Lumilautailijat

Järvilehto hopealle kauden maailmancup-päätöksessä

Kalle Järvilehto on sijoittunut toiseksi kauden viimeisessä maailmancupin big air -kilpailussa Kanadassa.

Quebecissä kauden viimeisessä maailmancupin big airissa Kalle Järvilehto on ottanut hopeaa. Se oli Järvilehdon uran paras maailmancup-tulos sekä toinen podium-paikka tälle kaudelle. Yöllä Suomen-aikaan kisatun iltakisan voitti Belgian Seppe Smits.

Järvilehto teki ensimmäisellään backside triplakorkki 1440:n, joka onnistui erinomaisesti. Toisen hyppynsä switch backside 1260 nosegrabin hän kaatui, mutta kolmannella sai sen loistavasti pystyyn. Kalle on kilpailuun tyytyväinen:

– Oikein on hyvät fiilikset. Tosi onnellinen olen siitä, että ländäykset tuli oikeaan paikkaan. Treeneissä oli pehmeämmät olosuhteet ja aurinko paistoi. Illasta meni pakkaselle ja yön pimeydessä ländi umpijäähän. Alussa oli vaikeuksia ländätä, niin vähän mietin, että mitä kisassa viitsii laittaa. Anttihan sen sanoi, että kyllä sä nyt sen 1260:n saat. Itse vähän epäröin, että pitäisikö downgreidaa 1080:een, mutta päätin sitten tehdä kahdentoista. Se tuli sitten oikeaan paikkaan, niin olen kyllä tosi onnellinen siitä. 

Monella oli haasteita jäisen alastulon kanssa, ja kisa olikin melko rikkonainen.

– Jengi haluaa kuitenkin tehdä ne pahat temput, vaikka onkin aika pieni hyndä. Kun ländi on jäässä, niin siihen on tosi vaikea pysäyttää temput. Mullakin oli vaikeuksia, mutta onneksi sain pidettyä pystyssä. Olen tyytyväinen kakkossijaan, ja Seppe (Smits) ansaitsi voiton. Seuraavaksi mennään Suomeen testaamaan Rukalle landing bagia, ja sitten Andorraan Total Flightiin, missä on kauden viimeiset kansainväliset kisat. Sitten päästään SM-kisoihin Syötteelle, mikä on mahtavaa, että pääsen kotikeskukseen niitä kisaamaan.

Telinekisojen ja maailmancupin big airin ensikertalainen, 19-vuotias rovaniemeläinen Carola Niemelä sijoittui naisten kilpailussa kuudenneksi. Hänellä temput olivat lähellä, mutta tällä kertaa niitä ei saatu onnistumaan. Naisten kisan voitti yhdysvaltalainen Julia Marino.

– Kyllähän tämä hyvältä tuntuu ja aivan mahtavaa, kun finaaliin pääsin. Silti se harmittaa, ettei pystynyt finaalissa suorittamaan sitä mitä olisi halunnut. Aina ei vaan lähde eikä aina voi ländätä, ja näin tällä kertaa. Aluksi telinehyppyri tuntui helpolta, mutta sitten kun tultiin iltakisaan ja meni jäähän, niin oli se erilaista mutta silti positiivista. Kyllähän näitä olisi enemmänkin kiva käydä ja saada onnistumisia. Ei se auta kuin lähteä kovemmin treenaamaan, Niemelä kommentoi.

Päävalmentaja Antti Koskinen oli erittäin tyytyväinen päivään:

– Oli mahtava lopetus meidän maailmancup-kaudelle, että saatiin Carolalle kutossija ja Kalle podiumille, niin ei voi paljon enempää toivoa. Carolalta todella mahtavaa laskemista karsinnoissa. Ensikertalaisena ennakkoluulottomasti kiinni omissa vahvuuksissaan. Finaalissa onnistuminen oli todella lähellä, mutta ehkä finaalit vaan olivat osoitus siitä, että kokemusta tarvitaan. Täällä oli paljon yleisöä hurraamassa, iltakisa ja olosuhde oli muuttunut aivan toisenlaiseksi, niin kokemusta vaan tarvitaan. Carola on hyvällä matkalla, että se vielä natsaa.

– Kallella todella upeaa laskemista. Triplaa joutui vähän työstämään, kun hyppyri ei mikään kauhean iso ollut. Kalle osasi kokemuksella vaihtaa grabi mellakasta muteksi, ja sillä saatiin homma toiminaan. Miesten karsinnat kun olivat kaksi parasta voimaan, niin se oli hyvä kenraaliharjoitus finaalille. Tosi hyvällä varmuudella Kalle pystyi laittamaan, ja tämä oli ihan meidän päivä tänään. Tähän on erittäin hyvä lopettaa maailmancup-kausi, Koskinen iloitsee.

Hopean myötä Kalle Järvilehto sijoittui kokonaiscupissa parhaana suomalaisena kolmannelle sijalle.

Tulokset, miehet:

1. Seppe Smits BEL, 175,75

2. Kalle Järvilehto 171,50

3. Jonas Boesiger SUI, 161,25

22. Aleksi Nevakivi 75,75

Tulokset, naiset: 

1. Julia Marino USA, 162,25

2. Laurie Bluin CAN, 157,50

3. Klaudia Medlova SVK, 122,50

6. Carola Niemelä 43,75

Aikuisten maajoukkueen viralliset yhteistyökumppanit ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia