Artikkelit

Cross-laskija Matti Suur-Hamarin kausi 2014/15

(Julkaistu lehdessä SX 3 14/15)

Cross-laskija Matti Suur-Hamarin kausi on ollut vauhdikas ja varsin menestyksekäs jo tähän saakka. Mies on päässyt todelliseen vauhtiin, ja sehän myös näkyy tuloksissa. Nyppäsimme pikaisesti Mattia hieman hihasta ja kysäisimme kauden kuulumiset ja uudet tuulet

Jos et tiennyt, niin Matti on paraurheilija, jolta ei asennetta puutu. Nuorena moottoripyöräonnettomuudessa menetetty jalka ei ole miehen elämää saati positiivista elämänasennetta muuttanut. Päinvastoin: hyvä fiilis laskemiseen näkyy kauas!

Hei, Matti! Mitenkäs kautesi on oikein lähtenyt käyntiin?

Kausi on lähtenyt käyntiin oikein hyvin. Nyt on laskettu maailmancupin osakilpailuista puolet, ja kisat ovat menneet sen verran putkeen, että olen tällä hetkellä kokonaiskilpailussa kakkosena.
Lentoyhtiö antoi vähän haastetta Aspenin kahteen maailmancupiin hävittämällä kaikki laukkuni, joten ne kisat piti sitten laskea vuokra- ja lainakamoilla. Sain kumminkin taisteltua itseni toisessa kisassa viidenneksi ja toisessa neljänneksi, joten ei siitäkään ihan hirveästi voi valittaa!

Millaisilla fiiliksillä olet päästellyt menemään kautta tähän asti? Oletko ollut tyytyväinen saavutuksiin ja laskuihin?

Kokonaisfiilis tähänastisista kisoista on todella hyvä, ja sain onnistuneen ja ehjän kesätreenikauden alle. Sen huomaa kyllä sitten lumillakin heti, että pulkka kulkee juuri siten kuin haluaa! Eli kyllä kokonaisuutena ei voi muuta olla kuin tyytyväinen.
Kutsu X Games -kisoihin oli kyllä yksi suurimmista jutuista tähänastisella urallani, ja oli mielettömän hienoa päästä kisaamaan siellä. Toivottavasti lajimme on tulevinakin vuosina ohjelmassa, koska hampaankoloon jäi hieman ensi vuodellekin jotain tämän vuoden ison finaalin kolarointien takia.

X Games -kutsu on kyllä jo iso saavutus itsessään. Kuulimme myös huhuja, että sinulla on uusi yhteistyökumppani, Battery. Kerros vähän menosta ja siitä, millaisena koet uuden sponsorin avun.

Ihan paikkansapitäviä huhuja olette kuulleet. Battery otti minut tiimiinsä, ja ovat nyt pääyhteistyökumppanini. Diili Batteryn kanssa on tosi mahtava juttu; sen lisäksi, että Battery pitää minut menossa maailmalla, uskon, että saadaan myös makeita yhteisiä juttuja tulevaisuudessa aikaiseksi. Voi olla, että kevätlumillakin jo jotain saattaa olla tiedossa eli kannattaa tsekkailla kalenteria!

Millainen loppukausi tulee olemaan sinulle? Paljon kilpailuja?

Loppukaudelle on vielä tiedossa MM-kisat La Molinassa 22.–28.2 ja sitten vielä pari maailmancupin osakilpailua Sloveniassa 2.–6.3 ja Italiassa 9.–12.3. Noiden jälkeen kisat ulkomailla on tältä kaudelta taputeltu. Sen jälkeen suunnataan SM-kisoihin Rukalle 9.–12.4, ja siellä on tavoitteena laskea tietenkin mahdollisimman monta lajia.

Tämä on kauden viimeinen numero, ja syksyllä taas jatkamme. Tällä kertaa tämä pieni kyselytuokio toimi vähän kuin pintaraapaisuna. Mitä olet mieltä siitä, jos palattaisiin syksymmällä niin sanotusti asiaan ja kerrattaisiin vähän pidemmällä kaavalla läpi lasku-uraasi ja taustaasi paraurheilijana? Mistäs sitä odotellessa voi käydä seuraamassa vauhdikasta menoasi?

Sopii paremmin kuin hyvin. Sillä välin voitte seurata mun menoa kotisivuiltani www.mattisuurhamari.com, Facebookissa urheilijasivuillani, Instagram ja Twitter @mattisuurhamari.

www.mattisuurhamari.com

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia