Tuotteet

Nitro SMP – Lautaesittely

Lautaesittelyssä tällä kertaa Nitron edullinen jokapaikanhöylä, SMP. SMP on sheipiltään directional, nose on jonkin verran teiliä pidempi, stance on vakiona kumminkin suht keskitetty ja freestyleen sopiva. SMP sopiikin loistavasti monipuoliseen käyttöön, jos haluat samalla laudalla käydä pehmeän lumen puolella parkkilaskujen ohessa. Lautaa mainostetaan ”kovaan ajoon”, mitä se toki onkin, mutta Nitron ilmoittema flex 7 tuntui omaan jalkaan vähän liian suurelta, 5-6 lienee lähempänä totuutta. SMP ei ole siis mikään kisakireä carving-tykki vaan enemmän parkkilaudan oloinen all mountain -lauta. Tätä voisi suositella myös vanhemmille laskijoille, jotka hakevat sitä 90-luvun alun fiilistä twinin sijaan. Nykyajan ominaisuuden, mutta laskutunnelma henkii enemmän sitä, millä totuttiin laskemaan silloin nuoruudessa. 

Profiili on Nitron Cam-Out Camber, eli camber kevennetyllä nosella ja taililla. Leveydeltään lauta on midwide, mikä ei tarkoita tosiaan mitään superleveää. Laskijoiden kenkäkoosta 10 eteenpäin kannattaa katsella jo tähän suuntaan jos yhtään syvemmät käännökset kiinnostaa. Lautaa saa kolmessa pituudessa 155, 158 ja 161. 

Leikkaavuuden ja leikkisyyden yhdistelmän takaa Nitron progressive sidecut, joka tarkoittaa sitä että lauta on keskeltä leikkaavampi ja taittaa suoremmaksi kohti nosea ja tailia. Tämä mahdollistaa vikkelät hitaampien vauhtien käännökset ja pidemmät eurocarvaukset sopivassa suhteessa. 

Yhteenvetona voidaan sanoa, että SMP on monipuolinen lauta rinnelaskuun, parkkiin, putskuun ja kaikkeen siltä väliltä. Jos haluat yhden laudan jolla voi käydä metsässä, pipessä, jibbailla ja hyppiä täyspainoisesti parkkihyndiä sekä sidehittejä niin tässä se on. Mikään ei estä reilejäkään tällä vetämästä, cam-out camber ja sopiva flex tekevät tästä aivan sopivan siihenkin hommaan. Monipuolinen dekki erittäin hyvään hintaan. 

Katso lisää Nitron sivuilta

Teksti: Mikko Kempas   Kuvat: Nitro 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia