Muut Tapahtumat

Tonteri kuudenneksi Burton US Openin slopestylessä

Roope Tonteri on sijoittunut kuudenneksi Vailissa Coloradossa lasketussa Burton US Openin slopestylessä. Hän oli kutsukisan ainut suomalaisfinalisti, kun Rene Rinnekangas oli 18:s ja jäi näin karsintoihin. Kisan voitti toisen kerran putkeen Kanadan Mark McMorris.
Tonteri sai heti ensimmäisellä kierroksella hienosti puhtaan laskun, jolla hän jopa johti kisaa jonkin aikaa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli toisena ja toisen kierroksen jälkeen vielä pronssilla.
Tonteri yritti toisella kierroksella parantaa laskuaan muuttaen viimeisen hyppyrin caballerial 1440:n caballerial 1620:een, mutta kaatui siinä rajusti. Kolmannella kierroksella hän lipsahti heti ensimmäisellä kaiteella.
– Periaatteessa ihan hyvä eka lasku ja olin fileissä, että pysyin ekan pystyssä. Ei ihan temput riitä. Yritin sitten upgreitata, mutta sitten mentiin jo yli rajoittimen. Kun oli niin tuulista ja huono näkyvyys, että se oli jo vähän terveydellä leikkimistä. Suurin piirtein ollaan yhtenä kappaleena. Jos olisi ollut kahden laskun finaali, niin olisi mennyt ihan hienosti. Harmittaa, mutta ihan hyvä lasku, Tonteri kommentoi.
Haastavassa säässä naisten finaali peruttiin kokonaan ja karsintojen tulokset jäivät voimaan. Voiton otti Yhdysvaltalainen Jamie Anderson. Sää toi useille miehillekin haasteita, ja useat kaatuivat laskunsa. Muun muassa kisan voiton ottanut McMorris sai laskunsa kuntoon vasta viimeisellä kierroksella.
Päävalmentaja Antti Koskinen oli Tonteriin tyytyväinen:
– Aivan hiton hyvä ensimmäinen rani Roopella. Caba 14 oli komeutta ja hieno upgreidaus karsintaraniin verrattuna. Hienoa myös, että mies on yhtenä kappaleena. Eihän tämä taas mitään iiseimpiä päiviä ollut, kun vähän liput liehui ja näkyvyyskin oli vähän niin ja näin. Laskeminen äityi sitten lopulta aika kovaksi. Oli myös hienoa, että Roope käytti sivukaarta ja käytti rataa niin kuin sitä kuuluikin käyttää. Olisi toivonut samaa muiltakin, mutta hienoa, että meikäläisiltä niistä trikkiä lähtee kun sellaisia eteen tulee, Koskinen kommentoi.
Tulokset, miehet:
1. Mark McMorris CAN 88,10
2. Marcus Kleveland NOR 87,20
3. Chris Corning USA 85,45
6. Roope Tonteri 77,75
Tiedote: Suomen Lumilautaliitto
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia