Tapahtumat

Anttis World cup 2016

On taas se aika vuodesta kun kevätkarkelointi on pohjoisessa päässyt kunnolla käyntiin ja Pyhällä kokoonnuttiin Anttis World Cuppiin. Paikalle oli saapunut iso joukko taitavia laskijoita nautiskelemaan tunturin antimista. Laskijoiden korkeampi keski-ikä teki ehkä sen, että tapahtumassa oli enemmän sellaista yhdessä tekemisen meininkiä. Tapahtuma keräsi laskijoiden keskuudessa kiitosta avoimesta tunnelmastaan ja suorituspaikkojen hyvästä kunnosta.

AWC_Pic_SAMI_VALIKANGAS-1001914

Tapahtuma käynnisteltiin perjantain iltapäivän parkki sessareilla Pyhän parkin alaosassa. Sessarit kattoivat muutaman reilin, alahyndän sekä kaksi käsin rakennettua haikkaria, jotka toivat mukavaa vaihtelua parkin perus antimiin. Sessareilla nähtiin hienoa heittäytymistä, juontajien usuttaessa laskijoita ylittämään itsensä. Nähtiinpä usutuksen tuloksena neitsytmatkallaan Pyhällä olleen Joona Elorannan toimesta haikkarista vanha kunnon mctwist. Eritoten fiilistä sessareille toi Rovaniemen juniorilaskijat, jotka puskivat mielettömällä meiningillä temppuja menemään. Nuori Carola Niemelä vakuutti erinomaisella tatsillaan. Mimmi laittoi hyndästä tyylikkäästi mm.  fs7 ja switch bs5. Carola veikin ansaitusti parkkisessareiden naisten sarjan. Miesten puolella lujaa osaamista osoitti Henri Laakkonen, joka korjasi potin mm. tyylikkäillä bs rodeo 7 ja misty flip hyrrillään. Edellisvuoden tapaan parkkisessareista Draken lumilaudan itselleen voittanut Mikael ”Reggae-Pekka” Larimo päästeli taas menemään tyylillä ja hymyssäsuin. Reggea-Pekka kiitteli alahyndän kuntoa ja fiilisteli sitä, että kerrankin parkista löytyi muuta kuin peruslinja. Pienet haikkarit kun toivat heti lisää jännitystä. Kun Mikaelilta kysyttiin, millä eväillä tähän tuplavoittoon on tultu, vastaa mies tapansa mukaan leveästi hymyillen ”Vaikka itsensä ylittäminen onkin kovin hienoa, niin kyllä se, että laskee omalla mukavuusalueellaan ja tekee niitä juttuja jotka osaa ja joista nauttii, takaa sen, että on kivaa. Kun on kivaa niin silloin voittaa.”

RODEO_AWC_Pic_SAMI_VALIKANGAS-3265-2

RODEO_AWC_Pic_SAMI_VALIKANGAS-3374

Iltasella laskijat kokoontuivat Calle-taloon jossa päästiin arvuuttelemaan Simppiksen tietovisaan. Voittaja-tiimin ei tosin tarvinnut liikoja arvuutella, vaan nippelitietoa lumilautailun historiasta löytyi hyvin ja pääpalkintona ollut kaviaarituubi sekä hotelliyö Simppiksen luona päätyi ansaitusti oikeaan osoitteeseen. Kysymykset olivat juuri sitä, mitä Simppiksen saattoikin olettaa kysyvän. Allekirjoittanut muistaakin varmasti jatkossa, kenellä oli enderi AT3:ssa.

RODEO_AWC_Pic_SAMI_VALIKANGAS-3118

Anttis World Cuppiin oltiin tänä vuonna yhdistetty Suomen Lumilautaliiton Banked Slalom Tourin viimeinen osakilpailu. Lauantai aamun valjetessa banked-rata oli saatu viimeisen päälle tikkiin. Rata oli selkeästi kiertueen tähän astisista haastavin, pitkät ja jyrkät kaaret tekivät radasta sellaisen, että siinä pääsi halutessaan erittäin lujaa. Testilaskujen aikana osa jonossa olleista osallistujista alkoi jo epäilemään omia kykyjään, kun jäinen rata ja flätti valo tekivät ensilaskuista todella haastavia. Muutamien testilaskujen jälkeen rata alkoi laskijoiden onneksi pehmenemään ja laskijat löytämään linjojaan kuntoon. Radan haastavuudesta kertoi myös se, että kisapäivän aikana nähtiin useita ulosajoja. Ammattilaisilla ei kuitenkaan tuntunut olevan radan kanssa haasteita, Enni Rukajärvi laski radan reiluun 26 sekuntiin, joka oli huomattavasti nopeammin kun mitä suurin osa miehistä pystyi radan taittamaan. Ennin lisäksi Vimanan tiimi oli vahvasti edustettuna koko viikonlopun aikana, tiimin yhdessä laskeminen oli ilo silmälle. Tyypit painoivat peräkanaa kovaa ja korkealta.

RODEO_AWC_Pic_SAMI_VALIKANGAS-3167

RODEO_AWC_Pic_SAMI_VALIKANGAS-3124

Rataa kuvailtiin jälkeenpäin sanoilla ”maailman siistein vauhtituubi”. Vauhtituubia laskettiin kilpailuissa yksi kerrallaan, jokainen osallistuja sai muutaman harjoituslaskun, jonka jälkeen kahdesta kisalaskusta nopeampi tulos jäi voimaan. Kisassa oli jälleen ilo nähdä myös juniorilaskeminen vahvasti edustettuna. Juniorisarjan tytöt olisivat pärjänneet mainiosti ajoillaan myös naisten sarjassa. Junnusarjojen voitot menivät Iina Puhakalle ja Elias Lampelalle. Avoimen sarjan finaaleihin pääsi kurvaamaan kuusi nopeinta miestä ja kolme nopeinta naista. Miesten finaali oli todella jännittävä, finaalikuusikon aikaerot kun mahtuivat kaikki 0,4 sekuntin sisään. Voittoon kurvasi lopulta 25,25 sekunnin ajallaan Mikko Wendelin, hyvänä kakkosena Miika Virtanen ja kolmantena Henri Laakkonen. Naisten sarjan vei luonnollisesti Enni Rukajärvi ajalla 26,53, toisena Eppu Puominen ja kolmantena Emilia Kuosmanen. Piruliina tyttöjen ”leikkimielinen” uhoaminen kauden mittaan kostautui, eikä kukaan heistä päässyt podiumille. Huhujen mukaan tunturissa on ollut vedonlyöntiä käynnissä siitä, viekö Banked Slamon kiertueen naisten sarjan kokonaisvoiton Jenni Koli vai Siv Knudsen. Illalla hotellilla palkintojen jaossa koettiin oikein urheilujuhlan tuntua, kun Suomen Lumilautaliitto julkisti Banked Slalom Tourin voittajat pokaalien ja kuohuvan kera. Miesten sarjan overall-voittajaksi kruunattiin odotetusti Miikka Virtanen ja naisten sarjan vei lopulta allekirjoittanut, eli Siv Knudsen. Allekirjoittanut pystyy edelleen haistamaan kuoharin hiuksissaan näin maanantai aamuna, Miikan tyhjennettyä kuohuvansa päälleni. Ken tietää miten tunturissa tapahtuneelle vedonlyönneille kävi?

AWC_Pic_SAMI_VALIKANGAS-1001905

AnttisWorld cup kupissa. Kiitos ja kumarrus.

Kuvia tapahtumasta katsottavissa https://drive.google.com/folderview?id=0Bw0iAvAiVOLuOWV5NzZwbkd3Sm8&usp=sharing

www.anttisworld.com/awc

Teksti: Siv Knudsen
Kuvat: Sami Välikangas

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia