason Suomi Tour -kiertueen osakilpailun.
Edellisvuosien suuren osallistujamäärän takia lumilautaliitto on pidentänyt kilpailujen slopestyle -osuutta. Samalla laskijat ehtivät rauhassa nauttia Iso-Syötteen pitkästä SnowParkista. Slope lasketaan kaksipäiväisenä, karsinnat ja finaalit erikseen.
– On mahtavaa, että kilpailijat saavat laskea Suomen pisintä parkkia ja heille päästään rakentamaan pitkä, kolmen hyppyrin rata. Meille on kuitenkin äärimmäisen tärkeää, että kaikki kolme Iso-Syötteen parkkia ovat priimakunnossa aina kauden alusta vappuun saakka ja niistä löytyy laskettavaa niin aloittelijoille kuin suomenmestareillekin ja kaikille siltä väliltä, Terentjeff kertoo.
Iso-Syötteellä valmistaudutaan SM-kilpailuihin muokkaamalla parkin maapohjia syksyn mittaan entistäkin paremmiksi.  Näistä töistä pääsevät nauttimaan kisaosallistujien lisäksi kaikki parkin laskijat kauden alusta loppuun saakka.
– Maapohjia työstetään tällä kertaa parkin alaosassa. Vanhan cornerin paikka ajetaan kummuksi niin, että tulevaisuudessa parkki saadaan kauden alussa auki entistä vähemmällä lumella ja monipuolisempana, Terentjeff kertoo.
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia