Tapahtumat Vapaalasku

Arctic Weekend 2017

Asioita tapahtuu. Mutta mitään ei tapahdu, ellei joku säädä.

Näin tuumivat Antti Autti ja Ville Puominen suunnitellessaan kesällä Rovaniemelle uutta lumilautailutapahtumaa. Ja ideahan lähti kantamaan. Työn hedelmistä päästiin nauttimaan, kun ensimmäinen vuosittainen Arctic Weekend järjestettiin Rovaniemellä viime viikonloppuna.

Meillä oli Snackbreakin kanssa suuri kunnia saada tulla esittämään uusi elokuvamme DISCONNECT pohjoisen juhlayleisölle. Meidät oltiin buukattu perjantain avajaistapahtumaan, joka järjestettiin Hostel Cafe Kodissa Rovaniemen ytimessä. Itse olin liikenteessä silmät ristissä leffan viimehetken säätöjen vietyä edellisen yön – eipä se mikään lumilautaleffan ensi-ilta ole, ellei olisi aivan viime tipassa liikenteessä.

Laskijoista mm Saku Tiilikainen oli tuonut hyväntekeväisyyshuutokauppaan omia välineitään. Mountain Club Ounasvaaran junioreille saatiin kasaan 1140€.

Rovaniemellä meitä odotteli jo Ruotsista asti saapuneet Johan Rosen ja Disconnectin soundtrackin vääntäneen Trainspottersin muusikot. Yläfemmojen jälkeen pikainen sauna ja vartin päikkärit korjasivat olotilan inhimillisen puolelle ennen H-hetkeä.

Siirryimme saunaosastolta alakerran baarin puolelle (majoitus samassa tilassa oman ensi-illan kanssa on muuten ehkä rennoin systeemi koskaan, suositus kaikille!), jossa laskutouhuista kiinnostunutta väkeä oli kokoontunut paikalle jo jonoksi asti. Ruotsalaiset ja Samu lähtivät pizzalle, kun jäin itse tarkastamaan järjestäjien kanssa, että leffat pyörivät. No, kyllähän ne pyöri.

Itse allekirjoittanut reilin kimpussa.

Ennen meidän pätkää näytettiin suksipuolelta Keeshlifen kaksi minileffaa. Oli muuten kova meininki! Raakaa laskemista, raakaa kuvausta ja raakaa leikkausta. Suksileffoja, joista tuli kunnon laskufiilikset.

Meidän leffan näytöksestä tulikin ihan kunnon spektaakkeli! Trainspotters oli paikalla räppäämässä leffaan tekemänsä soundtrackin livenä leffan päälle, ja elokuvaa pätkien välissä kuljettava fiktiivinen juoni nosti monenlaisia hämmentyneitä ilmeitä yleisön kasvoille. Elokuva sai rovaniemeläisyleisöltä erittäin positiivisen vastaanoton. Kiitos! Hymy huulilla oli hyvä jatkaa iltaa Karaoken puolella.

Tunnelma tapahtumassa oli mitä parhain.

Arctic Weekendin pääpäivä oli lauantai. Reiliskabojen jälkeen Kulttuurikeskus Korundin puolella ohjelma jatkui koko illan elokuvanäytösten, luentojen, hyväntekeväisyyshuutokauppojen ja illan pääspektaakkelin, eli Antti Autin uuden dokumentin ensi-illan myötä. Elokuva on dokumentti, jossa Autti avaa rohkeasti arkielämäänsä myös lautailun ulkopuolella. Leffa tarjosi samaistumiskelpoisia teemoja jokaiselle, joka suhtautuu lumilautailuun yhtä suurella intohimolla..

Kokonaisuutena AW oli erittäin positiivinen kokemus. Tapahtumalle oli tilausta, ja toivottavasti meidänkin kokema hyvä henki välittyi kaikille tapahtumassa käyneille.

-Laku

Kuvat: Arctic Weekend / Simo Vilhunen

Rovaniemeläisen Keeshlife Crewn pätkät vetivät Hostel Cafe Kodin täyteen.
Antti Autti ja Arctic Lights dokumentin tekijät Kota Collectivesta kertovat elokuvasta Korundi-salissa.
Janne Tanskanen kitaran varressa.
Hepe, Samu Mikkonen ja Saku Tiilikainen

 

Kiitos ja näkemiin:

Trainspotters (SWE)

Instant Morgan (FIN)

Johan & Samu

Antti, Ville & muut järkkärit

Simo

Hostel Cafe Koti

Keeshlife

Kahvimajuri

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia