Muut

Rinnekangas mursi nilkkansa Italian leirillä

Kovassa nosteessa oleva lumilautailija Rene Rinnekangas on loukkaantunut Italiassa pidetyllä maajoukkueleirillä. Hänen nilkkansa murtui, jonka johdosta hän on poissa mäestä useamman viikon.

– Rene tuli hypystä alas huonosti etukantille, jolloin nilkka vääntyi. Valitettavasti tilanteen seurauksena nilkka murtui. Murtuma on onneksi sen verran hyvässä asennossa, ettei vaadi leikkausta. Odotettavissa on parin kuukauden toipumisaika, kommentoi maajoukkueen lääkäri, Klaus Köhler Pihlajalinnalta.

Maajoukkueleiriä pidettiin Stelviossa Italiassa. Loukkaantumispäivä oli hieman tuulinen, ja tapaturma johtui pienestä arviointivirheestä:

– Hyppyristä lensin pitkälle. Arvioin väärin vauhdit ja hiukan oli takatuulta, niin sen seuraksena spini pyöri yli ja tulin vähän odotettua pidemmälle. Siinä jalkaa satutin. Aluksi luulin, että on skeittaamisesta tuttu nilkan nyrjäytys, että olisi viikko lepiä ja sitten takaisin mäkeen. Turvotus kun ei laskenutkaan, niin soittelin fysiovalmentajallemme Tuukka Häkkiselle ja lääkärillemme Klaus Köhlerille ja he sanoivat, että käy varmuuden varalta ottamassa kuvat jalasta. Tuuria kun on kahdenlaista, niin siellä sitten murtuma olikin. Lähdin heti seuraavana päivänä Helsinkiin Pihjalalinnaan sitä näyttämään. Ruvettiin miettimään, miten tästä jatketaan ja päätettiin, ettei sitä tarvitse leikata. Muutama viikko mennään eteenpäin, niin voin alkaa tekemään asioita ja hyvällä lykyllä kolmen viikon päästä pääsee jo vähän kurvailemaan. Sitten voi alkaa askel askeleelta tekemään enemmän. Kyllä tästä vielä nilkka saadaan, Rinnekangas kertoo.

Loukkaantuminen ei tietenkään ole mieluinen uutinen, mutta Rinnekangas suhtautuu luottavaisesti:

– Totta kai harmittaa kovasti, mutta näitä sattuu ja ne ovat osa lajia. Nyt otetaan kaikki irti tästä ajasta ja laitetaan kroppa ja pääkoppa parempaan kuntoon. Eiköhän tästä tulevaisuudessa irti saada paljon ja mäkeen tullaan entistä vahvempana.

Rinnekankaalta jää loukkaantumisen vuoksi väliin ensi viikolla Italian Modenassa laskettava big airin maailmancupin kilpailu. Suunnitelmia kaudelle kuitenkin riittää:

– Tarkoituksena olisi ollut aloittaa yksi videoprojekti ensi kuun alussa, mutta siihen tuli nyt hiukan mutkia matkaan. Onneksi kuvausaikaa on kuitenkin tammikuun puolelle ja spotteja on jo mietittynä. Kuvaushommien jälkeen on tarkoitus käydä kutsukisoja ja maailmancupia. Joulukuussa olisi yksi maailmancupin kisa Pekingissä, mikä on vähän kiikun kaakun ehtiikö siihen valmistautua. Onhan niitä onneksi tammikuunkin puolella Laax Openia ja X Gamesia sekä Dew Touria ja US Openia myöhemmin. Jos keväälle jää aikaa, niin kuvaan silloin vielä yhden projektin. Katsotaan miten hommat lähtee liikkeelle ja mennään päivä kerrallaan.K

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.Lisätietoja:

Tiedote. Julkaistu: 24.10.2019, 11:04
Lumilautaliitto
Kuva: Krister Majander

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia