Varusteet

Vans Hi-Standard Pro kokemuksia

Sain Vansilta testiin Vans Hi Standard Pro -laskukengät – kyseessä on Arthur Longon pro model toissa kaudelta, mutta ei anneta sen haitata – itse kenkä tuskin hirveästi on muuttunut tähän tai tulevaan kauteen.

Rehellisesti sanottununa olen halunnut pitkään testata Vansin kenkiä, koska sen kerran kun olen niitä kaupassa yrittänyt jalkaan laittaa ovat ne myös jääneet sinne. Sama fiilis tuli myös näiden kanssa, aluksi. Tuoreen laskukengän jalkaan laittaminen ei koskaan ole kiva kokemus, mutta näiden kanssa se oli harvinaisen ärsyttävä. Hyvä kun jalkaan sai – jos olisin kaupassa taistellut ekaa kertaa jalkaan niin varmaan olisi sinne jäänyt. Mutta aika nopeasti kenkä alkoi asettumaan ja kun alkulämmittelyt oli tehty niin kenkä otti muotoaan myös harvinaisen nopeasti. Lyhyesti sanottuna – alkuun tuskainen, mutta muotoutui nopeasti. 

Kengät ovat ovat kokoa 11, mikä tuntuu omaan jalkaan sisäänajon jälkeen täydelliseltä. Vansin (ja monen muun merkin, mm. Nike) skedekengissä kokoni on aina 10.5 eli 0.5 lisää laskukenkään tuntuisi olevan oikea mitoitus. 

Mitään hirveän teknistä kengissä ei ole. Muutaman vuoden oman speed lace & BOA -vaiheen jälkeen perinteiset nauhat yllättivät positiivisesti. Nämä ovat kyllä street-parkki hommiin ehkä se paras vaihtoehto. Kireyttä on helpompi hienosäätää itse kun taas BOA vetää nilkan enemmän kokonaan kireälle koko säärestä. Nauhoilla kengän voi jättää ylhäältä vähän “auki” jolloin nilkka tuntui hieman antavan periksi, mutta kantapää pysyi silti kupissa. Erittäin mukava asia varsinkin reilihommissa. Vähän kun olisi kotiin palannut. 

Hyvä feature mallissa on tarrakiinnitys sisäkengässä, mikä selkeästi auttaa jalan pitämistä pohjassa vaikka itse nauhat eivät olisi aivan tappiin saakka kiristetty. Sisäkenkä on Smartwoolin valmistama (Smartwool on yhdysvaltalainen merinovillaisiin vaatteisiin erikoistunut valmistaja.) 

Flexiltä kenkä tuntui nyt muutaman kuukauden laskuilla varsin hyvältä. Hyvä hyppiä ja hyvä reileihin. Pelkkään kovempaan laskukäyttöön tai bäkkärille katsoisin varmasti tukevampia Vansin malleja, nämä ovat selkeästi urbaaniin ja parkkilaskuun paremmat. 

Pohjallinen on Vansin skedekengistä tuttu Ultra Cush, mikä tuntuu toimivan laskukengässä myös hyvin. Tässä on myös mukavaa se, että jos kenkä tuntuu vähän tiukalta voi pohjallisen vaihtaa ohuempaan, sillä Ultra Cush on varsin paksu. Jos jotain negatiivistä pitää sanoa niin pohjallinen tuppaa rypistymään helposti kun sitä pujottelee takaisin. Sisäkenkä ei tästä mallista lähde ihan yhdellä nykäisyllä irti, mutta mikään maailman tuskaisin pujoteltava se ei myöskään ole.

Yhteenvetona hyvä kenkä, varsinki parkkikäyttöön – suosittelen testamaan. Kengän kestävyydestä ei tätä kirjoittaessa ole vielä tietoa, saattaa olla että nämä löystyvät suht nopeasti, koska ne sai myös sisäänajettua nopeasti. Tämä on toki asia mistä toiset tykkää ja toiset ei, mutta jos haluaa pidempään jäykkää kenkää niin kannattaa katsoa Vansin jäykempiä malleja, kuten Infuse. 

Katso lisää: https://www.vans.eu/snow.html

Testilaskija ja teksti: Mikko Kempas

Tämän kauden väritys kengästä. Näyttää ainakin päällisin puolin hyvin samalta kun testaamani.
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia