Burton Store Helsinki – Kauden tuotekatsaus

Burton Family Tree One Hitter on erittäin mielenkiintoinen kohtuullisen hintainen jokapaikan directional. Laudalla on hintaa 500€ ja sillä pärjäät loistavasti metsässä, parkissa, rinteessä ja bankedissä. One Hitter on oikea lumilautojen linkkuveitsi, millä vedät rinteessä kovimmat eurokarvit, mutta mikään ei estä sinua käymässä parkin puolella pyörättämässä isosta nokasta ilmojakin. Kiskot takaavat stancesäädön helppouden. Nose on rocker ja keskeltä lauta on camber. Nimensä mukaisesti lauta on ”one hitter” eli löytyy mallistosta vain tämän kauden ajan. Vahva suositus! 
Burton Paramount on täydellinen jokaparkin freestylelauta. Sopivan leikkisä, mutta samalla vakaa camber jolla lähtee isoimmatkin hyppyrit ja pienet reilijibbaukset. Vähän edistyneemmälle laskijalle täydellinen valinta, varsinkin Suomen olosuhteissa, jossa hyppyreiden nokat ja ländit ovat pakostakin välillä jäässä. Laudalla on hintaa 500€ ja se on saatavilla 152cm, 154cm, 158c, 162cm pituuksissa. Lauta on hieman iisimpi kun Custom, mutta sitten taas hieman isompaan menoon kun esim. Name Dropper. Loistava yleisparkkilauta Suomen parkkeihin aina Talmasta Rukalle. Myös pipe taipuu tällä ilman ongelmia. 
Parkkilautojen jonon jatkoksi lisäämme esittelyyn Danny Davisin ideoiman Deep Thinker / Free Thinker parivaljakon. Tälle kaudelle lautojen graafikat on tehty legendaarisen, jo edesmenneen, taiteilijan ja graffitipioneeri Keith Haringin grafiikoista. Laudoista Deep Thinker (oikealla punainen) on takamaasto kulmalla suunniteltu directionallauta, joka toimii myös parkissa ja pipessä. Free Thinker on taas twintip. Thinkerit ovat suhteellisen kapeita, joten kenkäkoolla 10.5 tai yli, suosittelemme ainakin katsomaan muita lautoja. 
Viimeisenä lautana nostetaan esiin klassikko, eli Custom. Lautaa on saatavilla useissa eri kooissa, myös Wide versiona, joten harvinaisempaa kokoluokkaa etsivien kannattaa katsoa Customin kokovalikoima. Esimerkiksi lyhyt wide on lauta jota harvemmin löytyy, mutta Customista saat isompikenkäisenäkin näppärän parkkilaudan. Laudan hinta on 600€, mutta se on syönyt sisäänsä parasta teknolgiaa mitä parkkilaudasta löytyy. Perinteisesti Customin nimi on yhdistetty vähän jäykähköön lautaa, mutta todelliisuudessa enää perinteisiä ”rautakankia” ei enää juurikan ole, vaan Customikin on toki suurissa nopeuksissa äärimmäisen vakaa, mutta silti varsin näppärä lauta. Se sopii hyvin myös reileihin ja jibautteluun, toki vähän edistyneemmälle laskijalle. Tänä vuonna myös grafiikat ovat todella hienot.  
Kenkäpuolella Burtonkin on tehnyt vaihteeksi laskukengät perinteisellä nauhoituksella. Mallin nimi on Kendo ja sillä on hintaa 300€. 
Step-on kenkäpuolella uutuutena on enemmän parkki/freestyle -kulmalla suunniteltu pehmeähkö Swath.  Kengällä on hintaa 390€. 
Swathin kiristyksenä toimii tupla Boa. 
Step-On siteistäkin alkaa löytyä yksiväristen siteiden ohella mielenkiintoisempiakin väriversioita. 
Ak+ uutuus on upea Velocity anorakki. Sääkestävyyttä löytyy vaikka vuoristoon, mutta tyyli silti sopivan katu-uskottava. Hintaa tällä on 380€, saatavilla myös takkina. Hyvänä lisänä on ”Thermapocket”, joka pitää puhelimen lämpimänä rinteessä. Katso lisätietoja tästä
Velocityn materiaali on Gore-Texiä ja hihasta löytyy lipputasku tilavan rintataskun ja kengurutaskun ohella. 
Burton Frostner on 90-luku -vaikutteinen uutuus laskuvaatesarja. Samaan teemaan kuuluu takkia, anorakkia ja laskuhousua. Anorakkia saa mustana ja valkoisena, hinta 250€. 
Frostner-laskuhousut ovat ajan henkeen vähän jogger-tyyppiset. Lahkeissa on resorit perinteisten lumipussien sijaan. Erittäin mukavat! 200€
Wappulounaan spessu! Kaksi riviä tölkkejä vetävä reppu pitää juomat mukana ja vielä viileänä rinteessä ja sen ulkopuolella. Muista ajaa vastuullisesti, jopa Wappulounaalla! Double Beeracuda 35€.

Analogin laskukamat tähän kauteen ovat varsin pirteitä. Liekkihanskaa 65€. 
Analogin Mortar laskuhousut 180€. 
Side- ja kenkävalikoimaa Sörkän liikkeessä. 

Nämä ja paljon muuta Burton Storesta Sörnäisistä. Toimitus suosittelee! 

Burton Store Helsinki
Sörnäistenrantatie 27 C / Vilhonvuorenkatu 11 / 00500 Helsinki
p. 040 654 1313 / info@burtonstorehelsinki.fi

Opening hours: Mo-Fri: 11.00–19.00, Sa: 10.00–17.00, Su: 12.00-17.00

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia