Lumilautailijat

Rukajärvi neljäs X Games big airissa – Rinnekangas finaaliin!

Torstain ja perjantain välisenä yönä karsittiin miesten big airissa ja laskettiin naisten big airin finaali. Enni Rukajärvi jäi niukasti mitaleilta

Enni Rukajärvi on sijoittunut X Gamesin big airissa neljänneksi Coloradon Aspenissa. Kisan voitti X Games -ensikertalainen, Kanadan Laurie Blouin.

Rukajärvi tuli kisaan mukaan viime hetkellä varasijalta:

– Ihan hyvä fiilis jäi kisasta, vaikka oli ehkä yksi haastavimmista hyppyreistä mitä olen vetänyt. Iso ja heittävä, joten oli tekemistä sen kanssa. Oli kuitenkin hienoa, että pääsin sitä laskemaan. Olin vielä puoli tuntia ennen kisaa varasijalla, joten vedin treenit tietämättä, olenko kisassa mukana vai en. Olin kutenkin valmistautunut siihen, että lasken, kun monilla tytöillä oli vaikeuksia hyppyrin kanssa. Kiva olisi ollut tehdä puhtaasti temput, mutta silti ihan hyvä fiilis ja ensi kerralla vähän paremmin, Rukajärvi kommentoi.

Kisan formaatti oli samanlainen kuin tänä kautena miehissä maailmancupissa: kaksi temppua piti pyöriä eri suuntiin. Se tuotti Rukajärvelle hieman päänvaivaa, kuten myös totuttua isompi hyppyri:

– Tänään oli itsensä voittamista. Kuumotti aika tosi paljon. Miettimistä oli myös kun ei saanut pyöriä cabana ja backina: piti pyöriä sekä vasemmalle että oikealle. Se muutti vähän peliä.

Rukajärven temput, joista parhaat pisteet tulivat, olivat frontside 720 ja backside 900. Ennen viimeistä hyppääjää, kisassa lopulta toiseksi tullutta Uuden-Seelannin Zoi Sadowski-Synnottia Rukajärvi oli vielä kolmantena.

Kalle Järvilehti, Roope Tonteri, Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas

Miesten karsinnoissa kisan ainut suomalainen Rene Rinnekangas jatkoi viidennellä sijalla finaaliin. Näin hän otti myös uransa ensimmäisen X Games -startin:

– Huippufiilikset! Oli tosi siistiä päästä laskemaan tällaisessa tapahtumassa mitä on aina fiilistellyt ja herännyt yöllä katsomaan. Sika fiiliksissä tästä mahdollisuudesta! Rinnekangas kertoo.

Rinnekangas teki heti alkuun parhaiten pisteitä keränneet temppunsa backside triplakorkki 1440 ja frontside 1440, joten viimeisille vedoille ei ollut niin paljon paineita. Yleisöä villinnyt Rinnekangas teki muun muassa show-hengessä tupla backflipin, josta ei kovia pisteitä voi odottaakaan.

– Tänään sää oli ihan hyvä. Meinasi olla hieman tuulista, mutta onneksi ei ollut liian kova tuuli. Hyvät fiilikset kun heti alkuun sai kaksi ländättyä temppua alle, niin pääsi sitten vähäsen fiilistelemään muitakin temppuja. Mahtavalla fiiliksellä eteenpäin ja hyvä show pystyyn.

X Games jatkuu perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen-aikaan miesten slopestylen karsinnoilla sekä miesten big airin finaalilla. Slopestylen karsinnoissa laskee Rinnekankaan lisäksi Roope Tonteri. Sekä miesten että naisten slopestylen finaali lasketaan lauantaina.

Tulokset, naiset:
1. Laurie Blouin, CAN 77,00
2. Zoi Sadowski-Synnott, NZL 77,00
3. Jamie Anderson, USA 67,00
4. Enni Rukajärvi 56,00

Tulokset, miehet (karsinnat):
1. Sven Thorgren, SWE 76,00
2. Takeru Otsuka, JPN 75,00
3. Sebastien Toutant, CAN 75,00
4. Darcy Sharpe, CAN 71,00
5. Rene Rinnekangas 58,00

Tammikuun kalenteri ja osallistujat:

24.-26.1. Seiseralm, Italia (slopestyle)
Joonas Bergman, Mikko Rehnberg, Aleksi Nevakivi, Emmi Parkkisenniemi ja Carola Niemelä

21.-27.1. X Games Aspen, USA (slopestyle)
Roope Tonteri, Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi

1.-10.2. MM-kisat, Park City, USA (slopestyle, big air, crossi)
Roope Tonteri, Rene Rinnekangas, Enni Rukajärvi, Kalle Järvilehto ja Anton Lindfors (yksi paikka vielä vapaana)

Aikuisten maajoukkueen viralliset yhteistyökumppanit ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia