Laskettelukeskukset

Schneestern & SkiOne.fi yhteistyö laajenee – Tahkon Länsirinteiden parkit uudistetaan tälle kaudelle

Tahkon, Kasurilan ja Vuokatin hiihtokeskuksia pyörittävä SkiOne.fi syventää yhteistyötä saksalaisen Schneesternin kanssa. Maailmalla tunnetun huipputiimin suunnittelemasta parkkiuudistuksesta päästään nautiskelemaan jo tulevalla hiihtokaudella.

Tahkolla parkkiuudistus näkyy ensimmäisenä aiemmin Jukulautastriittinä tunnetussa rinteessä, joka vaihtaa nimeään Tahko Freestyle Parkiksi. Uusi, nyt jo lumetuksessa ollut parkki on tavoitteena saada auki joulukuun aikana. Toisena, alustavasti arvioiden tammikuun aikana, avautuu aloittelijaystävälliseen ja sompahissillä varustettuun Lännen Helppo -rinteeseen sijoittuva Tahko Kids Slopestyle -alue.

Nyt tehtävät Länsirinteiden parkkiuudistukset ovat ensimmäisen vaiheen toimenpiteitä, jossa Tahkolle luodaan monipuoliset olosuhteet lasten ja aloittavien freestyle -laskijoiden harrastamiselle. Yhteistyö Schneesternin kanssa jatkuu myös tulevina vuosina ja tarkoituksena on rakentaa joka talvelle jotain uutta ja elämyksellistä. Jatkossa Tahkolla tullaan panostamaan myös kokeneempien harrastajien viihtyvyyteen, eli Schneesternin lumesta suunnittelemaa käsityötä on tulevaisuudessa tarjolla myös Tahkon eturinteillä.

Yhtenä uutuutena Tahkonrinteille kootaan myös erityinen Snowpark Team, joka on paitsi Schneesterin tiimin mukana rakentamisessa, myös kouluttautuu sekä vastaa suorituspaikkojen päivittäisestä ylläpidosta ja turvallisuudesta.

Taustalla huipputekijät

Vuodesta 1999 saakka toiminut Schneestern on tunnettu erityisesti snow park-, slopestyle- ja big air – toteutuksistaan. Yrityksen käsialaa ovat muun muassa Audi Nines, Nike Chosen Sessions, Oslon X-Games -suorituspaikat sekä Etelä-Korean talviolympialaisten big air ja slopestyle.

– Missiomme on tuoda action-urheilu marginaalista jokaisen ulottuville. Olemme tehneet työtä päivittäin tavoitteemme eteen vuodesta 1999 lähtien niin työpöytiemme äärellä ja workshopeissa kuin vuorilla ja rakennustyömaillakin. Haluamme tehdä rakastamastamme urheilugenrestä turvallista sekä juurruttaa sen maailmanlaajuisesti pysyväksi osaksi yhteisöjä, Schneesternin Linda Butkus avaa ajatuksiaan.

SkiOne.fi:n ja Scheesternin yhteistyö käynnistyi jo viime talvena Vuokatissa ja tahtotilana on luoda kaikkiin kolmeen SkiOne.fi -keskukseen Freestyle Park ja Kids Slopestyle -alueet, jotka ovat keskenään paitsi sopivan erilaisia, myös vuosittain hieman uudenlaisia.

– Tulevasta kaudesta SkiOne.fi -keskuksissa tulee mahtava! Vuokatti, Kasurila ja Tahko ovat tehneet pysyviä investointeja sellaisiin moderneihin, olympialaisista innoituksensa saaneisiin tuotteisiimme kuin Kids Slopestyle ja Freestyle Park. Se kertoo, että hiihtokeskukset haluavat viedä osaltaan lajikehitystä eteenpäin. Nyt sekä lapset ja aloittelevat harrastajat että edistyneet laskijat voivat nauttia rinteissä turvallisesti vauhdikkaista freestylelajeista. Olen niin innoissani siitä, iloitsee Schneesternin Janis Jansons.

Kids Slopestyle

Osa laajempaa investointikokonaisuutta

Nyt alkavat parkkiuudistukset ovat osa Tahkonrinteiden laajempia, kokonaisuudessaan noin 7 miljoonan suuruisia investointeja. Tälle kaudelle valmistui myös täysin uusi, automaattinen lumetuslinja sekä sitä tukeva pumppaamo.

– Turistirinteeseen sijoittuva automaattilumetusjärjestelmä mahdollistaa entistä tehokkaamman lumettamisen sekä kauden alkua ajatellen, kuin myös täydennyslumetuksen muodossa, kertoo SkiOne.fi:n toimitusjohtaja Lauri Suutarinen.

Näillä näkymin keväällä 2019 aloitetaan myös uuden palvelurakennuksen rakentaminen nykyisen lipunmyyntirakennuksen paikalle Tahkolahden pohjukkaan. Uuteen, noin 1000 neliön suuruiseen rakennukseen on suunniteltu tilat muun muassa lipunmyynnille ja SkiMac vuokraamolle & shopille.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia