Artikkelit Lumilautailijat Tapahtumat

Suomelle neljä mitalia World Rookie Tourin finaalista

Rovaniemeläiset Iina Puhakka ja Eveliina Taka ovat laskeneet World Rookie Tourin finaalissa yhteensä kolme pronssia ja yhden hopean. Kitzsteinhornissa Itävallassa lasketussa ksiassa Puhakka otti hopeaa slopestylessä ja pronssia halfpipessä, Taka pronssia sekä slopestylessä että halfpipessä. Puhakka laskee rookie-sarjassa ja Taka gromeissa.

Säät vaikeuttivat kisoja sen verran, että molempien lajien finaalit käytiin sunnuntaina. Takan ja Puhakan lisäksi slopestylen finaalissa oli mukana Emmi Parkkisenniemi, Aleksi Nevakivi ja Joonas Bergman, mutta he jäivät palkintosijojen ulkopuolelle.

– Aika hyvä fiilis. Vihdoin tuli jotain palkintosijoja, kun yleensä ollut neljäs tai viides. Ollut aika rankka viikko: paljon laskemista ja vain yksi välipäivä. Sain onneksi kasattua ajatukset ja itseni vielä finaalipäivälle ja sain laskut päälle. Nyt jäädään tänne muutamaksi päiväksi kuvailemaan ja sitten Sveitsiin  Eurooppa-cupin finaaliin. Sitten on kevätlaskut Rukalla, Puhakka kommentoi.

Puhakan lasku halfpipessä oli frontside air, backside air, frontside 540, backside 540 ja air to fakie. Slopestylessä hän teki 50-50 frontside revert, caballerial 540 nosegrab, backside 360 mute ja lipslide to fakie.

Itävallan kisat olivat Eveliina Takan ensimmäiset ulkomaan kisat. Taka oli laskuihinsa tyytyväinen:

– Aluksi jännitti aika paljon, mutta koutsi tsemppasi sen verran, että siitä se kisajännitys saatiin laantumaan. Hyvällä fiiliksellä lähdettiin laskuihin. Ekat ranit ländättiin, toisella ei niin hyvin mennyt, mutta aika tyytyväinen olen. Seuraavana Wappulounas ja Ruka Spring Camp – sinne siis, Taka kommentoi.

Hänen halfpipe-laskunsa oli frontside air, backside air, frontsifde 360, caballerial 360 ja roastbeef. Slopestylessä hän teki ranin frontside lipslide, backside 360 stalefish, frontside 360 melon ja backside lipslide.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia