Lumilautailijat Lumilautaliitto

Särkipaju finaaliin ja Järvilehto semifinaaleihin Edmontonissa

Telma Särkipajulle uran ensimmäinen finaalipaikka.

Telma Särkipaju on jatkanut karsinnoista finaaliin ja Kalle Järvilehto semifinaaleihin Edmontonissa lasketussa big airin maailmancupissa. Semifinaalit ja finaali lasketaan lauantaina illalla ja yöllä Suomen-aikaa. Mikko Rehnberg karsiutui jäätyään toisella hypyllään rajusti hyppyrin kumpuun, eikä hän hypännyt enää kolmatta kierrosta.

– Karsinnat laskettu, pääsin filaaliin ja tosi sick. Olen nyt tosi iloinen ja ylpeä itsestäni ja siihen, että pystyin luottamaan omaan tekemiseeni. Ei ollut mikään helpoin reissu tämäkään. Paljon haasteita ollut vauhtien kanssa, eikä ole päässyt parhaita temppuja näyttämään. Tänään karsintojen treeneissä oli fiilis, että kyllä mä pystyn backside 720:n tekemään tuosta hyppyristä. Luotin siihen että pystyn ja osaan, ja se tuotti tulosta. Tämä oli tällä kertaa aika maksimi, Särkipaju kommentoi.

Särkipaju teki ensimmäisellä hypyllään backside 360:n, jolla hän oli ensimmäisen kierroksen neljäs. Toisella hypyllä tehty backside 720 nosti hänet takaisin neljännelle sijalle ja finaaliin. Kisa oli Särkipajun uran toinen maailmancupin kilpailu ja nyt saatu finaalipaikka uran ensimmäinen.

Järvilehto aloitti varmasti hienolla backside 1260:llä. Toisella kierroksella switch backside 1260 pyöri hieman yli, eikä hän saanut sitä pystyyn. Kolmannella kierroksella se kuitenkin tuli hienosti alas, ja yhteispisteet riittivät karsinaryhmänsä kahdeksannelle sijalle: yhdeksän parasta karsintaryhmää kohden pääsi jatkoon.

– Oli kunnon taistelupäivä. Tulin aamulla katsomaan ekan heatin treenite, ja siellä jo näytti paremmalle kuin treenipäivinä: meillä oli tosi vaikeaa enkä halunnut edes yrittää kisatemppuja. Hyppyri on tosi outo, kun siinä häviää nokalla paine kantilta vikalla metrillä ja vauhtiongelmia on paljon. Treenit menivät tänäänkin ihan penkin alle ja ajattelin, että lopetan kisat kesken kun edes en uskaltanut laskea switchinä. Treenien jälkeen ajattelin, että otetaan nyt sitten backside 1260 alta pois ja katsotaan sitten. Se meni ekalla päälle ja tuli yllättävän hyvät pisteet. Päätin sitten tehdä switchistä saman, mutta jääränni oli väärinpäin laskiessa tosi kuumottava. Sain sen kolmannella päälle, ja olen kyllä fiiliksissä siitä, että sain taisteltua fiiliksen kohdilleen. Ja temppuihin olen tyytyväinen, koska hyppyri on tosi vaikea. Nyt sitten jäädään odottelemaan huomisia semejä, Järvilehto kommentoi.

Miesten kisa laskettiin formaatilla kaksi parasta kolmesta hypystä voimaan, ja naisissa oli parempi hyppy kahdesta. Miesten karsintojen paras oli isäntämaan Nicolas Laframboise ja naisissa Japanin Reira Iwabuchi.

Launtain finaali on nähtävissä suorana Viaplaylla ja Yle Areenassa klo 2.25 alkaen.

Tulokset, naiset: https://medias2.fis-ski.com/pdf/2023/SB/6143/2023SB6143RLQ.pdf
1. Reira Iwabuchi JPN 80,75
2. Melissa Peperjamp NED 73,00
Laurie Bluin CAN 72,25
4. Telma Särkipaju 69,95 

Tulokset, miehet: https://medias2.fis-ski.com/pdf/2023/SB/6142/2023SB6142RLQ.pdf
1. Nicolas Laframboise CAN 159,00
1. Hiroaki Kunitake JPN 151,75
2. Ryoma Kimata JON 158,25
2. Marcus Kleveland NOR 154,50

8. Kalle Järvilehto 137,50
51. Mikko Rehnberg 27,75

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Tiedote. Julkaistu: 10.12.2022, 04:23
Lumilautaliitto

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia