Varusteet

Burton Blossom kokemuksia

Burtonin uutuusmalleja ei tipahtele kuin sieniä sateella, joten päätimme katsastaa tämän kauden uutuusmallin, Blossomin. Blossom on perinteinen camber, profiilissa eikä laudassa muutenkaan ole sen kummempia kikkailuja – se on vain konstailematon freestyle/parkki-lauta. Burtonin muusta linjasta sen erottaa täysin pyöreäpäinen sheippi kun yleensä Burtonin freestyle-laudat ovat olleet sheipiltään laatikkomaisempia. Muutenkin lauta on häpeilemättömän retro niin grafiikoiltaan kuin ulkomuodoltaankin, mutta modernilla otteella. Myöskään kickit eivät ole niin isoja, tai ainakaan ne eivät näytä siltä, jos vertaa esim. Customiin ja Free Thinkeriin. 

Niels Schack on taiteillut laudan grafiikat.

Miksi lauta on sitten tehty, eikö Bursan mallistossa ole jo aika monta parkkilautaa camberillä? Syyn uuteen malliin tietää varmasti vain Burtonin suunnitteluosasto, mutta veikkaamme että Burtonin linjasta on puuttunut vähän tälläinen ”katu-uskottava” ammattitason parkkilauta, mikä toimii tiimille niin kaduilla kuin parkissakin. Blossom onkin siitä jännä lauta, että sitä on nähty katureileillä mm. Niels Schackin jaloissa sekä X-games kokoisissa kisahyndissä kisalaskijoilla. Eikä ihme – harva lauta on tuntunut näin hyvältä niin monessa paikassa. Niels on muuten piirtänyt myös tämän vuoden grafiikat.

Blossom on flexiltä omasta mielestä luokkaa medium. Nettiä kun selailee niin lautaa sanotaan monessa jäykemmän puoleiseksi, myös Burtonin määrittelee sen jäykimpään skaalaan, mutta mielestäni lauta ei ole mitänkään merkittävän jäykkä. Fleksin helppoudesta huolimatta se tuntuu kiertojäykkyydellä imevän vauhtia varsin hyvin. Sillä oli kiva tykitellä täysiä parkkihyndiä, mutta erittäin kiva sillä oli jibbailla. Harva lauta on tuntunut niin hyvältä molemmissa elementeissä. Toki vielä jäykempi lauta menee epätasaisuuksista vielä paremmin läpi, mutta vaikka blossom tuntui tykityksessä eläväiseltä niin se tuntui silti hyvin hallittavalta. Lauta on erittäin helppo, mutta siihen voi luottaa. Itse opin tällä useita uusia juttuja parin päivän aikana ja testasin sitä melkein pakasta vedettynä myös katureileillä ja sekin tuntui todella kotoisalta. Laudan poppi ei ole isoin mitä olen testannut, mutta varsin hyvin teilistä löytyy jerkkua ampumaan lauta korkeuksiin. Lauta tuntuu todella kevyeltä ja se on helppo saada irti lumesta ja käsitellä myös hitaissa vauhdeissa. Kääntösäde on aika keskitasoa ja helppo käsitellä niin hitaissa kuin nopeissakin vauhdeissa. 

Hommasimme myös Jannelle Blossomin testiin, jotta saisimme kommentit myös toimituksen ulkopuolelta. 

Bs stalefish alley-oop

”Lauta tuntui siltä, että sillä voi vetää hyvin melkein joka paikassa. Lauta kestää hyvin vähän kovempiakin vauhteja, mutta kaikista eniten se soveltuu mielestäni reilien vetämiseen. Lauta tuntuu pehmeältä ja anteeksiantavalta reileissä. Lauta taipuu myös hyvin presseihin, eli joustavuutta on sopivasti. Hyppyreitäkin uskaltaa vetää sillä lauta tuntuu melko kiertojäykältä kuitenkin. Yleisesti ottaen tuli sellanen fiilis että varsinkin Talman kokoisessa paikassa Blossom on oikein sopiva ja mukavan leikkisä lauta”, Janne kommentoi päivän testiajon perusteella. 

Blossom on muusta Burtonin linjasta selkeästi sheipiltään erottuva parkkilauta, jota voisin suositella oikeastaan kaikille. Burtonin laudat ovat vähän erilaisia, tykkään itse laskea jäykällä laudalla, mutta yllätyn aina kuinka helppoja mutta silti luotettavan tuntuisia Burtonin laudat ovat. Tuntuu että joka kerta kun laitan sellaisen alle, tulee opittua uusia temppuja, en tiedä sitten on syynä Burtonin Infinite Ride, mutta ne todellakin tuntuvat heti siltä kun olisi jo laskenut laudalla puoli vuotta, eikä uuden laudan ”sisäänajo” ongelmia niiden kohdalla ole ollut. Sisuksista löytyy Super Fly II 700G Ydin. Triax Fiberglass ja Carbon I-Beam lisäävät lautaan poppia ja kimmoisuutta. 

Kaiken kaikkiaan erittäin suositeltava lauta parkkilaudaksi tai myös yleislaudaksi satunnaisemmalle käyttäjälle. Lauta on mukavan helppo käsitellä, mutta silti kiva laskea isompaakin rinnettä. Itse olen 181cm/80kg ja 155cm tuntui ihan hyvältä parkki/reili -laudaksi, mutta ehkä 158cm olisi parempi valinta jos isompia hyppyreitä ja laskemista ajattelee. 155 kesti kumminkin yllättävän hyvin vauhtia ja pipekin tuntui sillä varsin mukavalta. Vähän isompana kaverina Janne testasi 162cm mallia.

Lautaa voi tiedustella Burton Storelta Helsingistä. Hintaa laudalla on 550€.

Kokoja on saatavilla 149, 152, 155, 158, 162

Teksti ja kuvat: Mikko Kempas

Aputestaaja: Janne Saarinen @neko_loco710

Testiryhmä sateen muuttuessa sateiseksi Talmassa.

 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia