Laskettelukeskukset

Rukan avajaiset 2019

Ruka avasi ensimmäiset rinteensä lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Viime talvena tehtyä lunta oltiin säilötty kesän yli, pelkästään parkkia varten 40 000 kuutiota. Yksi kuutio lunta on siis metrin leveä, metrin korkea ja metrin syvä arpakuution muotoinen möhkäle. Jos tämä määrä möhkäleitä laitettaisiin jonoon, riittäisi se koko matkalle Rukalta Kuusamoon ja pidemmällekin. 

Roope Rautiainen ja Kiril Nikkilä vauhdissa.

Avajaisviikonloppuna Rukalle oli kerääntynyt suuri joukko lautailijoita. Huhujen mukaan Ylen toimittajat olivat hämillään kyselleet, mitä tapahtuu, kun näkivät porukat jonottelemassa muovituubeille. Kesän pitkä odotus palkitsi ja jengi tuntui olevan tosi mielissään päästyään näin aikaisin alkukaudesta taas lautojensa päälle. Harmillisesti erillistä parkkirinnettä ei ehditty saamaan avajaisiin valmiiksi, mutta viiden obstaakkelin linja oltiin mahdutettu Saaruan rinteen kylkeen. Pääosin muoviputkista koostuva rani tuntui palvelevan kaikkia käyttäjiään hyvin. 


Myös allekirjoittanut totesi parkin toimivaksi. Bs lippari.

Oli jälleen mukava nähdä lautailijoiden suuri määrä rinteessä, mäkeen mahtui väkeä aloittelijoista ammattilaisiin, kaikilla sama alkukauden into päällä. Mieltä tavallaan lämmitti paikallisen suksijan vinoilu yritys, tämän kiroillessa lautailijoiden valloittaneen rinteen suksijoilta. Toki samassa rinteessä laskevat slalom puikkaajat olivat varmaan myös eri mieltä lautailijoiden määrän upeudesta. 

Karoliina Wuorivirta bs1 melon. 

Rinteeseen kerääntyi paikoitellen ruuhkaa kun lautailijat kerääntyivät katselemaan ammattilaisten suorituksia ja kuvailuja. Esimerkiksi Eero Ettala tuntui viihtyvän reililinjalla hyvin, laitellen temppuja varman näköisellä tatsillaan. Eero fiilisteli reissuaan näin: 

”Oli kyllä tosi siisti päästä mäkeen taas heti lokakuun alussa! Hieman kyllä harmitti, että parkkirinnettä ei oltu saatu auki luvatusti. Mutta onneksi Saaruan rinteeseen oli saatu laitettua rautaa koko rinteen mitalta! Setit oli just sopivat näin alkukauteen, kun meikäläisen tatsi oli hieman hukassa kesän jäljiltä. 5 laskupäivän aikana olosuhteet vaihtelivat loskalumesta jäiseen rinteeseen ja vielä viimeisen päivän huipennuksena 5cm uutta lunta ja kunnon talvi fiilikset. Kaiken kaikkiaan Rukan seteistä ja hyvät fiilikset ja odotan innolla seuraavaa reissua tunturiin niin, että pääsen myös parkkia laskemaan .” IG: @eeroettala

Tämä porukka näkyi, ja kuului.

Myös Kanadan vahvistus Joseph Kelly oli todella mielissään päästessään taas snoukalle. Alkukauden innon ollessa päällä, ei miestä paljoa haitannut vaikka oli pilvistä ja sateista, 189 otettua kiekkaa viidessä päivässä, kertonee innon määrästä. Hän kertoi, ettei Kanadassa moinen lumen säilöminen ole tapana, vaan laskemaan pääsyä pitäisi siellä odotella vielä ainakin muutama kuukausi. 

Virallinen parkkirinne saatiin auki seuraavana torstaina ja siellä oli Rukalle ominaiseen tapaan kattava kattaus erikokoisia reilejä sekä kaksi alkukauden hyndää ja pieni korneri. Tässä vaiheessa viikkoa ei enää ruuhkaa mäessä ollut, kausilaiset saivat nauttia avatusta parkista melko keskenään. Tunnelma mäessä oli todella ilahtunut, laskea nyt täyttä parkkia lokakuussa! 

Joseph Kelly fs Blunt. 

Teksti ja kuvat: Siv KnudsenEdellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia