Shreddington Snow

Täysin lumilautailulle omistettuja kivijalkakauppoja ei liikaa ole, mutta nyt Helsingissä sellainenkin on olemassa. Muutaman vuoden nettikauppana pyörinyt Shreddington Snow on perustanut kivijalkaan noutomyymälän, joka ei tosin ole vielä joka päivä auki, mutta ehkä pikkuhiljaa…

Haastettelimme kaupan perustajia Sebastian Eklundia ja Joni Granathia Shreddingtonin meiningistä ja valikoimasta.

Miten ja mistä Shreddingtonsnow on saanut alkunsa?

Vuonna 2016 me – eli Seba ja Joni – tehtiin yhteistä projektia toisaalla. Samoihin aikoihin Santaco oli luopumassa lumilautailusta. Asiasta tuli juttua ja saatiin meille Unionin sekä Capitan maahantuonti. Samoihin aikoihin myös Vimana ja Korua tuli mukaan. Homma pistettiin Whatnot Agency Oy:n alle. Shreddingtonsnow.com verkkokauppa perustettiin sitten parivuotta myöhemmin.

Tarkoituksena oli ja on ollut alusta lähtien tukea maahantuontitoimintaa oman nettikaupan ja  myymälän avulla. Samalla kuitenkin myös tuo oma kauppa on pikkuhiljaa kasvanut ja tälle kaudelle avattiin myös noutomyymälä. Lumilautailuun kuitenkin on aina kuulunut lajille omistautuneet kivijalkakaupat vahvasti.

Minkälainen laskutausta tekijäkaartilla on? 

Seba & Joni: ollaan molemmat laskettu jostain 90-luvun alkupuolelta. Myös kaikki apujoukot ketä tiskin takana nähdään omaavat aina pitkän lautailutaustan. Eli tietotaito löytää asiakkaalle toimivat välineet harrastetaustasta riippumatta on varmasti meidän suurin vahvuus.

Mitä merkkejä edustatte? Onko kaikki kaupan tuotteet omaa maahantuontia? 

Meillä on tuossa aiemmin mainitut Union, Capita, Vimana, Korua, Bataleon sekä Thirty Two edustuksessa tällä hetkellä. Sen lisäksi myydään myös muiden toimijoiden maahantuomaa tavaraa.

Sideseinää hallitsee Unionin laaja valikoima.

Jos katsotaan Shreddingtonin valikoimaa niin mikä erottaa sen muusta alan tarjonnasta? Ja mitkä ovat teille tärkeimmät tuotteet? 

Meidän valikoima eroaa muista ehkä siten, että pyritään pitämään laaja valikoima perus parkki- ja yleislautoja sekä siteitä valikoimassa, mutta myös reilusti erikoisempaa putskulautaa yms..

Mitkä ovat henkilökohtaiset suosikkilaudat valikoimasta? 

Jaa, niitä on monia molemmilla. Tässä muutama eritarkoituksiin: Capita DOA (park), Vimana Clone (pipe), Spring Break Powder Racer puuteriin, Korua Transition Finder (mihin vaan), Bataleon Party Wave (esim. Lappiin mukaan) ja Gentemstickin laudat tietysti on ihan huippu kamaa.

Teillä on myös hyvin offari-kamaa, minkälaista tuotetta siltä puolelta on valikoimassa? 

Lautoja, splittiä, siteitä, reppua, sauvoja, lähestymissukset, lapiota ja sondia ainakin.

Miten lumilautailu voi suomessa 2021-22?

Kyllä meidän mielestä lumilautailu voi melko hyvin tällä hetkellä sekä paikallisesti, että kansainvälisellä tasolla. Muutaman vuoden taantuman jälkeen näyttää siltä, että laji kasvaa ja se tapahtuu hyvässä hengessä. Monet ennen paljon laskeneet ovat palanneet mäkeen. Lapsia ja nuoria näkee taas enemmän ja enemmän laudan päällä. Paikalliset kisat ja tapahtumat tietysti on aika harvassa juuri nyt, mutta sekin puoli varmasti taas kasvaa. Seuratoiminta ainakin etelässä on vahvoissa kantimissa Helsingin Lumilautailijoiden ja muiden toimesta mikä on tosi hienoa nähdä. Tietenkin myös suomalaiset laskijat näkyvät maailmalla loistavasti.

Valikoimassa on myös vaatteita edustetuilta merkeiltä, kuten Unionilta ja Capitalta.

Sponsoroitteko jotain laskijoita? 

Kyllä me ollaan tuettu ja jeesattu muutamia nuoria, sekä myös vähän varttuneemman kaartin kanssa on yhteistyötä. Virallisemmin tiimiä tai muuta ei kuitenkaan tällä hetkellä ole. Ehkä tämän saralla voisi olla jotain kerrottavaa myöhemmin.

Miltä näyttää Shreddingtonin tulevaisuus?

Shreddington jatkaa omalla polulla ja rauhallisessa kasvutahdissa. Syklihän tässä menee silleen 22-23 kautta tällä hetkellä suunnitellaan ja tilataan ennakoita vaikka parhaat laskukelit on vastatulossa. Tulkaahan käymään ja kertokaa omia tarpeita. Koitetaan kehittyä niiden mukana.

Shreddingtonin nettikauppa löytyy osoitteesta www.shredingtonsnow.com

Shreddington kivijalkamyymälä / Noutopiste löytyy osoitteesta Runeberginkatu 35

Tällä hetkellä liike on avoinna Ti 16-20, To 16-20 ja La 12-16, mutta kannattaa seurata some-kanavia ajankohtaisten aukioloaikojen tienoilla. Kaupan valikoima vastaa hyvin pitkälle nettikaupan valikoimaa, mutta kaupassa on myös tuotteita, mitä nettikaupassa ei välttämättä ole.

Lautavalokoima on laaja: Vimana, Korua, Bataleon, Capita, Spring Break…
Hanskoja, sukkia ja muita varusteita löytyy paljon Thirtytwon valikoimasta.
Kypärävalikoimassa Pro-Tec vahvasti edustettuna.

Teksti ja kuvat: Mikko Kempas

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia