Lumilautailijat

Nevakivi ja Parkkisenniemi finaaliin maailmancupin slopestylessä Seiseralmissa

Nevakivi ja Parkkisenniemi finaaliin maailmancupin slopestylessä Seiseralmissa

Aleksi Nevakivi voitti oman karsintaryhmänsä. Parkkisenniemi oli karsintojen neljäs. Seiseralmissa Italiassa laskettiin tänään slopestylen maailmancupin karsinnat, joista kaksi suomalaista pääsi suoraan jatkoon. Aleksi Nevakivi ja Emmi Parkkisenniemi nähdään lauantain finaalissa. Muut suomalaiset tippuivat jatkosta. 

Nevakivi voitti oman karsintaryhmänsä pistein 89,50. Hänen laskussa oli hypyt frontside 1080. backside 1260 ja caballerial 900. – Parkki oli aika nopea totuteltava ja istahti hyvin mieleen. Jo ekana treenipäivänä sai päähän ranin minkä aioin kisassa tehdä ja sitä treeneissä tein. Eilen oli hyvä, kun olin saanut kisaranin jo alas, niin pystyin reiliosuutta parantamaan. Tänään se riitti oman heatin ensimmäiseen sijaan. Karsintalasku meni just niin kuin ajattelin. Finaaliin samanlaisilla mietteillä kuin tänäänkin. Tehdään se sama lasku alta pois ja sitten katsotaan jos pistetään upgradea toiseen laskuun, Nevakivi kommentoi. Parkkisenniemi tuli karsinnoissa neljänneksi pistein 80,25. Hänen laskunsa hypyt olivat caballerial 540, backside 360 ja frontside 720. Hänellä oli pieniä haasteita ennen karsintoja: – Ekana treenipäivänä mulla meni selkä vähän juntturaan, niin ei ollut sitten niin kiva laskea, mutta karsintoihin sain sen ihan hyvään kuntoon. Sain oman laskun päälle, vähän sketsisti mutta kuitenkin. Ekan ranin kaaduin. Huomenna täysi lepopäivä mulle ja koitan saada selän kuntoon. Finaalissa lähden tekemään samaa laskua, mutta koitan saada puhtaammin ja reileihin ehkä vähän eri temppuja, Parkkisenniemi kertoo. 

Muut kisassa olleet suomalaiset jäivät myös semifinaaleista. Mikko Rehnberg oli heistä lähimpänä, sijalla 26 ja vain puolen pisteen päässä jatkosta. Joonas Bergman oli 53:s ja Carola Niemelä hienosti kymmenes. 

– Meidän laskijat pääsivät suoraan rataan sinuiksi hyvin. Tänään kisoissa oli hyvä sää ja laskijoilla hyvä fiilis. Emmi veti omansa hyvin päälle ja Aleksi myös sen mitä halusi. Mikko jäi harmillisesti puolen pisteen päähän semifinaalista. Hänkin sai raninsa päälle, mutta hieman olisi pitänyt saada siistittyä. Carola ja Aleksi eivät saaneet aivan omaa laskua päälle, mutta kaikilla oli hyvää laskua ja yritystä. Lauantaina finaaliin omaa suoritusta hakemaan, valmentaja Anni Halonen kommentoi. 

Nevakivi on tämän kauden tulokas aikuisten maajoukkueessa. 19-vuotias oululainen laski toissavuonna nuorten maajoukkueessa. Niin ikään 19-vuotias Parkkisenniemi on kotoisin Kuusamosta ja toista kautta aikuisten maajoukkueessa. Seiseralmin finaali nähdään lauantaina Yle Areenalta. Kyseessä on viimeinen maailmancupin kilpailu ennen Park Cityn MM-kisoja. 

Tulokset, miehet: 
1. Aleksi Nevakivi 89,50
2. Ryan Stassel, USA 89,25
3. Lyon Farrell, USA 91,00…
26. Mikko Rehnberg 69,00
53. Joonas Bergman 14,50

Tulokset, naiset:
1. Brooke Voigt, CAN 88,25
2. Jasmine Baird, CAN 85,75
3. Isabel Derungs, SUI 84,00
4. Emmi Parkkisenniemi 80,25…
10. Carola Niemelä 59,50

Tammikuun kalenteri ja osallistujat:
24.-26.1. Seiseralm, Italia (slopestyle)
Joonas Bergman, Mikko Rehnberg, Aleksi Nevakivi, Emmi Parkkisenniemi ja Carola Niemelä

21.-27.1. X Games Aspen, USA (slopestyle)
Roope Tonteri, Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi 1.-10.2.

MM-kisat, Park City, USA (slopestyle, big air, crossi)Roope Tonteri, Rene Rinnekangas, Enni Rukajärvi, Kalle Järvilehto ja Anton Lindfors (yksi paikka vielä vapaana)

Aikuisten maajoukkueen viralliset yhteistyökumppanit ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia