Tapahtumat

Nuorten MM-kisat lasketaan Uudessa-Seelannissa

Nuorten maailmanmestaruuskisat: slopestyle, big air, halfpipe
Cardrona, Uusi-Seelanti
24.8.-4.9.
Nuorten lumilautamaajoukkueen kauden tositoimet alkavat jo ennen kuin Suomessa ollaan siirrytty edes syksyyn. Heti ensimmäisenä luvassa on nuorten kauden isoin koitos, kun nuorten maailmanmestaruuskisat lasketaan Cardronassa Uudessa-Seelanissa. Kisaan osallistuu Suomesta viisi laskijaa: Iina PuhakkaSini LehtinenJuho LaineJoonas Bergman ja Valtteri Kautonen.
– Kun kesästä siirrytään näin nopeasti talveen, laskijoilla on sopeutumista. Tuntuma lautaan ja temppuihin on siellä takaraivossa vähän piilossa, ja junioreiden kauden pääkisaan valmistautuminen näin heti kesälomien jälkeen on iso haaste. Viimeistelyleirillä päästiin jo lumelle Vuokatin lumilautatunnelissa, ja nyt helteet ovat vaihtuneet kolmen viikon lumileiriin täällä Uudessa-Seelannissa. Siihen perään onkin jo kolmen viikon kisaputki. Laskutuntuma on alkanut löytymään, kun kisoihin on vielä viikko. Finaalipaikkoja lähdetään hakemaan big airista ja halfpipestä sekä slopestylestä mitalia. Pojilla eli Juholla, Joonaksella ja Valtterilla on tonnit testattu, ja jos vielä satanen saadaan siihen lisää, niin voidaan finaalissa olla big airissa ja slopestylessä. Iinalla ja Sinillä on temput myös finaaliin ja mitaleille. Vauhtiin ja kisarataan haetaan tatsia loput treenipäivät, kommentoi valmentaja Simo Suopanki.
Kisat lasketaan big airissa, slopestylessä ja halfpipessä. Kisat alkavat perjantaina big airin karsinnoilla. MM-kisat päättyvät 4.9. halfpipen finaaliin.
Aikataulu:
24.8. big air karsinta
25.8. big air finaali
30.8. slopestyle karsinta
31.8. slopestyle finaali
3.9. halfpipe karsinta
4.9. halfpipe finaali
Kisoihin osallistuvat:
Iina Puhakka, Rovaniemi (s. 2000)
Sini Lehtinen, Hyvinkää (s. 2000)
Juho Laine, Lempäälä (s. 2000)
Joonas Bergman, Helsinki (s. 2000)
Valtteri Kautonen, Hyvinkää (s. 2002)
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia