Artikkelit Laskettelukeskukset Tapahtumat

Svanstein – Treeride

Toista kertaa Svansteinissa järjestettävä metsälaskukilpailu käytiin 20.2.2016 erittäin hyvissä lumiolosuhteissa. Svanstein Ski on Tornionjokilaaksossa Ruotsin puolella sijaitseva 335 metriä korkea hiihtokeskus, jossa riittää takamaastoa laskettavaksi.

2_Lähtötornissa
Lähtötornissa.
Riders meeting.
Riders meeting.

Hiihtokeskusta ja näin ollen myös kisoja isännöivät ruotsalaisen lumilautailun historiankirjoista tutut nimet Johan Olofsson, Ingemar Backman sekä Jacob Söderqvist, mikä takasi nostalgisen ja rennon meiningin.

Isäntä, Johan Olofsson
Isäntä, Johan Olofsson.

Kisat koostuivat kolmesta lajista, joissa osallistujilla oli yksi lasku aikaa osoittaa pätevyytensä nopeuden ja tyylin puolesta. Tyylipisteitä jaettiin muun muassa hyvästä flowsta, muutamista backflipeistä sekä erikoisemmista linjoista ja niillä saattoi saada nollasta viiteen sekuntia ajasta pois.

4_Maaliviivalle tipahteli parin minuutin välein laskijoita
Maaliviivalle tipahteli parin minuutin välein laskijoita.

Ensimmäisenä käytiin läpi lumilauta- ja suksisarjat eturinteiden välissä sijaitsevalla metsäkaistaleella. Jotta kaikilla laskijoilla olisi samanlaiset olosuhteet lähtönumerosta riippumatta, oli rata niin sanotusti valmiiksi träkätty. Muutaman sadan metrin mittainen kisametsä koostui jyrkemmästä ja tiheämmästä alkuosuudesta sekä loivemmasta ja aukeammasta loppupätkästä. Päivän nopeimpiin aikoihin ylsivät suksilla Eetu Rintamaa ja lumilaudalla Arto Pitkänen.

Ruotsalainen tyylittelijä.
Ruotsalainen tyylittelijä.

Muutaman tunnin lounastauon jälkeen oli vuorossa snowsurf-kisat tunturin toisella puolella profiililtaan samanlaisessa, mutta koskemattomassa metsässä. Snowsurfing, tai toiselta nimeltään noboarding, tarkoittaa siis puuterin laskemista siteettömällä laudalla. Mielenkiintoiseksi kisan teki keskeltä metsää löytyvä lähtö, josta järjestäjät osoittivat suunnan mistä maali löytyy. Ilahu oli myös tuonut paikalle snowsurf-lautojaan testattavaksi, joten kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan lajia ja osallistumaan kisaan. Voittajaksi selviytyi kyseisen lajin parissa jo pidempään viihtynyt Ingemar Backman.

9_Karkuremmi poikki, lauta kissaa päin ja konttaamalla mailiin. Ei ollu luovuttajia liikkeellä
Karkuremmi poikki, lauta kissaa päin ja konttaamalla mailiin. Ei ollu luovuttajia liikkeellä.
8_Jesse Ropponen odottelee vuoroaan
Jesse Ropponen odottelee vuoroaan.
Ilahu lautoja sai lainata kisaa varten.
Ilahu lautoja sai lainata kisaa varten.
5_Välineiden huoltoa ennen seuraavaa lajia
Välineiden huoltoa ennen seuraavaa lajia.

Kuten laskutapahtumiin yleensä kuuluu, oli kisojen jälkeen järjestetty afterski tunturin huipulla olevaan kotaan ja illaksi palkintojenjako aulabaariin. Kaiken kaikkiaan tapahtuma onnistui hyvin, loukkaantumisilta vältyttiin ja kaikilla vaikutti olevan hauskaa aamusta iltaan.

Afterski kodassa.
Afterski kodassa.
Voittajat: Arto, Eetu ja Ingemar.
Voittajat: Arto, Eetu ja Ingemar.
Snowboard & ski results
Snowboard & ski results
Snowsurf results.
Snowsurf results.

Teksti & Kuvat: Jani Sorasalmi

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia